“Kanker is geen ziekte maar een overlevingsmechanisme”.

20 Jaar heb ik op de afdeling pathologie gewerkt waarbij ik kanker moest opsporen dmv bepaalde technieken. Waarom krijgt de een wel kanker en de andere niet. Dit intrigeerde me meer dan het alleen maar opsporen daarvan (vandaar de omscholing, 30 jaar terug). En omdat mijn man patholoog is, is dit vaak onderwerp van gesprek bij ons thuis.
Een visie over het ontstaan van kanker;

“Kanker is geen ziekte maar een overlevingsmechanisme”.

kanker-1-500x325Hoe vaker infecties worden ‘voorkomen’ of onderdrukt door medische ingrepen, des te minder efficiënt zowel de lever en de nieren als het immuunsysteem, lymf- en spijsverteringsstelsel worden om het celweefsel van het lichaam vrij te houden van schadelijke, ongezonde afzettingen. Door pijn met medicijnen te onderdrukken, creëer je kortsluiting in de inwendige communicatie en de genezingsmechanismen van het lichaam en dwing je het praktisch om zijn eigen afval vast te houden en er uiteindelijk in te stikken. DNA-PK herstelt normaal gesproken beschadigde genen. Maar kankercellen kunnen ook het vermogen van DNA-PK inzetten om schade te herstelen die is veroorzaakt door antikanker behandelingen, wat de cellen resistenter maakt voor de therapie. Dat kan ook verklaren waarom de gebruikelijke behandelingen van kanker- chemotherapie en radiotherapie- zo’n fiasco zijn. Hoe radicaler of intenser de antikanker behandeling is, des te ‘kwaadaardiger’ en sterker wordt de kanker; dit verkleind de kans op overleving natuurlijk enorm.

Anaerobe cellen(kankercellen) gedijen in een omgeving waar veel afvalproducten van de stofwisseling vastzitten. Deze cellen zijn in staat energie te onttrekken aan de fermentatie van bijv. melkzuur, het afvalproduct van de stofwisseling. Dit is te vergelijken met een hongerig dier dat zijn eigen uitwerpselen opeet. Door het hergebruiken van melkzuur brengen de kankercellen twee dingen tot stand. Ten eerste onttrekken ze energie voor hun levensonderhoud en ten tweede nemen ze dit mogelijk gevaarlijke afvalproduct weg uit de onmiddellijke omgeving (intercellulair vocht of bindweefsel) van de gezonde cellen. Als kankercellen het melkzuur niet uit de celomgeving zouden verwijderen, zou dit extreem krachtige zuur zich ophopen en tot fatale verzuring leiden- een toestand waarin gezonde cellen als gevolg van een hoge zuurgraad worden vernietigd.

Ontgiften is het eerste wat je nu moet doen.

Genezen is accepteren, toelaten en ondersteunen, niet bestrijden of weerstand bieden. Op die manier doen spontane remissies zich voor.

Een zuiver mechanische aanpak om het lichaam te behandelen, zoals die wordt toegepast in de allopathische geneeskunde, schiet meestal tekort bij het lokaliseren en genezen van deze verborgen oorzaken. Die zullen onopgemerkt blijven tenzij wij het lichaam gaan zien als een proces dat wordt georganiseerd door een fantastische combinatie van energie en informatie of intelligentie, in plaats van als een verzameling van verschillende onderdelen zoals bij een machine het geval is.

Jij als bewustzijn, ziel of geest, bent de enige ware bron van de energie en informatie die jouw lichaam besturen. Jouw aanwezigheid in het lichaam en in wat je doet, eet, drinkt, voelt en denkt, bepaalt hoe goed jouw genen je fysieke bestaan kunnen besturen en onderhouden. Als jij ( als bewuste aanwezigheid) niet langer aanwezig bent in je lichaam, worden de energie en informatie uit elke cel teruggetrokken. We kennen dit als de fysieke dood. Je bent niet meer aanwezig en je ogen zijn ‘leeg’. Vanuit een oppervlakkig gezichtspunt gezien, zou je tot de conclusie kunnen komen dat de dood het lichaam veranderd heeft in een wanordelijke hoop nutteloze deeltjes. Maar als je een breder perspectief op de dood zou hebben, zou je die natuurlijk kunnen zien als een begin van nieuw leven: alle atomen waaruit deze cellen voorheen bestonden, hebben zich gewoon opnieuw gegroepeerd in nieuwe vormen zoals lucht, water, aarde, planten, vruchten, dieren of andere mensen. Daarom eindigt het lichaam niet met de dood; alleen de vorm verandert. Bovendien blijft je bewustzijn door dit alles onaangetast, want het is niet fysiek (ook al leef je in een fysiek lichaam) en het kan niet worden vernietigd.

Maar in tegenstelling tot de dood, biedt ziekte ons de kans om ons leven te herstellen terwijl we in deze fysieke vorm blijven voortbestaan.

Kanker slaat alleen toe wanneer deze fysieke delen van ons fysiek, emotioneel en spiritueel niet meer in leven zijn. Kanker kan deze verdoofde, onderdrukte of dichtgeslibde gebieden weer tot leven brengen, ongeacht of ze fysiek of niet-fysiek van aard zijn.

Kanker is een wekroep die ons aanspoort om ons leven terug te nemen waar het niet meer is. De alarmbel die ons wekt klinkt pijnlijk luid en dat is goed, want de kans is groter dat we reageren op fysieke pijn dan op emotionele pijn.

Iedere dag van je volwassen leven zet je lichaam ongeveer 30 miljard cellen om. Van deze 30 miljard raakt naar schatting 1 procent in het proces beschadigd en wordt carcinogeen. Je immuunsysteem is geprogrammeerd om die cellen op te sporen en te vernietigen met behulp van een uiterst geavanceerd wapenarsenaal, waaronder T-killercellen. De ‘speciale opruimingsdienst’ van het lichaam is zo efficiënt en nauwkeurig getimed en werkt zo grondig, dat kankercellen geen enkele kans hebben om te overleven. Maar het is essentieel voor de overleving van het lichaam zelf dat dit soort kankercellen dagelijks wordt aangemaakt; ze zorgen ervoor dat het immuunsysteem voortdurend voldoende geprikkeld wordt om er zeker van te zijn dat het vermogen om zichzelf te verdedigen en te reinigen efficiënt en optimaal blijft.

De kanker waarnaar we meestal verwijzen als een ziekte, is in feite helemaal geen ziekte; hij is eerder een aanvulling op een immuunreactie om een bestaande toestand van verstopping, waardoor een groep cellen verstikt raakt, te verhelpen.
Het lichaam gebruikt kanker om dodelijke, carcinogene stoffen en casuïstisch metabolisch afval uit de lymfbaan en het bloed- en dus uit het hart, de hersenen en andere belangrijke organen- te houden. Het doden van kankercellen zou in feite de overleving ervan in gevaar brengen.

‘Slecht’ cholesterol (LDL) voorkomt dat verstopte slagaderwanden gaan bloeden en zich levensbedreigende bloedstolsels gaan vormen. Het wordt in feite gebruikt bij alle in- en uitwendige wonden en is dus in tegenstelling wat artsen beweren een levensreddend cholesterol. Artsen zou vaker de vraag gesteld moeten worden waarom het ‘slecht’ cholesterol zich alleen aan slagaders en niet aan aders hecht, hoewel het zich zowel in aderlijk als slagaderlijk bloed bevindt. Misschien ontdekt hij dat niet het cholesterol de vijand is. Het verharden van de slagaders bij hartkwalen en kanker als ziekte, of liever gezegd als overlevingsmechanisme hebben twee dingen gemeen: het dichtslibben van de bloedwand en een lymfecongestie. Aangezien Hartcellen niet carcinoom kunnen worden, zullen ze, wanneer ze eenmaal een bepaalde tijd van zuurstof verstoken zijn geweest, ophouden te functioneren en sterven door acidose (zuurvergiftiging) m.a.g. “hartaanval”.

Meervoudig onverzadigde vetten komen voor in geraffineerde en van vitamine E ontdane producten, zoals dunne plantaardige olie, mayonaise, saladedressings en alle margarines. Deze producten leidt tot een uitzonderlijk hoog risico voor het ontwikkelen van huidkanker en de meeste andere vormen van kanker en helemaal als ze gecombineerd worden met gefrituurde dierlijke eiwitten zoals bij gefrituurde kip of vissticks. (kans op borstkanker neemt bv met 69% toe in tegenstelling tot enkelvoudige verzadigde vetten, zoals die in olijfolie, het risico op borstkanker met 45% afneemt).

