Vandaag ging ikzelf door mijn rug, help wat nu????……

Vanochtend stond ik op met gigantisch rugpijn. Dit probleem ken ik al vanaf mijn 13e, al meer dan 42 jaar dus. Zitten ging niet, staan niet, liggen niet. Ja wat nu? Omdat ik door de pijn niet meer kon denken, bleef ik in het cirkeltje van lopen, staan en zitten. ( ik vertik het om een pijnstiller in te nemen natuurlijk, dit lost het probleem niet op.)

Mijn gevoel zei: “steunend lopen (want iedereen weet wat goed voor hem of haar is) Omdat de loopband niet meer werkte heb ik mijn man smekend gevraagd om er even naar te kijken. Het bleek gelukkig iets heel kleins te zijn en kon ik eindelijk weer gaan lopen. 3 Kwartier lang heb ik 5 km gelopen al steunend op mijn armen. Ook heb ik Duivelsklauw gepakt (3 x 3 capsules). Op dit moment zit ik weer achter mijn computer en kan ik weer normaal denken en dingen gaan doen. Maar hoe werkt dit nu eigenlijk?

 1. Activeer je eigen endorfine!

Endorfine is een natuurlijke pijnstiller van je eigen lichaam en kan minimaal net zo sterk zijn als geproduceerde pijnstillers. Het heeft als functie om de pijnsignalen uit je hersenen te blokkeren.Daarnaast helpt endorfine bij het verlichten van angst, depressie en stress. Allemaal signalen en symptomen die vaak gepaard gaan bij langdurige of chronische pijn. En uiteindelijk ook lage rugpijn in stand kunnen houden.

Endorfine Lage Rug

Elke vorm van lichamelijke activiteit die voor een langere tijd zorgt voor het pompen van het bloed door het lichaam. Zal ervoor zorgen dat er endorfine wordt afgegeven. Je kan hierbij denken aan wandelen, fietsen en elke andere vorm van lichamelijke inspanning.

 •   2 comments for “Vandaag ging ikzelf door mijn rug, help wat nu????……

  1. 28 oktober 2014 om 23:41

   Ik had het vandaag met mijn knie die ik in 1999 gebroken heb gehad…….Ik overstrekte hem door iets weg te willen schoppen, auwauw. Maar vanavond was het gelukkig weer de eerste keer Warm Water Zwemmen en kreeg ik precies de juiste oefeningen voor mijn knie. Ook als ik met lage rugpijn en/of hoofdpijn opsta, moet ik toch mijn dieren voeren en al doe ik dan natuurlijk wel wat rustiger, maar als ik dan klaar ben en naar binnen ga, is mijn lage rugpijn en/of hoofdpijn vaak wel weg.

   Like

  2. 28 oktober 2014 om 23:41

   okee, jij bent dus echt een bikkel!

   Like

  Geef een reactie

  Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

  WordPress.com logo

  Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

  Google photo

  Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

  Twitter-afbeelding

  Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

  Facebook foto

  Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

  Verbinden met %s

  %d bloggers liken dit: