Mindfulness

Mindfulness

Een goede gezondheid betreft het hele individu     Mensen hebben de vreemde neiging om de hele dag na te denken over zaken waar ze vaak toch niets aan kunnen veranderen. Door te veel te denken en teveel in je hoofd te gaan zitten raak je echter steeds meer vervreemd van je gevoel. Vaak houden we rekening met wat anderen van ons denken en wat anderen van ons verwachten. Daardoor zijn we vervreemd geraakt van wie we nu zelf eigenlijk zijn. En vooral van wat we nu zelf eigenlijk  belangrijk vinden. Je hebt het gevoel dat je geleefd wordt en je vraagt je af : Is dit nu alles? of  Wat wil ik nu echt?
We leven het leven op een manier wat van ons wordt verwacht maar maakt dat ons gelukkig? Het antwoord op deze vragen ligt uiteindelijk in onszelf opgesloten. Het vergt aandacht en geduld om erbij te komen. Vaak is het antwoord weggezakt in ons onderbewustzijn. We weten en voelen niet meer bewust wat we zelf nodig hebben om gelukkig te worden.

Test hier je mensbeeld

Wat doet Mindfulness : Mindfulness is niets meer dan het loslaten van al die verwachtingen, oordelen en regels de we onszelf opleggen, zodat we de wereld weer helemaal kunnen ervaren. Met mindfulness leer je om rustiger en weer zelfbewuster te worden. Om weer aandacht te hebben en te genieten van de simpele dingen in het leven. Gewoon door bewust aandachtig te zijn voor wat er NU op dit moment is. Hierdoor ga je ook weer tijdig stressverschijnselen en stress reacties herkennen.
Onder invloed van Stress verandert namelijk je belevingswereld. Je denken, voelen en waarnemen verandert en je reageert hierdoor ook anders. Je voelt namelijk niet meer wat je nodig hebt of wat goed voor je is. Als Life en Mindfulness Coach heb ik geleerd om te vertrouwen op mijn intuïtie en gevoel. Om me niet meer te laten meeslepen in het drama van het leven maar om aanwezig te zijn in het hier-en-nu en me regelmatig af te vragen wat is NU het probleem

Data voor cursussen

2 thoughts on “Mindfulness

  1. Pingback: Mindfulness trainingen 2015-2016 | Natuurpraktijk AURORA

  2. Pingback: PNEI wat is het? | Natuurpraktijk AURORA

Geef een reactie