Zodra meervoudige onverzadigde vetten in contact komen met lucht, trekken ze veel zuurstofvrije radicalen aan en worden geoxideerd, d.w.z. ze worden ranzig. Deze hechten zich aan cellen zoals een olievlek op zee vogels en zeedieren overspoelt en verstikt. Zuurstofvrije radicalen kunnen zich in geraffineerde, meervoudig onverzadigde oliën en vetten vormen zodra die voor consumptie aan lucht en zonlicht worden blootgesteld. Ook kunnen ze in de weefsels ontstaan nadat ze zijn geconsumeerd. Meervoudige onverzadigde vetten zijn moeilijk te verteren, aangezien ze van hun natuurlijke massa zijn ontdaan en niet meer tegen vrije radicalen beschermd worden door hun natuurlijke beschermer vitamine E, een krachtige antioxidant; deze belangrijke vitamine wordt tijdens het raffinageproces verwijderd. Verzadigde vetten zijn compact en bevatten grote hoeveelheden natuurlijke antioxidanten die ze veel beter beveiligt tegen oxidatie door vrije radicalen. Meervoudig onverzadigde vetten worden gefabriceerd en bestaan niet in natuurlijke vorm (margarine is molecuul verwijderd van plastic). Ze zijn onverteerbaar en het lichaam herkent ze als gevaarlijk. Vanaf het moment dat meervoudige onverzadigde vetten op de markt kwamen zijn degeneratieve voedingsstoffen als huidkanker sterk toegenomen. De meervoudige onverzadigde vetten hebben zelfs zonlicht gevaarlijk gemaakt wat nooit het geval geweest zou zijn als voedingsstoffen niet door de voedingsindustrie zouden zijn veranderd en gemanipuleerd zoals tegenwoordig het geval is. Wanneer meervoudige onverzadigde vetten uit natuurlijke voedingsstoffen worden verwijderd, moeten ze worden geraffineerd, reukloos gemaakt en zelfs gehydrogeerd, afhankelijk van het product waarvoor ze gebruikt worden. Tijdens dit proces ondergaan enkele meervoudige onverzadigde vetten een chemische transformatie die hen verandert in transvetzuren (transvetten), die vaak ‘gehydrogeneerde plantaardige oliën’ worden genoemd. De meeste bewerkte ze incl. brood, chips, crackers, koekjes, pasteitjes, vrijwel alles wat gebakken is, cake en glazuurmix, diepvriesmaaltijden, sauzen, diepvriesgroenten en ontbijtgranen. Met andere woorden bijna alles wat niet vers is. Ze belemmeren de cel in het vermogen om zuurstof te gebruiken die nodig is om voedingsstoffen te verbranden tot kooldioxide en water. Natuurlijk is de kans groot dat cellen die in hun stofwisselingsproces belemmerd worden carcinogeen worden.

Een hartaanval doet zich voor wanneer een deel van de hartspier verstoken blijft van zuurstof en sterft. Kanker doet zich voor wanneer een deel van een orgaan of systeem in het lichaam van zuurstof wordt beroofd en zou sterven als de cellen van het lichaam niet in staat zouden zijn te muteren en carcinogeen te worden.

Een van de belangrijkste functies van het lymfstelsel is de weefselvloeistof vrij te houden van ziekteverwekkende giftige stoffen, waarmee dit een heel belangrijk systeem is voor onze gezondheid en ons welzijn. Vrijwel alle soorten kanker worden voorafgegaan door een ernstige, aanhoudende toestand van lymfverstopping. Op de plaats waar voortdurend sprake is van onvoldoende lymfdrainage, manifesteren zich als eerste carcinogene tumoren. Verstopte lymfbanen en lymfklieren leiden niet alleen tot een slechte bloedsomloop, maar zijn er ook de oorzaak van dat de weefselvloeistof met schadelijke afvalstoffen overbelast raakt. Als gevolg daarvan wordt deze normaal gesproken dunne, onmisbare vloeistof steeds dikker (stroperig) en verhindert daarmee een goede voedseldistributie naar de cellen, waardoor deze verzwakken of beschadigen en celmutatie kan ontstaan. Dit ontstaat bijna altijd door een verzadigde lever vol galstenen(al het voedsel dat niet door het lichaam kan worden afgebroken wordt opgeslagen in de lever die hierdoor op een gegeven moment verzadigt raakt en zijn normale functie niet langer kan uitoefenen), ongezonde voeding en een ongezonde levensstijl. In uiterste gevallen kan dit leiden tot lymfoom of lymfkanker, waarvan de ziekte van Hodgkin de meest voorkomende soort is. Beide soorten problemen, van de bloedsomloop en het lymfstelsel, kunnen met succes worden uitgebannen door een aantal leverspoelingen en door evenwichtige voeding en een evenwichtige levensstijl.

Gifstoffen, antigenen en onverteerde eiwitten, afkomstig van o.a. vis, rund-, en varkensvlees, gevogelte, eieren, en zuivelproducten, zijn er de oorzaak van dat deze lymfzakken ontsteken en opzetten (lymfoedeem). Door het verhitten/koken/ frituren van dierlijke eiwitten als eieren, vis en vlees, stollen (verharden) de eiwitten en wordt hun natuurlijke driedimensionale molecuulstructuur uit elkaar getrokken. De daaruit voortkomende zogenaamde ‘gedegenereerde’ eiwitten zijn niet alleen nutteloos voor het lichaam, ze zijn zelfs schadelijk, tenzij ze onmiddellijk door het lymfstelsel worden verwijderd. Hun aanwezigheid bevordert van nature een sterkere bacteriologische activiteit. Parasieten, wormen, schimmels en bacteriën doen zich te goed aan deze verzameling afvalstoffen > kan allergische reacties veroorzaken.

Ziektesignalen die een rechtstreeks gevolg zijn van een chronische, gelokaliseerde lymfverstopping zijn:

Zwaarlijvigheid, cysten in de baarmoeder of eierstokken, vergrote prostaatklier, gewrichtsreuma, vergroting van de linkerkant van het hart, congestieve hartinsufficiëntie, verstopte bronchiën en longen, verdikking van de hals, stijve nek en schouders, rugklachten, hoofdpijn, migraine, duizeligheid, desoriëntatie, oorsuizen, oorpijn, doofheid, roos, veelvuldige verkoudheid, sinusitis, hooikoorts, bepaalde vormen van astma, vergrote schildklier, oogaandoeningen, slecht zien, zwellingen in de borsten, nierproblemen, pijn in de onderrug, opgezette benen en enkels, scoliose, hersenaandoeningen, geheugenverlies, maagklachten, een vergrote milt, aandoeningen van de geslachtsorganen en nog veel meer.

In het spijsverteringskanaal vinden 4 activiteiten plaats:

  • voedselopname
  • vertering
  • absorptie
  • uitscheiding

Het begint bij de mond, loopt door de borstkas, buik en bekkengebied en eindigt bij de anus.

Enzymen zijn minuscule chemische stoffen die chemische veranderingen in andere stoffen veroorzaken of versnellen zonder dat ze zelf veranderen. Spijsverteringsenzymen komen voor in het speeksel van de speekselklieren in de mond, het maagsap in de maag, het darmsap in de dunne darm, het pancreassap in de pancreas en de gal in de lever.

Het is belangrijk om te weten dat spijsverteringsenzymen en stofwisselingenzymen (alleen die door het lichaam zelf worden geproduceerd) van alle stoffen in het lichaam de krachtigste antistoffen tegen kanker bevatten. Als je niet voldoende van deze enzymen aanmaakt, heeft dat rechtstreeks nadelige gevolgen voor de gezondheid van de cellen en kan rechtstreeks verantwoordelijk worden gehouden voor de aanwas van kankergezwellen in het lichaam, ongeacht waar die zich voordoen.

Absorptie is het proces waarbij minuscule voedseldeeltjes van verteerd voedsel door de darmwand in het bloed en de lymfbanen terechtkomen om naar de cellen in het lichaam te worden vervoerd. De darmen scheiden alle voedingsstoffen die niet kunnen worden verteerd of geabsorbeerd als ontlasting uit.
Het lichaam kan alleen soepel en efficiënt functioneren als de darmen het opgehoopte afval dagelijks verwijderen. Wanneer voedsel onvoldoende verteerd doet zich een darmverstopping voor m.h.g. dat afval terugstroomt in de lymfe, het bloed en de bovenste delen van het lichaam, incl. de maag, de borst, de keel, de nek, de zintuigen en de hersenen.

De aanwezigheid van galstenen in de lever en galblaas heeft een sterk verstorende invloed op de vertering en absorptie van voedsel, evenals op de uitscheiding van afval. Galstenen komen niet alleen voor in de galblaas, maar ook in de galkanalen van de lever. In feite worden de meeste galstenen in de lever gevormd en betrekkelijk weinig doen zich voor in de galblaas.

