Louis Pasteur en Antoine Bechamp

Biologisch terrein

Een gezond of ziek biologisch terrein wordt voornamelijk bepaald door vier dingen: de zuur / alkalische balans (pH); zijn elektrische / magnetische lading (negatief of positief); het vergiftigingsniveau (toxiciteit); en de voedingsstatus. Een kritiek symptoom van ziek terrein is zuurstofarm. Een andere is het stoppen van beweging of stagnatie in de colloïdale lichaamsvloeistoffen tussen cellen. Weer een ander is verlies van elektrische lading op het oppervlak van rode bloedcellen. Dit draagt ​​bij aan een aandoening die rouleau wordt genoemd, ook wel ‘plakkerig bloed’ genoemd.
Binnen de celwand vormen alle chemicaliën en componenten die samen werken het leven. Niets in de cel wordt verondersteld op zichzelf te leven. Maar als je naar levend bloed kijkt, kun je zien dat micro-organismen een exacte, wetenschappelijk verifieerbare cyclus van verandering ondergaan in hun vorm. Zo diep als de verandering van een rups in een vlinder, deze evolutie is zelfs nog fantastischer, omdat het vrij snel kan gebeuren (soms binnen enkele minuten!). Er zijn geen vijanden of specifieke ziekten om te bestrijden. Er is alleen het gevolg van evenwicht of onbalans. Het universum lijkt te werken door tegenstellingen in evenwicht te houden. Wanneer dingen uit balans raken, verschijnt er meestal een teken om het bekend te maken. Gezondheid is balans in het systeem. Als je een ruwe vergelijking wilt zien van wat er in een ziek lichaam gebeurt, probeer dan niet schoon te maken
uw huis voor ongeveer een jaar.
In die omgeving komen allerlei kleine “gasten” uit het niets om bij u te gaan wonen. Evenzo “vervuilen” onze innerlijke omgeving door de stress van onze verkeerde eetgewoonten en manier van leven. Ons terrein wordt te zuur (pH-onbalans) – wat de weg vrijmaakt voor ongewenste gasten. In deze onevenwichtige omgeving kunnen ziekelijke bacteriën uit onze eigen cellen komen. Deze kleine levensvormen kunnen hun vorm en functie snel veranderen. Door een proces dat pleomorfisme wordt genoemd (pleo = veel; morph = vorm), kunnen bacteriën veranderen in gist, gist in schimmel, schimmel in schimmel. Micro-organismen zoals een specifieke bacterie kunnen meerdere vormen aannemen. Dit is zowel een verandering van functie als van vorm. Het is analoog voor iemand met meerdere persoonlijkheden, de fysiologie van de persoon verandert met de persoonlijkheidsveranderingen. Dr. E.C. Rosenow van de Mayo Biological Labs, en andere bacteriologen, toonden aan dat een verandering in de media streptokokken kan veranderen in pneumokokken en dat de voedselverandering terug pneumokokken zou veranderen in streptokokken. Dit toonde aan dat bacteriën van nature aaseters zijn en in wezen zakken met enzymen zijn, hun vorm en enzymproductie veranderen om op te lossen tot het kleinste element, ongeacht het dode weefsel dat aanwezig is. Naast pH en pleomorfisme moeten we een zeer belangrijk concept overwegen: het verschil tussen de symptomen van een ziekte en de ziektetoestand. Bij pleomorfisme is een zogenaamde soort slechts een fase in de groeicyclus van een familie van wezens. Elk lid functioneert anders en ziet er heel anders uit dan de anderen.
Wat de meeste mensen een ‘ziekte’ noemen, is eigenlijk een symptoom of een verzameling symptomen. Kankertumoren zijn bijvoorbeeld symptomen en daarom heeft het proberen ze te bestrijden geleid tot de epidemie die we vandaag hebben. Wat mensen vaak als oorzaak van ziekte beschouwen, zijn symptomen. In deze categorie bevinden zich bacteriën, gist en hun nakomelingen. Wanneer ziektekiemen betrokken zijn bij ziekte, produceren of beïnvloeden ze het lichaam om secundaire symptomen te veroorzaken. In de orthodoxe geneeskunde worden deze secundaire symptomen beschouwd als de ziekte. Het antwoord ligt echter in de staat van uw terrein. Is het in balans? Of ondersteunt het de ontwikkeling van ongewenste gasten? Als het eenmaal op gang komt, wordt de onbalans een vicieuze cirkel. Bij pH-onbalans bevinden lichaamsweefsels zich aan de zure kant. De zure toestand wordt bevorderd door een
aantal dingen, waarvan de belangrijkste soorten voedsel en een slechte spijsvertering zijn. Bij een slechte spijsvertering fermenteert of verrot het voedsel. In de vroege stadia van de onbalans zijn de uiterlijke symptomen mogelijk niet erg intens en worden ze vaak behandeld (gemanipuleerd) met medicijnen. Ze omvatten zaken als: huiduitbarstingen, hoofdpijn, allergieën, verkoudheid en griep en sinusproblemen. Naarmate de zaken verder uit balans raken, ontstaan ​​er ernstigere omstandigheden. Verzwakte klieren, organen en systemen beginnen te wijken – schildklier, bijnieren, lever, enz.
Helaas speelt symptoommanipulatie een grote rol bij het veroorzaken van ergere symptomen
later. Maar de meeste mensen overwegen of beseffen dit niet wanneer ze voor een snelle medische oplossing gaan. Zelfs de meeste artsen weten het niet of vertellen het niet. De medische / militaristische benadering is een vervanging van kunstmatige therapie door natuurlijke, door vergiftiging over voedsel, waarbij we mensen vergif (drugs) geven, in een poging de verhongeringsreacties te corrigeren (aanvallen). Gebrek aan begrip creëert angst, maar wanneer we begrijpen dat zowel gezondheid als ziekte worden gecreëerd

door onze eigen leef- en eetgewoonten, is er geen angst meer voor ‘ziektekiemen’. Onze individuele immuunsystemen zijn onontkoombaar verbonden met de planeet Aarde, van wie we gemaakt zijn. De hele planeet Aarde, de complete geosfeer, heeft een eigen functionerend immuunsysteem, een zelfbeschermend, regenererend, genezend systeem. Als we niet geïntegreerd zijn in dat systeem, of we beschadigen dat systeem, is het onvermijdelijke resultaat onze eigen degeneratie. Er is geen zegen die iemand ooit heeft ontvangen die niet met de aarde was verbonden, ook al kwam die van internet! Zelfs het British Medical Journal van november 1950 gaf toe: “Met de beste zorg is zware bacteriële besmetting van vaccinlymf onvermijdelijk tijdens de bereiding ervan, en er kunnen wel 500 MILJOEN organismen per ml aanwezig zijn …” Dit is waar, als bacteriën ziekten veroorzaakten, zou iedereen die zijn eerste vaccinatie kreeg binnen 24 uur na inenting aflopen.

Daarom zeg ik tegen mijn klanten in mijn praktijk:
1. Ontgift 2 x per jaar
2. Neem goede voeding
3. Ontzuur
4. Vul je voeding aan met supplementen
5. Herstel de darmflora
6. Verhoog de trillingsfrequentie door meester te worden van je gedachten
7. Etc.
Zorg voor een balans in het lichaam en geen enkele ziekte kan meer toeslaan!

Wil jij je lichaam weer in balans? Maak een afspraak

Wil je me volgen op Facebook, voeg me dan toe of like een van mijn pagina’s Natuurpraktijkaurora of Orthomoleculaire geneeskunde

Geef een reactie