Vaccinatie

Niet tegen vaccineren, wel tegen schadelijke toevoegingen in vaccins

Vaccinatieraad in gesprek met Patricia, 35 jaar, moeder

Vaccineren, maar dan zonder toevoegingen graag

Onze dochter

Ik heb in mijn jeugd veel in het buitenland gewoond en daardoor ontstond er bij mij een achterstand in ‘de’ prikken. Die moesten worden ingehaald op een leeftijd waarop ik het bewust meemaakte en wat ik niet fijn vond. Daarna heb ik zelf veel gereisd en daarbij worden bepaalde prikken aangeraden. Ik nam die vaccinaties wel, deels omdat ik toen nog niet wist van de schadelijke stoffen/toevoegingen en deels omdat ik volwassen ben.

De overweging om mijn dochter van acht maanden (nog) niet te laten inenten is omdat ze zo ontzettend jong is. Ik kan niet met logisch verstand beredeneren dat we onze baby’s met het toedienen van de vaccines ook allemaal schadelijke toevoegingen, zoals metalen, geven. Vanuit de moeder krijgen kindjes de eerste paar maanden bescherming mee en daarnaast geef ik borstvoeding. Nu schijnt dit laatste niet volledig te beschermen, maar het is wel het beste dat je je kindje kan geven. Het geven van borstvoeding wil ik minimaal blijven volhouden tot onze dochter één jaar is.

Dat wij niet willen vaccineren, werd op het consultatiebureau geaccepteerd. Dit verbaasde me overigens omdat ik veel verhalen hoorde van ouders die een totaal andere ervaring hadden. Wat me soms wel onzeker maakt is dat je niet in de toekomst kunt kijken en je niet weet welk gevaar je kind loopt of waar het mee in aanraking komt en wat eventuele gevolgen zullen zijn. Ik ben wel van mening dat je kinderziektes gewoon moet kunnen krijgen, maar het blijft lastig. Als voorbeeld: toen onze dochter vier maanden was, heeft ze een tijd heel erg gehoest. We dachten toen dat ze wellicht kinkhoest had en we gingen toen twijfelen aan onze keuze. Gelukkig bleek het geen kinkhoest te zijn.

Ik ben op zich niet tegen vaccineren, maar ik vind het niet logisch om een klein kindje in te spuiten met stoffen die zogenaamd nodig zijn om een vaccin effectief te laten zijn. Mijn man gaat hierin mee tot zolang onze dochter borstvoeding krijgt en dan vindt hij haar groot genoeg om te laten vaccineren. We hebben hier in het verleden wel discussies over gevoerd en voor mij is de keuze nog steeds niet gemaakt.

Hoe ben jij voorgelicht over vaccinaties?

Toen ik zelf een kindje kreeg kwam het vraagstuk over vaccineren om de hoek kijken. Ik werd geprikkeld door een folder van de Vereniging Kritisch Prikken die ik kreeg via een homeopaat. Naar aanleiding hiervan ben ik me er verder in gaan verdiepen. Ik ben hierin niet voorgelicht door het consultatiebureau maar ben gaan praten met andere ouders en homeopaten en kwam er zo achter dat er meer mensen zijn die er zoals ik over denken en dat het ook anders kan.

Wat vind je van het burgerinitiatief om bijsluiters verplicht te stellen?

Voor mij was een bijsluiter niet het punt, hoewel ik wel vind dat ze er moeten komen alleen al omdat ik denk dat meer mensen zich er dan bewust van zullen worden wat hun kindje toegediend krijgt. Ik vraag me echter af of het zin heeft, want de farmaceutische industrie heeft zo ontzettend veel macht, dat is gewoon niet normaal. Het gaat om de gezondheid van mensen en dat argument zullen zij ook aandragen in hun standpunt om juist wel te vaccineren. Echter ik geloof eerder dat het om geld gaat.

Wat zit er in vaccins qua toevoegingen: metalen, kippen eiwitten, menselijk DNA? Hoe worden de virussen gekweekt en wat zijn de gevolgen van vaccinaties? Daar hoor en lees je verschillende dingen over. Ik zou wel willen weten of er verband is met de schadelijke toevoegingen en bijvoorbeeld wiegendood en/of kanker. Het kan gewoon niet goed zijn en al helemaal niet voor zulke kleine kindjes. Ik ben dus niet tegen vaccineren maar tegen de toevoegingen. Als er een vaccin zou zijn zoals vroeger het koepokkenvaccin met enkel het virus en dus geen schadelijke toevoegingen, dan zou ik het meteen doen. Om deze reden overwegen wij homeopathische preventie. Hierbij worden dezelfde virussen toegediend als bij de vaccins maar dan zonder de schadelijke toevoegingen. Deze methode is afkomstig van de Australiër Isaac Golden, maar is in Nederland nog niet heel bekend.

Heb je het burgerinitiatief al getekend?

Nee, nog niet, maar dat ga ik wel doen.

Wat zou je tegen ouders willen zeggen die nu hun zoektocht beginnen?

De waarheid bestaat niet. Je moet je eigen waarheid zoeken en vormen. Dat kun je doen door zoveel mogelijk te lezen op internet, er is genoeg te vinden, en door met mensen te praten. Uiteindelijk moet je zelf de keuze maken wat voor jou de waarheid is en waar jij je het prettigst bij voelt. Probeer achter je keuze te blijven staan. Niet iedereen zal het begrijpen, want vaccineren is nu eenmaal “gemeen goed”. Ook zal het soms best moeilijk zijn als je kindje ziek wordt. Hopelijk komen mensen nooit in de situatie dat ze moeten zeggen “had ik maar”.

Bron: http://www.vaccinatieraad.nl/2014/01/vaccineren-schadelijke-toevoegingen/

3 thoughts on “Vaccinatie

  1. Ik heb gedroomd………..de regering wil met een groep elite mensen verder. Er zijn teveel mensen op deze aarde. Dit bereiken ze door te selecteren. Mensen die pienter zijn, en bewust kiezen voor gezond (bio) eten, niet vaccineren, geen medicijngebruik, niet roken, drinken enz….en allerlei andere goede dingen wel doen, daardoor sterk en gezond zijn, en hun kinderen daardoor ook, blijven over. De rest gaat eerder dood aan allerlei ziektes, zoals kanker, hart en herseninfarcten, suikerziekte, en andere “welvaartsziektes”, geholpen door de zgn. medicijnen die de artsen voorschrijven. Dit lijkt me een haalbaar iets, want we kunnen wel op onze vingers natellen dat de mensen die roken, drinken en ongezond eten dit bijna niet af kunnen leren en gedoemd zijn eerder te sterven. Zo bereikt de regering dus hun doel!

  2. Je kunt ook “vaccineren” door middel van korreltjes bij praktijk de nieuwe ham in de Meern. Daar zit wel de stof in, maar niet de ziekmakende bijwerkingen. Voor griepvaccinaties is dit iig een gezond alternatief! Ik heb geen ervaring met kindervaccinaties, zou ik/jij moeten navragen.

  3. Niet bang zijn en niet laten inenten.
    Mijn broers, zussen en ik zijn nooit ingeënt en zelden ziek geweest.
    En mocht een kind en kinderziekte krijgen , ( het heet niet voor niets kinderziekte! ) dan kun je met homeopathie genoeg doen om het te helpen. Tegenwoordig mag je blijkbaar niet ziek zijn terwijl dat er gewoon bij hoort.

Geef een reactie