Wat is Dementie?

Dementie, alzheimer en gerelateerde aandoeningen zijn allereerst ophopingen van vrije radicalen. Ook zware metalen, ijzer, koper, zink, mangaan en aluminium tasten het brein aan. Een verminderde doorbloeding van de hersenen, meestal door dichtslibben van de arteriën naar het brein is eveneens erg belangrijk. Neurologisch zijn er verminderde hoeveelheden acetylcholine, plaques van β-amyloïde peptiden (de Abetatoxiciteit), fibrillaire clusters van microtubule tauproteïnen, cholesterol en cholesterolbindingsproteïne clusters. Behandelende planten zullen dus telkens één of meerdere van deze oorzaken dienen tegen te gaan.

cropped-alie2.jpg

Alie Wouda                                                                                               Natuurpraktijk Aurora

  • Vreedepeelweg 4
    5986 NW Beringe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s