GRATIS ADVIES

Wees er snel bij

DE EERSTE 10 REACTIES IN MIJN MAILBOX (natuurpraktijkaurora@gmail.com) Met de vraag ik wil graag gratis mijn NEUROTRANSMITTER PROFIEL weten MET EEN bijpassend ADVIES.

Naar de eerste 10 mensen, stuur ik u een lijst toe, die u vervolgens ingevuld terug moet sturen.

Wat is het neurotransmitterprofiel?

Bepaal je #Neurotransmitterprofiel met de Braverman test
Heb je last #stress, gevoelens van #depressie#angsten, voel je je #onrustig, heb je het idee dat je #daadkracht is verminderd of gaan je #cognitieve functies achteruit?

Dan kan de Braverman test inzicht geven in verstoringen met de neurotransmitters. Je wilt mogelijk weten hoe je herstel van mentaal emotionele klachten ondersteund kunnen worden met de juiste voeding en supplementen om de neurotransmitters weer in de oorspronkelijke balans te brengen.

De Braverman test is een onderdeel van de Gezondheidscheck en is een lange vragenlijst met ja/nee vragen die u in een opgestuurde Excel lijst kunt invullen. Je stuurt het document of uitsluitend het tabblad met de uitslag aan ons retour. Op basis van de uitslag kan Alie Wouda natuurgeneeskundige een helder advies geven omtrent supplementen in relatie tot gevoelens stress en/of problemen met cognitieve functies.

Neurotransmitters zorgen voor de communicatie in de biochemie van je lichaam. Als die verstoord is werken lichaam en geest als geheel minder goed. Het doel van deze profielbepaling is om inzicht te krijgen in de kracht en verzwakking van het neurobiochemische systeem. Bij ieder neurotransmitterprofiel hoort een reeks kenmerken. Door herstellen van een of meerdere verzwakte neurotransmitterprofielen kan in de basis het genezingsproces worden versterkt.

Deze bepaling volgens Braverman is gebaseerd op ervaringen en ontwikkelingen over de laatste 50 jaar. Het combineert kennis uit observatie en experimenten die wereldwijd gepubliceerd zijn. En ook onderzocht zijn door andere vooraanstaande neurowetenschappers, en bevestigd in klinische settings.

Geen enkele bepaling kan de neurobiochemie volledig weergeven. De antwoorden op de vragen geven patronen weer van gedrag, gevoelens en gedachten, die direct zijn verbonden met de neurotransmitters in het brein. De “natuur” van een persoon is de combinatie van persoonlijkheid, geheugen, aandacht en fysieke gezondheid. Deze bepaling is het eerste meetinstrument die al deze gebieden bepaald.
De vragenlijst bestaat uit twee segmenten. Elk segment is opgedeeld in de segmenten van de natuur van de mens, persoonlijkheid, geheugen, aandacht en fysieke gezondheid. De vragen hebben twee antwoorden mogelijk, nl. ja en nee. De ja-scores bepalen uiteindelijk het profiel.
Er worden vier neurotransmitters ofwel biochemische systemen gemeten, nl:

Dopamine
Dopamine is de neurotransmitter die staat voor plezier. Hierdoor voelen we ons goed en zijn we in staat te genieten van seks en uit te kijken naar seksuele activiteit. Dopamine helpt ook om de sensuele boodschappen uit de organen voor gezicht, gehoor, smaak, gevoel en geur op te vangen en te beantwoorden. Cruciaal voor seksuele prikkeling is dat dopamine een sterke invloed heeft op onze emoties en primitieve instincten. Het is ten dele ook verantwoordelijk voor de spierbeweging en voor het reguleren van ademhaling, honger en eetlust.

Acetylcholine
Acetylcholine is een neurotransmitter die in vele delen van de hersenen en het lichaam actief is. De eerste neurotransmitter die werd ontdekt was Acetylcholine. Ze wordt ondermeer geproduceerd in de dunne darm. In het centrale zenuwstelsel is Acetylcholine belangrijk voor de geheugen- en intellectuele functies. En deze beïnvloedt ook het hart en de controle over de willekeurige skeletspieren. Verder speelt het een belangrijke rol bij het stimuleren van de interactie tussen de neuronen.

GABA
GABA is een neurotransmitter die andere zenuwcellen remt in hun activiteit en wordt voornamelijk geassocieerd met rust. De remmende werking op andere zenuwcellen zorgt ervoor dat je je ontspannen en rustig voelt. Zenuwcellen die gevoelig zijn voor GABA zijn verspreid over alle delen van de hersenen.

Serotonine
Serotonine is de stemmingsregulator van ons lichaam en is een voorstof van melatonine. Onbalans in serotonine is verantwoordelijk voor een groot aantal klachten zoals depressies, eetstoornissen en slaapproblemen.

De bepaling kan worden afgenomen vanaf 13 jarige leeftijd. Jongere patiënten dienen dit samen met de ouders te doen en kunnen niet relevante vragen overslaan. Dit geeft geen negatieve beïnvloeding van de bepaling. Het is niet zinvol om de bepaling binnen een maand te herhalen. Bij een herhaling hoeft alleen deel B herhaalt te worden.

Het gebruik van medicijnen bij deze test is geen probleem. Er kan een lichte invloed zijn, maar zal wellicht aanleiding zijn om de behandelstrategie beter te kunnen bijsturen.

NOOT: De test bevat een aantal vragen die je mogelijk niet aan anderen wil laten weten. Het is niet noodzakelijk om de antwoorden te overhandigen. Je kunt desgewenst alleen de score doorgeven.

Alie Wouda                                                                                               Natuurpraktijk Aurora

  • Vreedepeelweg 4
    5986 NW Beringe

1 thoughts on “GRATIS ADVIES

  1. Oh ik lees het nu pas. Heb door ziekte niet eerder kunnen reageren. Ben natuurlijk te laat, maar misschien….

    Groet Gerda

Geef een reactie