Suiker de sluip moordenaar van deze eeuw

Er zijn veel soorten koolhydraten

1. De snel opnemende en langzaam opnemende Koolhydraten, dus koolhydraten die snel door de darmen worden opgenomen en daardoor snel in het systeem komen. De koolhydraten zijn daardoor ook weer snel uit het lichaam en krijg je weer trek in eten.

Voorbeelden van snel opnemende koolhydraten; brood, pasta ‘s, rijst en aardappelen.

Langzaam opnemende koolhydraten; fruit en groente

Bij elk handje suiker die je in een product verwerkt en niet beweegt  heb je insuline nodig.  Insuline zorgt ervoor dat koolhydraten in de cellen komen en kunnen daar worden verbrandt. Als je teveel koolhydraten eet, ga  je de suikers opslaan. Hoe gebeurd dat? de cel wordt insuline resistent dat wil zeggen dat je weerstand krijgt tegen het hormoon die de alvleesklier maakt waardoor er te weinig insuline aangemaakt wordt. Insuline gaat op vetcellen werken waardoor alle koolhydraten opgeslagen worden in je vetcellen en wordt je dik en raak je ontsteking ‘s gevoelig

Eerst bewegen dan eten.

Gemiddeld eet de Nederlander 39 kg suiker per jaar. Suiker is ongezond omdat;

als je veel beweegt verbruik/ verbrand je de suikers,  het beste is om de suiker uit fruit te halen, vanwege de fructose en vanwege de laag glycemische lading (langzame suikers)

Als je de hele dag op een kantoor zit en koffie drinkt, is het een antidiabetes, (voorkomt het suikerziekte), dus het is gezond, maar als je er suiker in doet dan bevorderd het juist suikerziekte. Ben je de hele dag aan het snoepen en beweegt niet, dan kun je de Suikers alleen maar opruimen door de insuline pomp aan te zetten. Dus zodra je Suikers eet en niet verbruikt, moet het lichaam dit kwijt en krijgen de vetcellen veel meer mogelijkheden om suiker om te zetten en in vet op te slaan, dus wordt je er dik van.

Suiker wordt wel de sluip moordenaar van deze eeuw genoemd
( vb. het is niet voor niets dat bij diabetes de doorbloeding sterk vermindert en er op een gegeven moment er soms een voet afgezet moet worden) wondgenezing is er niet meer, hart en vaatziektenkrijg je er van en ontstekingen etc. etc.

Alternatieven voor suiker:
Biologische Honing
GEEN STEVIA

tip
Appel bevat alle vezels die het lichaam nodig heeft, (er zit alles in om goed te kunnen verteren). Drink je alleen de sap van de appel is het heel  rijk aan suiker dus krijg je weer teveel binnen, je gaat als het ware de appel raffineren. Net zo goed als je suikerriet eet, eet je de stengel dan krijg je niet teveel suiker binnen dus kun je ook geen suiker ziekte krijgen.

Je moet dus goed opletten wat je eet

Je moet ook letten wat er op de verpakking staat.
Neem nu de ontbijtgranen; per 100 gram 90 gram koolhydraten, dus allerlei varianten van suiker, vind je het vreemd dat sommige kinderen met Ritalin naar school gaan met nog eens al de E nummers?
Ketchup 100 gram 25 gram suiker
Energie drank, je zou bijna denken dat het is goed, het is niets anders dan suiker water.
Light producten hebben minder vet maar daardoor krijg je meer suikers binnen.

Conclusie:

Dus bewuster met koolhydraten omgaan.

Eet paleo dus geen brood, aardappelen, pasta’s en rijst,
maar wel vlees, vis (wat rent, zwemt en vliegt) groente en fruit, noten en zaden en eieren.

Tips http://www.pinterest.com/praktijkaurora/paleokoekjes/

wil je op de hoogte blijven van alle weetjes omtrent voeding en gezondheid, voeg me dan toe als vriend  op Facebook https://www.facebook.com/aliewouda

One thought on “Suiker de sluip moordenaar van deze eeuw

Geef een reactie