De lever oefent rechtstreekse controle uit op de groei en het functioneren van elke cel in het lichaam. Elke verstoorde functie, elk tekort of abnormaal groeipatroon van de cel komt grotendeels voort uit een slecht functionerende lever.

Als de lever en de galblaas worden gereinigd van alle opgehoopte stenen, draagt dit bij tot het herstel van de homeostase, keert het gewicht terug naar normaal en wordt de voorwaarde geschapen voor het lichaam om zichzelf te genezen. De leverspoeling is ook een van de beste voorzorgen om jezelf te beschermen tegen een toekomstige ziekte.

De voedingswaarde van de typisch moderne voeding als bv. Frietjes en chips, is weinig meer dan nutteloos afval. Aangezien opname van deze voedingsstoffen leidt tot ernstige voedingstekorten, veroorzaken ze ook een niet te bevredigen hongergevoel door de smaakversterker die reeds vele schuilnamen heeft (natrium glutaminaat, E621, MSG, gist extract, gehydroliseerde proteïne, vetsin en aroma). Dit wakkert bewust het hongergevoel aan waardoor er meer wordt gegeten en de omzet stijgt. Aspartaam heeft dezelfde werking.
Deze stoffen zijn verslavender dan heroïne, cafeïne en nicotine bij elkaar en maken het vrijwel onmogelijk voor de ‘slachtoffers’ om zich niet te overeten.

Magnetron:

Russische onderzoekers hebben in vrijwel alle voeding die in de magnetron was bereid een verminderde voedingswaarde, kankerverwekkende verbindingen en tot hersenbeschadiging leidende radiolytica aangetroffen.
Als je volgens het onderzoek maaltijden eet die in de magnetron zijn klaargemaakt, kan dat ook leiden tot geheugenverlies, verminderde concentratie, emotionele onevenwichtigheid en een afnamen aan intelligentie, hoge bloeddruk, voortplantingsstoornissen, hersenbeschadiging, migraine, haaruitval, angst, appendicitis, maagpijn, grauwe staar.
De voedingswaarde van eten uit de magnetron is te vergelijken met karton. Tevens heeft met vastgesteld dat de straling zich in het keukenmeubilair ophoopt, dat daarmee ook een voortdurende bron van straling wordt.
Magnetronovens brengen met hoogfrequente microgolven het vocht in het voedsel aan de kook door watermoleculen ‘zagend’ met een duizelingwekkende snelheid van meer dan een miljard wisselingen per seconde heen en weer te bewegen. Deze extreme wrijving scheurt voedselmoleculen uit elkaar en herschikt hun chemische verbindingen tot eigenaardige nieuwe configuraties die het menselijk lichaam niet als voedsel herkent. Door de molecuulstructuur van voedsel te vernietigen, kan het lichaam het voedsel alleen maar veranderen in afval, maar geen onschuldig afval, eerder ‘kernafval’.
Microgolven veranderen gezond voedsel in dodelijk gif.

De enige echte kans om kanker te overleven, hangt af van de mate waarin de patiënt de pogingen van het lichaam om zichzelf te genezen ondersteunt.

Kanker behandelen als een ziekte is niet alleen vergeven van gevaren en onnodig lijden, maar gaat ook voorbij aan het onderliggende probleem van voeding. Door onze kinderen en onszelf niet-fysiek voedsel voort te zetten zoals schimmelbestendige friet en hamburgers, die celmembranen verdikken en cellen dwingen te muteren om in een anaerobe omgeving te functioneren, creëren we ziekten die letterlijk hele gemeenschappen zullen wegvagen, en deze trend is al ingezet.

Als je kanker hebt, zullen je kansen op overleven enorm toenemen wanneer je alleen natuurlijke voeding eet die niet gemanipuleerd en bewerkt is door de voedingsindustrie. Eet in de herstelperiode alleen biologisch geteeld voedsel, dat bij voorkeur plaatselijk geteeld is. Dit stelt het lichaam in staat zich op genezing te richten in plaats van het al gehavende immuunsysteem te dwingen de strijd aan te gaan met chemische toevoegingen en pesticiden.
Onderzoek wijst uit dat een dieet dat hoofdzakelijk uit rood en bewerkt vlees, friet, geraffineerde granen, snoep en toetjes bestaat het risico op terugkeer van kanker vergroot en de kans op overleving verkleint.

Vermijd gepasteuriseerde zuivelproducten en zeker de halfvolle en magere.

Het is bekend dat een hoog calciumgehalte in het lichaam het risico op kanker verhoogt.(met name prostaatkanker bij mannen)
Een te hoge opname van calcium kan leiden tot de volgende complicaties:

  • nierstenen
  • Verkalking van de zachte weefsels
  • Hoge bloeddruk en beroerte
  • Verhoogd VLDL- cholesterolgehalte
  • Stoornissen in het maag- en darmkanaal
  • Stemmingswisselingen en depressies
  • Chronische vermoeidheid
  • Tekort aan mineralen, waaronder magnesium, zink ijzer en fosfor
  • Verstoring van de beschermende werking van vitamine-D tegen kanker

Waarom friet kanker kan veroorzaken

Friet en andere gefrituurde, gebakken of geroosterde voedingsstoffen die rijk zijn aan koolhydraten bevatten de chemische stof acrylamide, waarvan verondersteld wordt dat het voor de mens kankerverwekkend is. Het risico op eierstok- en baarmoederslijmvlieskanker neemt drastisch toe bij vrouwen die ongeveer 1 portie chips per dag eten. Deze stof wordt aangetroffen in producten die boven de 120 graden Celsius zijn verhit. Te lang koken en bereiding in de magnetron kan ook leiden tot grote hoeveelheden acrylamide.

Gekookte en onverhitte voedingsstoffen bevatten geen acrylamide.

Tandvleesziekte wordt steeds vaker in verband gebracht met aandoeningen als hartkwalen, herseninfarcten, diabetes, ademhalingsproblemen en longaandoeningen en pancreaskanker.
Tandvleesziekte duidt op de aanwezigheid van grote hoeveelheden gifstoffen in het lichaam, in het bijzonder in het spijsverteringskanaal, dat in de mond begint en in de anus eindigt.
Om tandvleesziekte te voorkomen of te keren is het meestal voldoende de mond een paar keer per dag te spoelen of te sproeien met zout water. In het geval van een vergevorderde tandvlees ziekte zou je echter Sanguinary kunnen gebruiken, een kruidenextract dat al eeuwenlang door inheemse culturen bij wijze van mondspoeling wordt gebuikt.

Zonnebrillen en zonnebrandmiddelen zijn een belangrijke oorzaak voor kanker

Zonnebrillen en zonnebrandmiddelen zijn een belangrijke oorzaak voor kanker omdat ze ultraviolet licht wat een van de krachtigste natuurlijke medicijnen, die de wereld ooit gezien heeft tegenhoudt. Ultraviolet licht is heilzaam bij meer dan 165 aandoeningen waaronder tuberculose, hoge bloeddruk, diabetes en vrijwel alle vormen van kanker. De genezende stralen van de zon hebben geen effect als iemand een zonnebril draagt. Zonnebrillen blokkeren belangrijke stralen van het lichtspectrum die het lichaam nodig heeft voor onmisbare biologische functies. Vee wordt sneller vet als het binnengehouden wordt en zo is het ook met mensen die uit de zon blijven. Dus wil je afvallen of je spiertonus vergroten, moet je je lichaam regelmatig aan zonlicht blootstellen.
Iedereen die te weinig zon krijgt, wordt zwak en ondervindt als gevolg daarvan geestelijke en fysieke problemen.
Van ultraviolet licht is bekend dat het het belangrijke huidhormoon solitrol activeert. Solitrol beïnvloedt ons immuunsysteem en veel van de controlecentra in ons lichaam en veroorzaakt in samenwerking met het pijnappelklierhormoon melatonine veranderingen in onze stemming en dagelijkse biologische ritmen. De hemoglobine in onze rode bloedcellen heeft ultraviolet licht nodig om zich te binden aan de zuurstof die nodig is voor alle celfuncties. Gebrek aan zonlicht kan daarom medeverantwoordelijk worden gehouden voor vrijwel alle soorten ziekte, inclusief huidkanker en andere vormen van kanker.
Het gebruik van zonnebrandcrème beschermt alleen de zonnebrandmiddelen- en kankerindustrie waar vele miljarden in omgaan, maar niet je huid of je leven.

