Meer geheugen

Pregnenolone

Pregnenolone is een voorloper van ieder ander hormoon. Het wordt beschouwd als een bouwsteen voor andere steroïde hormonen. Pregnenolone is biochemically the moeder hormoon . ” Pregnenolon is een hormoon precursor gesynthetiseerd uit cholesterol , voornamelijk in de bijnieren , maar ook in de lever , huid , hersenen , testikels , eierstokken en netvlies van de ogen . Het ondersteund het geheugenproces en de hormoonbalans . Het gevonden Pregnenolon is 100 maal effectiever als geheugenverbetering gebleken  in vergelijking met andere steroïden  (in een laboratorium bij muizen). Pregnenolone is gemeld dat mensen niet alleen slimmer , maar gelukkiger te maken en te verbeteren iemands vermogen om te presteren op het werk , terwijl verhoging gevoel van welzijn .

Pregnenolon is ook gemeld om aan hoge stress geïnduceerde vermoeidheid te verminderen . Zoals het geval is met de steroïde hormoon precursor DHEA (*), pregnenolon spiegels afnemen met de leeftijd . Veel artsen en wetenschappers geloven dat herstel van pregnenolone jeugdig niveau is een belangrijke stap in de behandeling van veroudering en verouderingsverschijnselen . Pregnenolone kan één van de belangrijkste hormonen omdat het lijkt een balancerend effect hebben . Het is een voorloper van vele andere hormonen en in staat om de niveaus van andere hormonen omhoog of omlaag brengen nodig .

Pregnenolone werd actief onderzocht tijdens de jaren 1940. In een onderzoek kregen fabrieksarbeiders 50-100 mg van het hormoon per dag. De arbeiders gemeld verbeterde productie- tarieven , minder vermoeidheid en een verbeterd gevoel van geluk en algemeen welzijn. Ook werknemers in meer stressvolle werkomgeving had naar verluidt een betere ervaring tijdens het gebruik van pregnenolon dan werknemers met minder veeleisende banen. Sindsdien is pregnenolone is gedacht om het geheugen te verbeteren , verheffen stemmingen , stress te verminderen en verbeteren van de effecten van reumatoïde artritis.

Slaap en geheugen
Studies met ratten hebben aangetoond dat pregnenolone een sterk stimulerend effect heeft op het geheugen. Bij studies onder gezonde mannen tussen 20 en 30 jaar is gebleken dat een inname van 1 mg per dag, de kwaliteit van de nachtrust verbeterd. Pregnenolone blijkt ook het korte en lange termijn geheugen te stimuleren en motiveert de opname van nieuwe informatie.

Stress
Er wordt gesuggereerd dat dit hormoon een rol speelt bij de reactie van neuro-endocriene op stress. Bij een studie onder piloten die blootgesteld werden aan stress bleek een inname van twee maal daags 25 mg, hun prestaties te verbeteren zonder negatieve bijeffecten.

Depressie
Het is bekend dat hormonen de gemoedstoestand en het gedrag kunnen beïnvloeden. Bij mensen die leiden aan depressie blijkt het gehalte aan pregnenolone in de cerebrospinale vloeistof lager dan bij gezonde mensen.

Heb je problemen hier mee en wil je meer weten, of een afspraak maken? info@natuurpraktijkaurora.nl

* DHEA is het meest voorkomende hormoon in het menselijk bloed. Voldoende DHEA geeft bescherming tegen ouderdomsverschijnselen en houdt het lichaam vitaal. Naarmate de leeftijd stijgt, neemt de lichaamseigen aanmaak van DHEA af.

– Deze informatie wordt U aangeboden door:
Alie Wouda-van der Tuin, Adres: Vreedepeelweg 4 Beringe: , Tel.: 0641979844, Website en Facebook:

Bron

Geef een reactie