Vitamine B15

Pangaamzuur

Alias: Vitamine B15

Natuurlijke bronnen:

Abrikozenpitten (zij het met mate, want ze bevatten cyanide), noten in het algemeen, meloenzaden, sesamzaadjes, zonnebloemzaadjes. Paardelever en rundvlees. Ongepelde bruine rijst, rijstzemelen en volkoren granen. Gist en rijstvliesjes.

Eigenschappen:

Is een sterk denaturerend middel met betrekking tot glucuroonzuur en heeft zowel met de oxydatie als met de cellulaire enzymademhaling te maken. Speelt een rol bij de stofwisseling van eiwitten, met name in de hartspieren. Prikkelt mede het zenuw- en endocriene stelsel. Het ontleedt en metaboliseert vet, en blijkt van pas te komen bij de behandeling van hoge cholesterolniveau’s.

Deficiëntie-symptomen:

Verminderde zuurstofvoorziening van de cellen. Storingen in zenuwstelsel.

Kan gunstig werken op/bij:

Alcoholisme, angina pectoris, astma, atherosclerose, autisme, emfyseem, hepatitis (leverontsteking), hoofdpijn, hoog cholesterol gehalte, hypertensie (hoge bloeddruk), hypoxie (te laag zuurstofgehalte), kanker, levercirrose, multiple sclerose, reumatiek, reumatische koorts.

Gebruik:

Pangaamzuur is effectiever als het wordt ingenomen met vitamine B complex, vitamine C, vitamine E.

Alie Wouda vd Tuin
Vreedepeelweg 4
5986 NW Beringe
 
06-41979844
 
 

One thought on “Vitamine B15

  1. Ben al weken bezig om Pangaamzuur te kopen! Men bied Dmg aan als zijnde een Ester van Pangaamzuur? Is dit juist?gaarne uw reactie

Geef een reactie