Opmerkelijke wetenschappelijke bewezen feiten:

Ultraviolet licht
  • leidt tot betere uitslagen van een elektrocardiogram
  • verlaagt de bloeddruk en hartslag in rust
  • verbetert hartprestaties wanneer nodig ( niet in tegenspraak met een lagere hartslag in rust)
  • verlaagt cholesterol, indien nodig
  • verhoogt de opslag van glycogeen in de lever
  • brengt de bloedsuikerspiegel in balans
  • leidt tot meer energie, uithoudingsvermogen en spierkracht
  • verbetert de weerstand in het lichaam tegen infecties als gevolg van een verhoogde index van lymfocyten en fagocyten (het gemiddeld aantal bacteriën Dat per leukocyt in het bloed van de patiënt wordt opgenomen)
  • verbetert het vermogen van het bloed om zuurstof te transporteren
  • leidt tot grotere aanmaak van geslachtshormonen
  • verbetert de weerstand van de huid tegen infecties
  • verhoogt stressbehendigheid en vermindert depressie

Gebrek aan zonlicht verstoort een normale celgroei, wat kan leiden tot kanker. Het dragen van een zonnebril, alsook een gewone bril die UV-licht weerkaatst, en contactlenzen is grotendeels verantwoordelijk voor bepaalde degeneratieve oogaandoeningen zoals maculadegeneratie. De meeste mensen die regelmatig een zonnebril dragen maken melding van een steeds zwakker wordend gezichtsvermogen.
Als je je ogen onvoldoende blootstelt aan ultraviolet licht, kan dit ernstige gevolgen hebben voor je huid en zelfs levensbedreigend zijn.
Normaal gesproken produceert de hypofyse, zodra de optische zenuwen van je ogen zonlicht waarnemen, hormonen die fungeren als versterking van de melanocyten. Melanocyten produceren melanine, het pigment dat de huid zijn natuurlijke bescherming tegen verbranding van de zon geeft. Wanneer de huid wordt blootgesteld aan de zon, produceren melanocyten meer pigment, waardoor de huid bruiner of donkerder wordt en produceren de melanocyten in hoog tempo melanine. Maar wanneer je een zonnebril draagt, raakt dit proces verstoort. In plaats van snel de melanocytenproductie op gang te brengen om je huid tegen verbranding door de zon te beschermen, ‘denkt’ de hypofyse dat het buiten donker wordt en neemt de productie van melanocyten-stimulerende hormonen drastisch af. Als gevolg daarvan produceert je huid minder melanine, waardoor hij minder beschermd is en aldus beschadigd raakt.
De dramatische toename van huidbeschadigingen die ogenschijnlijk door de zon (maar in werkelijkheid door het dragen van een zonnebril) veroorzaakt worden, is door de zonnebrandmiddelen en kankerindustrie uitgebuit. De belangrijkste reden waarom de dermatologische industrie zonnebrandmiddelen bevordert, is dat ze zwaar gesubsidieerd wordt door de fabrikanten van zonnebrandmiddelen. De farmaceutische en de medische industrie hebben nooit de bedoeling gehad om ziekten te genezen. Vanaf het allereerste begin was het hun bedoeling om veel geld te verdienen, door medicijnen en chemische stoffen te produceren die tot nieuwe ziekten zouden leiden.

Vele van de intens gebruikte chemische zonnebrandmiddelen hebben sterk de neiging om vrije radicalen te generen, wat de belangrijkste oorzaak van huidkanker is. Onderzoekers ontdekten dat wereldwijd gezien de grootste toename in melanoom zich heeft voorgedaan in landen waar chemische zonnebrandmiddelen zwaar gepromoot worden door de farmaceutische en chemische industrie. In Queensland komt nu per hoofd van de bevolking meer gevallen van melanoom voor dan op enig andere plek ter wereld.
De belangrijkste argumentatie die ze gebruiken is dat zonnebrandmiddelen huidkanker voorkomen omdat verbranding door de zon wordt tegengegaan, waarmee geïmpliceerd word da zonnebrand huidkanker veroorzaakt. Maar vreemd genoeg komt huidkanker veel valer voor bij mensen die grotendeels binnenshuis leven dan bij mensen die veel tijd in de open lucht doorbrengen.

Het meest verontrustende bij zonnebrandmiddelen is dat veel van de algemeen gebruikte chemische stoffen een sterke oestrogenen werking hebben, die ernstige schade kan toebrengen aan de seksuele ontwikkeling bij kinderen en het seksueel functioneren van volwassenen en het risico op kanker verder kunnen toenemen. Stoffen die het hormoonevenwicht kunnen verstoren vormen een groot risico voor je gezondheid.

Zonnebrillen en zonnebrandmiddelen behoren tot de meest gevaarlijke producten voor de gezondheid die er bestaan, omdat ze de opname van ultra violette stralen blokkeren die je lichaam nodig heeft om vitamine-D aan te maken.
Vitamine-D tekort wordt in verband gebracht met depressie, prostaatkanker, borstkanker, osteoporose, vatbaar worden voor de ziekte van Lyme, en vrijwel elke andere degeneratieve aandoening. Blootstelling aan de zon kan vele vormen van kanker voorkomen.

Zonder zon kan je niet gelukkig en gezond zijn.

In het centrale zenuwstelsel speelt serotonine een belangrijke rol als neurotransmitter bij het reguleren van woede, depressie, agressie, lichaamstemperatuur, stemming, slaap, seksualiteit, eetlust en stofwisseling. In het maag-darmkanaal, dat ongeveer 90% van alle serotonine bevat, is het verantwoordelijk voor een evenwichtige spijsvertering. In het bloed is de belangrijkste opslagplaats, de bloedplaatjes, die serotonine verzamelen, nodig voor vaatvernauwing na een verwonding. Recent onderzoek wijst erop dat serotonine een belangrijke rol speelt bij de regeneratie van de lever en in het hele lichaam fungeert als een mitogen (dat celdeling opwekt).
Het niet optreden van celdeling is een van de belangrijkste oorzaken van kanker.
Verder kan een verstoorde signaalfunctie van serotonine in de hersenen de primaire oorzaak van wiegendood zijn. Pasgeboren baby’s die in donkere vertrekken verblijven en zelden in de zon komen, krijgen geen vitamine D ( en produceren weinig of geen serotonine).Er overlijden wereldwijd meer baby’s aan wiegendood dan aan ziekte, kindermishandeling enz. bij elkaar.
Elke aanhoudende verstoring van het evenwicht in de serotoninespiegel van het lichaam beschadigde meest fundamentele functies in het lichaam. Hoewel fruit en groenten serotonine bevatten is er, om deze te kunnen verteren, een gezond spijsverteringsstelsel nodig. Het spijsverteringsstelsel volgt zijn eigen schema, gecontroleerd door de serotoninecyclus. De serotoninecyclus volgt op zijn beurt het ritme van dag en nacht. Dat maakt zonlicht tot het krachtigste en meest natuurlijke middel voor het in stand houden van leven en gezondheid. Zonlicht is dus letterlijk een medicijn.

Voorzorgsmaatregelen

Probeer onnodige of langdurige blootstelling aan zonlicht te vermijden, vooral midden op de dag, maar vermijd beschermende kleding, zonnebrillen en zonnebrandmiddelen.
Zeer zuurvormende voedingsstoffen, waaronder vlees, eieren, kaas, gefrituurd voedsel en suiker, kunnen je ogen en huid ook vatbaar maken voor de schade door zonlicht. Als gevolg daarvan kan het zijn dat je nooit zonder bril de door uitkomt en je hierdoor een vitamine-D tekort oploopt met alle gevolgen van dien.
Realiseer je ook dat de meeste cosmetische producten tegenwoordig chemische stoffen bevatten die UV-licht blokkeren. Hieronder vallen gezichtcrèmes, make-upproducten, vochtinbrengende crèmes, lotions en antirimpel crèmes.
Als je de indruk hebt dat je absoluut een zonnebrandmiddel nodig hebt omdat je niet in staat bent de rechtstreekse zon midden op de dag te vermijden gebruik dan bijv. Kokosolie, Aloë Vera, jojobaboter, biologische zonnebloemolie.

Farmaceutische geneesmiddelen.

Enkele van de meest krachtige directe en indirecte oorzaken zijn farmaceutische geneesmiddelen. De meeste medicijnen bestaan uit een combinatie van synthetische stoffen die zich aan de receptoren van een cel hechten met als doel een specifieke reactie, die zich om de een of andere reden niet meer vanzelf voordoet, op te wekken of te onderdrukken. In feite weerhouden ze je lichaam ervan zijn eigen natuurlijke reacties te herstellen. Na een tijdje heeft je lichaam alleen nog maar de keuze om de aanmaak van zijn eigen natuurlijke chemische stoffen te staken en afhankelijk te worden van de medicijnen.

