Doorlaatbaarheid van de darmen

Schermafbeelding 2015-01-27 om 01.39.46
Leaky gut is geen afzonderlijke ziekte, maar eerder een duidelijk symptoom dat het lichaam in een ontstekingsmodus verkeert. Deze darmstoornis ontstaat wanneer het slijmvlies aan de binnenzijde van het maagdarmstelsel wordt beschadigd als gevolg van een stille ontsteking of low grade inflammation. Er ontstaat een toename van de permeabiliteit van de intestinale mucosa van luminale macromoleculen, antigenen en toxinen geassocieerd met inflammatoire degeneratieve en/of atrofische mucosale beschadiging in de darmvilli. De darmwand verliest zijn integriteit en laat de onverteerde voedingsstoffen, bacteriƫn, schimmels, parasieten en hun toxinen doorheen de darmwand met abnormale gevormde grote ruimten tussen de enterocyten. Deze vreemde partikeltjes worden opgenomen in de bloedcirculatie en veroorzaken heftige immunologische reacties, waardoor de lever onder zware druk komt te staan!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s