oxidatieve stress

Ons lichaam de informatie over hoe je effectief te bestrijden oxidatieve stress en chronische ontsteking bevatten al. Deze informatie wordt opgeslagen in onze genen. Het geheim ligt in de mogelijkheid om cellen te instrueren over de uitvoering van die informatie. Protandim doet precies dat.

Je lichaam krijgt een constante toevoer van zuurstof als je inademt en je cellen gebruiken zuurstof in verschillende chemische reacties, samen met de vitaminen en mineralen, en de eiwitten, vetten en koolhydraten verbruikt in het voedsel dat je eet, om energie te produceren en houden je gezond. Als gevolg van deze metabole activiteit worden zeer reactieve moleculen geproduceerd bekend als vrije radicalen. Vrije radicalen kunnen worden gezien als vergelijkbaar in vele manieren om de uitlaatgassen van uw auto; dat wil zeggen, de energie die vrijkomt bij de verbranding van benzine en zuurstof is wenselijk, maar de resulterende uitlaat toxisch en schadelijk.

Een vrije radicaal is een molecuul ontbreekt een elektron en het zal een elektron te ontdoen van een ander molecuul “geheel” worden. Deze schade die molecuul dat op zijn beurt een vrije radicaal begin een kettingreactie. Nadat het proces is begonnen escaleert gedurende een levensduur en wordt beschouwd als een van de belangrijkste determinates van veroudering. Schade genoeg moleculen en u beschadiging van de cel, schade genoeg cellen en de weefsels of organen beschadigen. Schade aan weefsel dan het vermogen van het lichaam om die schade te herstellen wordt ziekte genaamd. Alle anti-oxidanten neutraliseren vrije radicalen door het doneren van een van hun eigen elektronen beëindigen van de “electron-stelen” reactie. De antioxidanten zelf niet worden vrije radicalen wanneer ze doneren een elektron, omdat ze stabiel zijn in beide vormen.

Alle aërobe organismen (die zuurstof voor het leven nodig hebben), met inbegrip van de mens, de productie van deze schadelijke “uitlaat” als gevolg van de normale cellulaire metabolisme zoals hierboven beschreven en zijn geëvolueerd te hanteren en gooi het weg. Maar als antioxidanten nodig is voor deze taak beschikbaar zijn, of als vrije radicalen exposure excessief, schade optreedt. In onze moderne samenleving is zowel minder beschikbaarheid van antioxidanten als gevolg van de afnemende kwaliteit van voedselbronnen, en blootstelling aan vrije radicalen vanwege toenemende verontreinigingen in onze omgeving. Veel van het voedsel dat vorige generaties ingeroepen om van nature voorkomende antioxidanten leveren zijn verwerkt en nu bevatten conserveringsmiddelen, en zijn blik, bevroren, of micro-zwaaide ontkennen veel van hun antioxiderende eigenschappen. Erger nog, veel van wat we consumeren is blootgesteld aan herbiciden en pesticiden die verre van het verminderen van oxidatieve stress daadwerkelijk bijdraagt. Deze zelfde herbiciden en pesticiden verontreinigen onze grondwater ook. Milieuverontreinigende stoffen in onze lucht en water zoals emissies van auto’s en industrie, straling, asbest, en vele anderen dragen bij tot de productie van vrije radicalen. Roken, alcohol en farmaceutische ook bijdragen tot de productie van vrije radicalen. Aldus is deze maatschappij blootgesteld aan meer vrije radicalen dan eerder in de geschiedenis van de mens.

oxidatieschade en chronische ontsteking is betrokken bij de oorzaak van vele ziekten zoals kanker, de ziekte van Parkinson, ziekte van Alzheimer, atherosclerose, hartfalen, myocard infarct, schizofrenie, bipolaire stoornis, fragiele X-syndroom, sikkelcelziekte , chronisch vermoeidheidssyndroom, fibromyalgie en anderen. Het heeft, maar ook een impact op het lichaam verouderingsproces. Het is geen kleinigheid.

Wat kunt u doen
dieet is natuurlijk een belangrijke overweging

 

