Pil gebruik, voorkom trombose en andere hormoongevoelige aandoeningen

Pil altijd veilig?

Pil altijd veilig?

De anticonceptie-pil voor de vrouw wordt door middel van methylatie gedetoxificeerd. Voor methylatie heeft het lichaam methionine, B6, B9 en B12 nodig. Indien door bijvoorbeeld pilgebruik, stress enz. deze stoffen onvoldoende voorradig zijn, kunnen er problemen ontstaan. B12 is bijvoorbeeld noodzakelijk voor de omzetting van homocysteïne naar cysteïne. Door een tekort aan B12 kan homocysteïne-stapeling ontstaan. Homocysteïne kan dan oxidatie van vetten veroorzaken. Geoxideerde cholesterol kan trombose en galstenen veroorzaken. Niet toevallig zijn dit ook de bijwerkingen van de pil.

Deze info wordt u geboden door

2 thoughts on “Pil gebruik, voorkom trombose en andere hormoongevoelige aandoeningen

  1. Pingback: VOORKOMEN is beter dan genezen – Natuurpraktijk AURORA

Geef een reactie