Neem bijv. antidepressiva. Veel selectieve serotonineheropnameremmers (SSRI’s) verstoren de natuurlijke interactieve cycli van de aanmaak van serotonine en melatonine, twee van de meest krachtige hersenhormonen. Door de afbraak van serotonine in het lichaam te belemmeren, verstoren deze medicijnen de melatoninecyclus en verhinderen dat op de juiste wijze slaap wordt opgewekt. Een laag melatoninegehalte in het bloed leidt tot een sterke toename van het risico van kanker. Melatonine bestuurt een gen dat zorgt voor een normale celsterfte; een lage melatoninespiegel in het bloed verlaagt de activiteit van dat gen, wat er op zijn beurt toe leidt dat cellen veel langer leven dan hun normale levensduur toelaten. Deze ongecontroleerde cellen worden carcinogeen.
Antidepressiva verstoren de meest fundamentele functies in het lichaam, incl. de spijsvertering en de celstofwisseling.
Hormoonvervangende therapie, anticonceptiepil of anticonceptie-injecties, leiden tot gewichtstoename bij wel 70% van de gebruikers en verstoren eveneens de meest fundamentele functies in het lichaam > verhoogd risico op borstkanker.
Steroïden veroorzaken net zoveel stoornissen als de aandoeningen waarvoor ze gebruikt worden, incl. leverkanker, hartkwalen, depressie, vijandigheid en agressie, eetstoornissen, ze belemmeren lengtegroei, hiv-risico, acne en nog vele andere.
Hoewel er ieder jaar bijna een miljoen mensen sterven door de bijwerkingen van medische behandelingen of medische fouten, is het voor de meeste mensen moeilijk de illusie van genezing te laten varen wanneer geleerde wetenschappers, artsen, apothekers, de regering en medicijnfabrikanten zo overtuigend een snelle verlichting van hun ziektesymptomen beloven. Het vraagt zowel moed als vertouwen in jezelf, inde aangeboren wijsheid van je lichaam en in de natuur om te genezen wat alleen aan jou is om te genezen. Om kanker te genezen moet je weer helemaal heel worden, zowel fysiek, geestelijk, emotioneel als spiritueel.

Het is heel gemakkelijk om de oorzaken van artritis, de ziekte van “Crohn, psoriasis en andere aandoeningen van het immuunsysteem te genezen door de lever, nieren en dikke darm te reinigen, dierlijke eiwitten in de voeding te vermijden, een voedzaam vegetarisch dieet te volgen en een evenwichtig leven te leiden.

Mensen die meer dan 2 aspirines per week slikken lopen een sterk verhoogd risico om pancreaskanker op te lopen.

Als artsen vandaag opeens geen medicijnen meer zouden voorschrijven, zouden er morgen duizenden levens worden gered. Dit feit is al jaren bekend en aangetoond toen artsen gingen staken. In deze perioden daalde het aantal sterfgevallen. Zodra ze weer aan het werk gingen ging ook het sterftecijfer terug naar het normale niveau.

De wetenschap van Chronobiologie heeft ontdekt dat het risico op terugkerende kanker vier keer groter is bij vrouwen die een week voor of tijdens de menstruatie een operatie ondergaan dan bij hen die op een ander tijdstip in hun cyclus geopereerd worden. Tijdens de menstruatie is de immuniteit en het ijzerniveau meetbaar lager. Het lichaam van de vrouw is daarom niet in staat alle kankercellen die na de operatie zijn achtergebleven, te vernietigen. Vandaar dat zij een groot risico loopt dat zich in andere delen van het lichaam kankercellen ontwikkelen.

Het is algemeen bekend dat regelmatig gebruik van antibiotica het risico op borstkanker enorm vergroot . Evenals veel suiker eten,met name frisdrank en populaire toetjes en chocola.
Het vermoeden is dat dit komt door de extra insuline die vrijkomt om de enkelvoudige zetmeel en suiker die deze voedingsstoffen bevatten te verwerken, ertoe leidt dat cellen zich delen en de hoeveelheid oestrogenen in het bloed stijgt.

De emotionele oorzaken van kanker

De teleurstelling dat iemand zijn verlangens niet kan waarmaken is een belangrijke oorzaak van kanker. Het ontwikkelt zich door alle niet getoonde verdriet en frustratie.

Alles wat er in ons emotionele lichaam gebeurt, gebeurt ook in ons fysieke lichaam. De eigenlijke kanker is een vastzittende en geïsoleerde emotie, het gevoel ‘dat je geen keus hebt’.
Alles wat je uit angst voor kritiek of pijn voor jezelf houdt, verandert in feite in vergif in het lichaam. Die vergiften zijn zo sterk dat als je zou huilen en je tranen op de huid van een slang zou afvegen, deze er gaten in zou branden. Maar vreugdetranen bevatten helemaal geen gif.
Onder stress of spanning trekken de bloedvaten die de organen of het spijsverteringsstelsel bevoorraden samen en komen strak te staan, wat ze verhindert om zelfs het meest gezonde voedsel te verteren. Als je bovendien eet terwijl je emotioneel overstuur bent, raakt de afscheiding van spijsverteringssappen uit balans.

Steeds wanneer je je boos of overstuur voelt, verandert er iets in je galflora (goede bacteriën die de gal in evenwicht houden), waardor de gal neigt tot stollen. Voortdurende emotionele spanning leidt tot de vorming van stenen in de galkanalen van de lever en de galblaas.

De kans op kanker is veel groter bij mensen wier spijsverteringsfuncties voortdurend verstoord zijn en die verstoken zijn van een gevoel van emotioneel welzijn, dan bij hen wier spijsverteringssysteem efficiënt werkt en die over het algemeen gelukkig van aard zijn.

De knieën dienen als een steun voor het hele lichaam. Een leven lang van ‘toegeven‘ en niet voor jezelf en je verlangens opkomen’ manifesteert zich als knieproblemen die zich in de loop van de jaren ontwikkelen.

Kanker kan ook het gevolg zijn van afwijzing.
Kanker is in conventionele zin een weg uit een vastgelopen situatie die iemands hart verlamt. Hij helpt om oude, starre patronen van schuld en schaamte, die iemand gevangen houden in een voortdurend gebrek aan gevoel voor eigenwaarde, af te breken.
Wonderbaarlijke genezingen doen zich voor wanneer de patiënt zichzelf bevrijdt van de noodzaak om zich slachtoffer te voelen en zichzelf aan te vallen.

Het is belangrijk om meer tijd in de natuur door te brengen, in de zon en op het strand te wandelen, eventueel je indrukken te schilderen, te verwoorden naar je favoriete muziek te luisteren en dagelijks in stilte en meditatie door te brengen.

Kankercellen zijn cellen die vechten om te overleven in een ‘vijandige’ giftige omgeving. Als we de behoefte om in het leven te vechten loslaten, wordt het DNA in het lichaam opnieuw geprogrammeerd en houdt het op met oorlogvoeren, en uiteindelijk vernietiging, om zich te richten op gezonde voortplanting. Als kankercellen niet hoeven te vechten om te overleven, hebben ze opnieuw de kans om opnieuw geaccepteerd te worden door de hele ‘familie’ van cellen in het lichaam. Kankercellen zijn normale cellen die zijn afgewezen door wat zij als hun thuis beschouwen. Ze zijn verstoken van goede voeding en steun. In hun wanhoop om te overleven pakken ze alles wat ze kunnen vinden om in leven te blijven, zelfs celafval en gifstoffen. Dit verandert ze praktisch in ‘verschoppelingen’. Maar net zoals wij bemind willen worden, hebben kankercellen het ook nodig te weten dat ze bemind worden.
In kanker schuilt een diepe zin, hoe moeilijk het misschien te begrijpen valt. Het doel ervan is niet vernietiging, maar het genezen van wat niet meer heel is.

Om kanker te kunnen genezen, moet je jezelf binnenstebuiten keren en de wereld laten weten waar je je voor verbergt. (als gevolg van een onterecht gevoel van schaamte en schuld). Schuldgevoelens zijn volledig onterecht en overbodig omdat mensen het in feite niet fout kunnen doen, hoewel dat bijna onmogelijk te begrijpen valt wanneer je niet het grotere plaatje ziet. Je kunt in feite nooit de oorzaak zijn van de problemen van iemand anders, tenzij de getroffen persoon dat toestaat of (onbewust) per decreet aan zijn Hoger Zelf vraagt.

Niemand kan ooit werkelijk doodgaan. De fysieke dood is slechts een tastbare, werkelijke ervaring voor hen die achterblijven. Hij is niet werkelijk voor het Zelf van de persoon van wie het lichaam overlijdt. De fysieke dood doet niets met het bewuste wezen dat erin verblijft en uitdrukking geeft aan zichzelf via het fysieke lichaam. Een slang die uit zijn oude huid glijdt, maakt zich niet druk over een deel van zijn lichaam dat afsterft en afvalt. Zolang ons besef van ‘ik’ blijft, wat altijd het geval zal zijn, kan de fysieke dood ons niet vernietigen.
De enige pijn en spijt die je voelt wanneer je fysiek doodgaat, is dat de dierbaren die achterblijven niet delen in je onvoorstelbare vreugde en euforie dat je werkelijk vrij bent en leeft.

