Neusverkoudheid

Afbeeldingsresultaat voor neusverkoudheid

mens-en-gezondheid.infonu.nl

Bij neusverkoudheid is er sprake van een virale ontsteking van het neusslijmvlies. Vaak gaat de neusverkoudheid gepaard met andere klachten van de luchtwegen of is zij een symptoom van algehele verkoudheid of griep. De neusverkoudheid begint meestal met een vol gevoel in de neus of snotteren, gevolgd door een waterige, heldere neusloop. Zet de ontsteking door, dan wordt de uitvloeiing uit de neus na enkele dagen dikker, taaier en groengeel van kleur.

Wat kunt u zelf doen om bij neusverkoudheid het ongemak te beperken? U kunt gebruik maken van Rinileen neusdruppels of neusspray, die de zwelling van het neusslijmvlies verminderen. Slaap met uw hoofd wat hoger en ventileer de slaapkamer goed. Vermijd rokerige ruimten, zoek de frisse lucht op. Probeer anderen niet te besmetten: bedek mond en neus als u niest, was uw handen zeer regelmatig en neem heel vaak een schone zakdoek.

Wanneer er sprake is van een waterige loopneus gecombineerd met niesbuien en tranende ogen kan er sprake zijn van een allergische reactie (b.v. hooikoorts). Een chronische loopneus (catarre) of chronisch verstopte neus kan ook veroorzaakt of verergerd worden door stress, te veel roken, een scheefstaand neustussenschot of allergie. Neusverkoudheid kan zich uitbreiden naar de neusbijholten en een bijholtenontsteking veroorzaken.
Zie ook: Allergie, Bijholtenontsteking en Verkoudheid
Bij neusverkoudheid bereikt u de beste resultaten door een combinatie van een inwendig en een uitwendig middel te kiezen.

Inwendig gebruik
* Hoofdmiddel bij verkoudheid en griep
Nisyleen druppels of tabletten
* Kindermiddel bij griep en verkoudheid
Nisykind
* Om te voorkomen dat de ontsteking zich uitbreidt naar de bijholten
Rinileen tabletten
* Om meer weerstand op te bouwen wanneer u vaak last hebt van slijmvliesontstekingen
Echinacea Pentarkan
* Bij neusklachten door hooikoorts of huisstofallergie
Luffanil druppels of tabletten
* Bij chronische neusverkoudheid met taai, draderig slijm, verergering door kou
Kalium bichromicum D4
* Neusverkoudheid met dik, geel slijm dat ‘s ochtends loskomt, verergert door warmte en verbetert in de frisse lucht
Pulsatilla D6

Uitwendig gebruik
* Hoofdmiddel bij neusverkoudheid
Rinileen neusspray
* Speciaal voor verkouden kinderneusjes
Rinileen baby

Geef een reactie