 • Berries & mdash?.; Bosbessen, bramen, frambozen, aardbeien en veenbessen behoren tot de top bronnen van antioxidanten
 • Beans & mdash.; Kleine rode bonen en nieren, pinto en zwarte bonen zijn allemaal keuzes die rijk aan antioxidanten
 • Fruits & mdash.; Veel appelrassen (met schil) zijn rijk aan antioxidanten, net als avocado’s, kersen, groene en rode peren, verse of gedroogde pruimen, ananas, kiwi en anderen
 • Groenten & mdash.; Degenen met het hoogste gehalte aan antioxidanten bevatten artisjokken, spinazie, rode kool, rode en witte aardappelen (met schil), zoete aardappelen en broccoli. Hoewel het effect van koken op antioxidant niveaus verschilt per koken methode en fruit, een studie toonde aan dat het koken in het algemeen verhoogde niveaus onder select groenten
 • Beverages & mdash.; Groene thee kan voor de geest komen als een goede bron van antioxidanten, maar andere dranken hebben hoge niveaus, ook, inclusief koffie, rode wijn en veel vruchtensappen zoals granaatappel
 • Nuts & mdash.; Walnoten, pistachenoten, pecannoten, hazelnoten en amandelen zijn enkele van de top noten voor gehalte aan antioxidanten
 • Kruiden & mdash.; Dit kunnen onverwachte leveranciers van anti-oxidanten, maar gemalen kruidnagel, kaneel en gember, gedroogde oregano blad en kurkuma poeder zijn allemaal goede bronnen
 • Grains & mdash.; In het algemeen, haver gebaseerde producten zijn hoger in antioxidanten dan zijn die afkomstig zijn van andere graan bronnen
 • En als dessert & mdash.; Een stukje donkere chocolade geldt als hoog of hoger dan de meeste groenten en fruit in termen van gehalte aan antioxidanten.
  Hoe werkt Protandim Help?
  vitamine C en E worden verondersteld om het lichaam te beschermen tegen de destructieve effecten van vrije radicalen te. Het probleem is dat zo’n antioxidant molecuul welke bron kunnen neutraliseren enkele vrije radicalen moleculen voordat deze leeg is. In onze moderne samenleving, een goed dieet alleen is gewoon niet meer genoeg. De meest effectieve manier om de bestrijding van vrije radicalen en achteruit de verspreiding van oxidatieve stress en de chronische ontsteking die ze veroorzaken is om het lichaam te activeren om zijn eigen vrije radicalen vechten enzymen produceren. Deze informatie wordt opgeslagen in onze genen. Protandim is speciaal ontwikkeld om cellen te induceren om meer van deze genetisch gecodeerde katalytische verdediging enzymen die zijn genoemd superoxidedismutasen (SOD) te produceren. Elke enzymmolecuul door deze benadering kan elimineren maximaal 1 miljoen vrije radicalen voordat uitgeput. Wanneer het eiwit boodschapper (Nrf2) wordt ingeschakeld, komt deze de nucleus van de cel en schakelt honderden body & rsquo; s survival genen die coderen voor deze enzymen. Deze genen in staat cellen te overleven in aanwezigheid van verschillende soorten stress, met name oxidatieve stress. Nrf2 beïnvloedt ook honderden andere genen, pro-inflammatoire en pro-fibrotische genen, door het draaien van hen neer.

  Zo Protandim is een meester regulator van het verouderingsproces en een Nrf2 synergizer die overleven genen activeert, waaronder anti-oxidant genen, die ons beschermen tegen vrije radicalen en oxidanten en hun schadelijke effecten. Het blijkt ook omlaag genen die ontstekingen te bestendigen, en genen die langzame, progressieve fibrose moedigen plaatsvinden. Samen vormen deze acties zorgen voor een opmerkelijke belofte van bescherming van vele soorten van leeftijdsgebonden aandoeningen.

  Protandim werd ontwikkeld door Joe McCord, Ph.D.
  Dr. McCord heeft een B.S. in de chemie van Rhodos College (afgestudeerd 1966) en een Ph.D. in de biochemie van Duke University (afgestudeerd 1970), waar hij ook uitgevoerd postdoctoraal onderzoek. Dr. McCord heeft biochemie faculteit posities aan de Duke University Medical Center en de Universiteit van Zuid-Alabama. Hij is momenteel als hoogleraar bij de afdeling Biochemie, Biofysica, en Moleculaire Genetica aan de Universiteit van Colorado Denver. Hij heeft verschillende prijzen en onderscheidingen voor zijn onderzoek en ontdekkingen op het gebied van vrije radicalen biochemie ontvangen, is een verleden ontvanger van de Elliott Cresson Medal, de Discovery Award van de Society for Free Radical Biology and Medicine (SFRBM), en een Lifetime Achievement Award van de Society Oxygen. Hij is lid van de raad van bestuur van de LifeVantage Corporation (makers van het voedingssupplement Protandim) sinds 2006
  geweest

  Meer informatie
  De strijd tussen degenen met een gevestigd belang in de status quo en degenen die niet-farmacologische oplossingen pleiten voor de gezondheid kwalen van de mens zal blijven woeden. Wat zeker is, is echter dat LifeVantage Corporation heeft onlangs een vierde octrooi voor haar vlaggenschip product Protandim & reg is verleend; van de United States Patent and Trademark Office. Verder is het zeker dat de Amerikaanse overheid gefinancierde National Center for Biotechnology Information (NCBI), waarvan de missie is om nieuwe informatietechnologieën om te helpen bij het begrijpen van de fundamentele moleculaire en genetische processen die de controle gezondheid en ziekte heeft gepubliceerd twaalf ontwikkelen (12) onderzoek artikels op PubMed, een dienst van de Amerikaanse National Library of Medicine en de National Institutes of Health, en dat er veel meer onderzoek worden momenteel uitgevoerd door een aantal grote universiteiten. Daarnaast is er een Primetime live Onderzoeksrapport door ABC News die werd uitgezonden in 2005 gevonden wetenschappelijke verdienste aan de conclusies.

  ABC News http://www.youtube.com/watch?v=t_mGXV6KAx0
  . & Nbsp ;

 

Geef een reactie