Onopgeloste conflicten zijn waarschijnlijk de aanzet tot elke ziekte, inclusief kanker. Het lichaam gebruikt altijd de stressreactie om het traumatiserende effect van conflicten het hoofd te bieden. Het stresshormoon adrenaline verandert prostaat- en borstkankercellen dusdanig dat ze resistent kunnen worden voor afsterven. Onderzoekers ontdekten dat het adrenalineniveau sterk toenam als reactie op stressvolle situaties, en tijdens lange perioden van stress of depressie aanhoudend te hoog kan blijven. Ze ontdekten dat wanneer kankercellen worden blootgesteld aan epinefrine, een eiwit genaamd BAD dat leidt tot het afsterven van cellen inactief wordt. Dit wil zeggen dat emotionele stress niet alleen de aanzet kan geven tot het ontwikkelen van kanker of ertoe kan bijdragen, maar ook de effectiviteit van kankerbehandelingen kan ondermijnen of verminderen.
De Duitse hoogleraar dr. Ryke Geerd Hamer ontdekte laesies in de hersenen die eruit zagen als concentrische cirkels op een schietschijf of als een wateroppervlak nadat er een steen in was gegooid. Deze waren het gevolg van een ernstig, acuut conflict, een dramatische shock of ervaring, die de patiënt isoleert. Steeds wanneer het conflict werd opgelost, veranderde het beeld en ontstond er een oedeem en uiteindelijk vormde zich littekenweefsel. Natuurlijk hield de kanker op met groeien, werd inactief en verdween.
Dus gewoon door patiënten te helpen hun acute conflicten op te lossen en het lichaam tijdens deze genezende fase te ondersteunen, bereikte dr. Hamer een uitzonderlijk hoog succescijfer met zijn kankerpatiënten.

Kanker betekent niet van jezelf houden.

Veel kankerpatiënten hebben hun hele leven gewijd aan het helpen en steunen van anderen. Hun dienstbaarheid kan een zeer nobele eigenschap zijn, afhankelijk van de motivatie die erachter schuilgaat. Als zij hun eigen welzijn opofferen en verwaarlozen om gevoelens van schaamte, schuld of onwaardigheid in zichzelf uit de weg gaan, hakken ze in feite de arm af waaraan zij zich vastklampen. Ze zijn ‘onbaatzuchtig’ toegewijd om anderen te behagen zodat zij op hun beurt geliefden gewaardeerd kunnen worden om hun bijdrage. Hiermee erkent iemand onbewust dat hij niet van zichzelf houdt.
Daarmee kunnen onopgeloste problemen, angsten en gevoelens van onwaardigheden in het celgeheugen van de organen en weefsels in het lichaam vast komen te zitten.

Mensen die van zichzelf houden, zijn ook in staat van anderen te houden, en omgekeerd. Ze bloeien op door heel hun hart met andere mensen, dieren en de natuur te delen. Mensen die zichzelf volledig accepteren hebben geen echte angst voor de dood; wanneer hun tijd komt, vertrekken ze vredig, zonder enige spijt of wroeging in hun hart.
Jezelf masseren met olie, op tijd gaan slapen, gezond eten en op andere manieren gezond de dag door te brengen zijn eenvoudige maar krachtige boodschappen van liefde die je cellen motiveren om in harmonie samen te werken.

De gevolgen van emotionele stress of verdriet kunnen ernstige schade toebrengen aan de spijsvertering, de uitscheiding van immuniteit en leiden aldus tot een gevaarlijk hoog niveau van giftigheid in het lichaam. Als je dan alleen met behulp van ‘massavernietigingswapens’ het lichaam van de kanker ontdoet, neem je niet de onopgeloste emotionele pijn die erachter zit weg.

Kanker kan jou niet doden.

Kanker is het gevolg van vele vergiftigingscrises, die als gemeenschappelijke oorzaak een uitputting van energie hebben. Stimulerende middelen, emotionele trauma’s, onderdrukte gevoelens, een ongeregelde manier van leven, uitdroging, voedingstekort, te veel eten, stressreacties, slaaptekort, het ophopen van zware metalen (in het bijzonder uit amalgaamvullingen in het gebit) blootstelling aan chemische stoffen en gebrek aan zonlicht zijn factoren die het lichaam hinderen in zijn poging afvalproducten van de stofwisseling, gifstoffen en 30 miljard afgewerkte cellen per dag te verwijderen. Wanneer deze dode cellen ergens in het lichaam ophopen, leidt dit vanzelf tot een aantal versterkte reacties, zoals irritatie, zwelling, verharding, ontsteking, verzwering en abnormale celgroei.

Natuurlijk zal het gebruik van giftige stoffen om een lichaam te behandelen dat al worstelt om te overleven als gevolg van een teveel aan gifstoffen, nooit leiden tot het gewenste resultaat van een schoon, goed functionerend lichaam. Hiermee wordt de kanker gedood maar tevens de patiënt.
Een kankerpatiënt kan na een ‘succesvolle’ behandeling opgelucht en duidelijk ‘genezen’ thuiskomen, maar zijn lichaam blijft energie verliezen en gifstoffen verzamelen zoals voorheen. ( doordat de patiënt dezelfde schadelijke voeding tot zich blijft nemen en dezelfde belastende manier van leven blijft leiden)
Tumorcellen zijn cellen die ‘in paniek raken’ als gevolg van gebrek aan voeding, water, zuurstof en ruimte. Ze onttrekken meer voedingsstoffen als glucose, magnesium en calcium aan de weefselvloeistof dan ze nodig zouden hebben als het normaal groeiende cellen zouden zijn. Om dezelfde hoeveelheid energie te produceren als een gezonde cel heeft een kankercel 15 keer meer glucose nodig. Een sterke behoefte aan suiker kan wijzen op een overmatige activiteit in de cellen en veel mensen die veel suiker en zoetstoffen verorberen, ontwikkelen uiteindelijk tumoren in het lichaam.
In de natuur zie je hier een duidelijk voorbeeld als je kijkt naar de functie van giftige paddelstoelen. Die paddenstoelen trekken de gifstoffen uit de bodem, het water en de lucht aan en absorberen die. Ze vormen een onmisbare schakel in het ecologische systeem in de natuur. En kun je zo’n giftige paddenstoel ‘kwaadaardig’ of ‘slecht’ noemen?
Als het lichaam sterft, komt dat niet door de kanker maar aan de onderliggende oorzaken die tot de kanker hebben geleid.
De verspreiding van kanker wordt metasering genoemd. Maar kankercellen zijn ingeprogrammeerd om zich alleen te nestelen in een ‘vruchtbare’, zeer giftige (verzuurde) bodem, een omgeving waarin ze kunnen overleven en hun gebruikelijke reddingsmissie kunnen voortzetten. Ze zijn gemuteerd, waardoor ze in een giftige omgeving zonder zuurstof kunnen leven waar ze helpen tenminste iets van vastzittende afvalproducten van de stofwisseling als melkzuur en ontbindend celafval te neutraliseren. Gezien de omstandigheden zou het een fatale vergissing van het immuunsysteem zijn om deze ‘vervreemde’ cellen, die een onmisbare rol vervullen in het werk van dat systeem, te vernietigen.
Tumoren kunnen niemand doden tenzij ze een vitale doorgang blokkeren. Ze zijn als een spons voor de gifstoffen die circuleren en zich ophopen in het bloed, lymfe en weefselvloeistoffen. Deze gifstoffen zijn de werkelijke kanker en ze blijven circuleren, tenzij een tumor ze uitfiltert. Wanneer de tumor wordt vernietigd, blijft de werkelijke kanker bestaan en blijven de gifstoffen circuleren totdat er een nieuwe tumor wordt gevormd. (wat recurrence wordt genoemd). Door gifstoffen in de vorm van chemotherapie, medicijnen, antibiotica, immunosuppressiva, enz., toe te voegen, blijft de werkelijke kanker (bestaande uit gifstoffen) zich verspreiden en wordt steeds agressiever en meer belemmerend. Niet de kankercellen, maar de oorzaak van het ontstaan ervan brengt iemands leven in gevaar.
De meeste tumoren (90-95 procent) verschijnen en verdwijnen volledig op eigen kracht, zonder enige medische ingreep.
Er is geen enkele behandeling tegen kanker die het zelfs in de verste verte kan opnemen tegen het genezende vermogen van het lichaam zelf, dat we helaas het etiket ‘ziekte’ opplakken. Kanker is geen ziekte: het is een zeer ongebruikelijk, maar blijkbaar uiterst efficiënt mechanisme om te overleven en het lichaam te beschermen.
Met de juiste aanpak kan een tumor zo groot als een ei spontaan in regressie gaan en verdwijnen, ongeacht of die zich in de hersenen, de maag, een borst of een eileider bevindt. De genezing zet in zodra er een einde aan de vergiftigingscrisis komt. Een vergiftigingscrisis is over wanneer we ophouden het lichaam van energie te beroven. En de bestaande gifstoffen uit het bloed, galkanalen, maag- en darmkanaal, lymfbanen en weefselvloeistoffen verwijderen.

