Giftige stoffen in voedsel verboden

CDA-Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik vindt dat het gebruik van giftige stoffen in voedselverpakkingen verboden moet worden. Daarmee reageert zij op uitspraken van voedselorganisatie Foodwatch, die gisteren bekend maakte dat olie uit oude drukinkt via gerecycled verpakkingsmateriaal nog altijd in ons voedsel terecht komt.

 

Om haar woorden kracht bij te zetten, diende Schreijer-Pierik onlangs twee voorstellen in waarin wordt gepleit voor een verbod op giftige oliën in verpakkingen. De Europarlementscommissie voor Milieu stemde dinsdag deels in met de voorstellen. De commissieleden hebben aangegeven een onderzoek te laten uitvoeren naar een verbod.

Ongemerkt gif
‘We lopen ver voorop in de wereld als het gaat om voedselkwaliteit. Dan willen we niet dat er ongemerkt toch giftige stoffen in ons lichaam terecht komen via verpakkingsmaterialen,’ zegt Schreijer-Pierik.

Een half jaar geleden constateerde Foodwatch dat in bijna de helft van de verpakkingsmaterialen kankerverwekkende olieresten zitten. Vooral in de verpakkingen van huismerken zou het percentage schadelijke stoffen hoog zijn. In het afgelopen half jaar zouden er geen verbeteringen zijn geweest.

image

Bron

Afspraak maken?

info@natuurpraktijkaurora.nl

Geef een reactie