De meeste van kanker treden op na herhaalde waarschuwingen, zoals:

  • Hoofdpijn die je voortdurend met pijnstillers bestrijdt.
  • Vermoeidheid die je blijft onderdrukken met een kop koffie, thee of frisdrank.
  • Nervositeit die je probeert onder controle te krijgen met behulp van nicotine.
  • Medicijnen die je slikt om ongewenste symptomen te onderdrukken.
  • Verkoudheden waarvoor je niet de tijd neemt om die uit zichzelf over te laten gaan.
  • Jezelf niet genoeg tijd geven om te ontspannen, te lachen en stil te zijn.
  • Conflicten die je uit de weg blijft gaan.
  • Doen alsof het altijd goed met je gaat terwijl dat niet zo is.
  • Constant de behoefte voelen om het anderen naar de zin te maken, terwijl jij je onwaardig en niet door hen geliefd voelt.
  • Beschikken over weinig zelfvertrouwen, waardoor je er voortdurend naar streeft jezelf aan anderen te bewijzen.
  • Jezelf volstoppen met troostrijk eten omdat je jezelf onwaardig voelt.

Door herhaaldelijk de pogingen van het lichaam om zichzelf te reinigen te ondermijnen, wordt het steeds moeilijker de cellen van zuurstof en voedingsstoffen te voorzien, omdat de aanvoerroutes worden afgesloten. Hierdoor treedt er een verandering op in de fundamentele celstofwisseling en raakt uiteindelijk het DNA beschadigd. Waar het op neerkomt, is dat je jezelf niet meer voedt.
Omdat de toevoer van zuurstof en voedingsstoffen naar kankercellen is geblokkeerd, hebben deze een onverzadigbare behoefte aan suiker. Dit kan ook verklaren waarom mensen die voortdurend trek hebben in zoetigheid, een verhoogd risico op kanker hebben of waarom kankerpatiënten vaak heel veel suiker en snoep willen eten. Het belangrijkste afvalproduct van de anaerobe afbraak van glucose bij kankercellen is melkzuur, en dat kan verklaren waarom het lichaam van een kankerpatiënt zo zuurrijk is, vergeleken met het van nature basische lichaam van een gezond iemand.
In een giftig lichaam is zowel de concentratie van zuurstof als die van energie vaak vrij laag. Dat creëert een omgeving waarin kanker zich gemakkelijk kan verspreiden. Tenzij de gifstoffen en de voedingsbron van de kanker worden weggenomen en het zuurstofniveau flink toeneemt, houden de afvalproducten van de stofwisseling die met kanker in verband staan zichzelf in stand en verspreidt de kanker zich verder. Maar als er sprake is van overlijden, is de kanker daar niet de oorzaak van; dat is te wijten aan de verwoeste lichaamsweefsels en een te sterke zuurvergiftiging.

Kanker is de laatste poging van het lichaam om te blijven leven en niet, zoals de meeste mensen aannemen, om te sterven.

Door alle overtollige afval uit het maag-darmkanaal, en eventuele schadelijke afzettingen uit de galkanalen, bindweefsels, bloed en lymfvaten te verwijderen, hebben de kankercellen geen andere keuze dan af te sterven of hun gebrekkige programma om te keren.
Door de lever en de galblaas grondig te reinigen van galstenen en andere gifstoffen, verbetert het vermogen van het lichaam om het voedsel te verteren enorm, waarmee ook de aanmaak van spijsverteringsenzymen toeneemt. Spijsverterings- en stofwisselingsenzymen bezitten heel krachtige eigenschappen om tumoren tegen te gaan. Wanneer het lichaam door een grote reiniging weer wordt ontstopt en de juiste voeding krijgt, hebben deze krachtige enzymen gemakkelijk toegang tot de cellen. Blijvend beschadigde cellen of tumordeeltjes worden gemakkelijk en snel geneutraliseerd en verwijderd.

De meeste mensen zullen nooit weten dat ze kanker hebben gehad omdat die nooit bij hen is vastgesteld. Nadat ze een aanval van de griep doormaken, een week lang stinkend slijm hebben ophoesten of een paar dagen lang hoge koorts hebben, elimineren veel mensen massale hoeveelheden gifstoffen en daarmee ook tumorweefsel.

Prostaatkanker en de risicovolle behandelingen ervan.

Uit Zweeds onderzoek van 1992 bleek dat van de 223 mannen die prostaatkanker in een vroeg stadium hadden, maar helemaal geen medische behandelingen ondergingen, slechts 19procent binnen tien jaar na de diagnose was overleden. Gezien het feit dat in de Europese Gemeenschap een derde van de mannen prostaatkanker heeft, maar slechts 1 procent van hen overlijdt (maar niet per se aan de kanker) ,is het twijfelachtig om die hoe dan ook te behandelen. Dit is vooral het geval sinds onderzoek heeft aangetoond dat het behandelen van kanker het sterftecijfer niet heeft teruggebracht. Integendeel, de overlevingscijfers zijn groter bij groepen mannen bij wie de ‘behandeling’ slechts bestond uit oplettend afwachten, vergeleken bij groepen die een prostaatoperatie ondergingen.
Uit onderzoek bleek dat een jaar na de operatie, die verre van veilig is, 41 procent van de mannen een luier moest dragen vanwege chronisch urineverlies, en 88 procent impotent was.
Zelfs het doorlichten op prostaatkanker kan ernstige gevolgen hebben. Volgens een aantal onderzoeken sterven er meer mannen aan prostaatkanker onder degenen die op PSA (prostaat-specifiek antigeen) zijn getest dan onder degenen die daarop niet zijn getest. Een recent artikel in de The British Medical Journal was kort en bondig over de PSA-test: “Momenteel is het enige wat met zekerheid over de PSA-test kan worden gezegd dat hij schadelijk is.” Als de PSA-waarde hoog genoeg uitvalt, wordt hij meestal gevolgd door een prostaatbiopsie- een pijnlijke en in meeste gevallen overbodige ingreep die kan leiden tot bloedingen in infecties. In feite kunnen zij levensbedreigend zijn.
Een ander serieus probleem bij de PSA-test is dat hij berucht is om zijn onbetrouwbaarheid.
Een veel betrouwbaarder onderzoek is de minder bekende AMAS-test (Anti-Maligne Antibody Serum-test). Het is in meer dan 95 procent accuraat bij het opsporen van alle vormen van kanker. Het aantal antilichamen en het serum neemt toe wanneer kankercellen in het lichaam aanwezig zijn en is al een aantal maanden voor andere klinische onderzoeken ze zou kunnen aantonen, meetbaar.

De medicijnen die worden voorgeschreven voor een vergrote prostaat bevorderen het omzetten van testosteron in oestrogeen. Dat kan het risico op kanker enorm vergroten.
Pas ook op met voedsel die oestrogeen nabootsen, zoals sojaproducten.
Uit experimenten bleek dat producten die een extract van de zaagpalm (saw palmetto) en/ of bèta-sitosterol (zoals Prostate Care van Healthy Choice Nutritionals) bevatten, na twee jaar niet alleen een verminderde omvang van de prostaat hadden en een opmerkelijke verbetering van het leven, maar ook een verbeterde urinestroom, verminderde aandrang om te plassen en vermindering van pijn en een beter ledigen van de blaas.
Bij een vergrote prostaat zijn een aantal leverspoelingen en een of meer nierspoelingen sterk aan te bevelen.

Waarom de meeste vormen van kanker vanzelf verdwijnen.

Elke vergiftigingscrisis, van een complexe kanker tot een eenvoudige verkoudheid, is in feite een genezingscrisis. Wanneer die wordt ondersteund door een reinigingskuur, leidt ze tot snel herstel. Maar als er wordt ingegrepen met symptoomonderdrukkende maatregelen kan het ‘herstel’, dat meestal van korte duur is, gemakkelijk omslaan in een chronische aandoening.
Talrijke onderzoekers hebben in de loop der jaren gemeld dat verschillende toestanden, waaronder coma en menopauze, evenals aandoeningen als tyfus, longontsteking, waterpokken en zelfs bloedingen een spontane remissie van kanker in gang kunnen zetten.
Deze ‘wonderbaarlijke genezingen’ lijken zich het vaakst voor te doen bij bepaalde soorten kwaadaardige vormen van kanker: nierkanker, melanoom (huidkanker), lymfoom (lymfkanker) en neuroblastoom (kanker van de zenuwcellen, die bij jonge kinderen voorkomt).
De ongewenste waterpokken, longontsteking, koorts of andere soortgelijke symptomen kunnen in feite ‘een geschenk uit de hemel’ zijn, die iemands leven zou kunnen redden. De weigering om dit geschenk te accepteren kan een zieke zijn leven kosten. Veel mensen steven onnodig omdat ze niet de kans krijgen om alle stadia van een ziekte te doorlopen. Ziekten zijn niets anders dan een van de vele pogingen van het lichaam om een uitweg te creëren voor vastzittende, giftige stoffen. Als we de uitweg voor deze gifstoffen blokkeren – wat gebeurt wanneer symptomen worden onderdrukt – kan het lichaam verstikt raken en kunnen vitale functies lamgelegd worden. Het lichaam heeft de aangeboren neiging en het vermogen om zichzelf te genezen. Een medische behandeling zou moeten worden beperkt tot het ondersteunen van het lichaam bij deze poging, in plaats van die te verhinderen. Het huidige medische model is gebaseerd op onderdrukking en ingrijpen, niet op hulp en steun.

Vaccinatie – tikkende tijdbommen?

Het onderdrukken van kinderziekten via onnatuurlijke vaccinatieprogramma’s kan bij kinderen leiden tot een verhoogd risico op kanker op latere leeftijd. Waterpokken, mazelen en andere aandoeningen die het immuunsysteem versterken en die (ten onrechte) ‘kinderziekten’ worden genoemd, dragen er toe bij dat het immuunsysteem van het kind mogelijke ziekteverwekkers efficiënter en zonder een grote vergiftigingscrisis te hoeven doormaken, tegen kan gaan.
Het lichaam verwerft immuniteit door blootstelling aan ziektekiemen en zo nu en dan een genezingscrisis, waarmee gifstoffen die tot kanker leiden vanzelf worden verwijderd. Maar vaccinaties onderdrukken de natuurlijke immuniteit en vervangen die door een kunstmatige, zogenaamde immuniteit.
Vaccins beroven het lichaam ook van onmisbare immuunversterkende voedingsstoffen zoals vitamine C en A en zink, die essentieel zijn voor het bouwen of behouden van een sterk immuunsysteem. Het is belangrijk om te weten, dat conventionele vaccinatieprogramma’s het lichaam ervan kunnen weerhouden een mogelijk levensreddende genezingscrisis te ontwikkelen. Al deze vaccins tasten het vermogen van het lichaam zichzelf te genezen grondig aan. De geïnjecteerde vaccins bevatten grote eiwitmoleculen, waardoor de lymfbanen en lymfklieren verstopt raken, en zijn er de oorzaak van dat afvalproducten van de stofwisseling en afgewerkte dode cellen vast komen te zitten in weefselvloeistoffen. Tegelijkertijd wordt de effectiviteit van immuuncellen die in de lymfe circuleren ondermijnd.

Uitdroging

Kankergroei doet zich meestal voor in gebieden van ernstige uitdroging. Veel mensen leiden aan uitdroging zonder dat zij zich daarvan bewust zijn. Uitdroging is een toestand waarin de lichaamscellen onvoldoende water ontvangen voor de fundamentele stofwisselingsprocessen. De cellen kunnen om een aantal redenen droog komen te staan:

  • Onvoldoende inname per dag (alles minder dan 6 glazen zuiver water per dag)
  • Regelmatige consumptie van dranken die een diuretisch (het urineren bevorderend) effect hebben, bijvoorbeeld. koffie, zwarte thee, koolzuurhoudende frisdranken, alcohol, incl. bier en wijn
  • Regelmatige consumptie van prikkelende voeding of stoffen als vlees, hete specerijen, chocola, suiker, tabak, drugs, kunstmatige zoetstoffen en dergelijke.
  • Stress
  • De meeste farmaceutische medicijnen
  • Overmatige lichaamsbeweging
  • Overeten en overmatige gewichtstoename
  • Dagelijks een paar uur lang televisie kijken

Voor elke kop koffie of thee die iemand tot zich neemt, moet het lichaam, alleen om de cafeïne te verwijderen, ongeveer twee à drie koppen water drinken, een luxe die het zich niet
kan permitteren. In de regel hebben alle stimulerende middelen en activiteiten een sterk uitdrogend effect op de gal, het bloed en de spijsverteringssappen. De genoemde stoffen vormen een belemmering bij het genezen van een kankergezwel en je kunt ze maar het beste vermijden.
Om uitdroging te voorkomen, die je per dag ongeveer 6 tot 8 glazen zuiver niet gekoeld water te drinken.

Feiten over mammografie en andere screeningsmethoden op kanker
  • Door mammogrammen ontstaat een verhoogd risico op borstkanker, en het risico van het verspreiden of metastaseren van een bestaande tumor neemt toe.
  • Het krachtige samendrukken van de borsten tijdens een mammografie kan bijdragen aan het verspreiden van bestaande kankercellen.
  • Jaarlijks ondergaan duizenden vrouwen onnodige mastectomie, bestraling en chemotherapie, nadat een mammogram ten onrechte een positieve uitslag te zien gaf.
  • Sinds het doorlichten met behulp van mammografie werd ingevoerd is een bepaalde vorm van borstkanker (DCIS) met 328 procent toegenomen.
  • Alleen al door de angst en verwachting dat je misschien borstkanker hebt, terwijl dat niet het geval is, richt je je geest op ziekte, en dat is vaak genoeg om daadwerkelijk een ziekte in je lichaam teweeg te brengen.
  • De druk die door artsen en geliefden wordt uitgeoefend om de ‘juiste’ behandeling te ondergaan kunnen zo overweldigend zijn, dat je voor je gevoel geen andere keuze hebt dan er maar in mee te gaan.
Wat je moet weten om jezelf te genezen van kanker

Als de kanker toch ‘ongeneeslijk’ is, waarom hem dan behandelen en nodeloos de afgrijselijke bijwerkingen ondergaan?
Het feit dat zelfs in de laatste stadia van kanker zich een spontane remissie kan voordoen, toont dat het immuunsysteem niet alleen de mogelijkheid heeft om snel en effectief het lichaam te ontdoen van bestaande tumoren, maar ook kan voorkomen dat zich nieuwe vormen, mits hun oorzaken worden aangepakt.
Zogenaamd spontane remissies doen zich zelden spontaan of zonder aanwijsbare reden voor. Het lichaam beschouwt de oorzaken van kanker als emotionele en fysieke belemmeringen,
Die kunnen overwonnen worden door een genezingscrisis en het reinigen van het lichaam, ziel en geest. Actief deelnemen aan het genezingsproces en zelf verantwoordelijkheid nemen (een uitdrukking van liefde voor jezelf) is een absolute vereiste bij de behandeling van elke grote aandoening, inclusief kanker.
Kanker heeft de fantastische potentie om een diepere betekenis en doel in iemands leven te scheppen, terwijl hij oude angsten van overleving en dood naar boven haalt en vrijmaakt.
Dor alle stenen uit de lever en de galblaas met behulp van een aantal leverspoelingen weg te nemen en de dikke darm en de nieren voor en na elke leverspoeling te reinigen, creëert iemand de fysieke voorwaarden die het mogelijk maken dat mogelijk vrijwel elke vorm van kanker spontaan in remissie gaat. Dat gaat ook op voor vormen die meestal als terminaal worden beschouwd.

Zou je ook je leven even helemaal om willen gooien? Er zijn twee mogelijk heden; Een dagje kuren in het voorjaar bij mij in Beringe; Een bodyscan, een massage, darmspoelingen, voetreflexmassage, meditaties en voedingsadvies (alleen maar groenten) voor de week die daarop volgt etc. of een langweekend; Een bodyscan, een massage, darmspoelingen, voetreflex, meditaties, een cursus master your mind en voedingsadvies

Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is 311445324_6123928304303727_8673862307078458865_n-1024x1024.jpg

Bron; Auteur: Andreas Moritz

2 thoughts on ““Kanker is geen ziekte maar een overlevingsmechanisme”.

  1. Hoe denk jij over erfelijke borstkanker?Dat speelt nl in de fam.De man is drager van het gen en geeft dat door aan zijn kinderen.Ik word daar nu mee geconfronteerdMet vr groetMevr p van huizen

    Verzonden vanaf mijn Samsung Galaxy-smartphone.

Geef een reactie