Kwetsbaarheid en moed

Heb lief alsof je nog nooit iemand hebt gekwetst Dans alsof niemand kijktZing alsof niemand luistertLeef alsof het je laatst dag isEn vind zo de hemelse hartstocht in jezelf Happinez Onze hartstocht volgen vraagt moed. We volgen het pad van beweging en verlaten het pad van zekerheid. We hebben een gezonde dosis zelfvertrouwen nodig om in contact te blijven met het vuur dat in onszelf brandt.We zijn gewend onze kwetsbaarheid als zwakte te zien, maar in werkelijkheid is het juist een kracht.Als we in de natuur zijn, voelen we de grootsheid ervan. We ervaren dat alles om ons heen beweegt; de vogels, de wind, de zon en de maan. We ervaren zelfs de beweging van tijd in de afwisseling van de dagen en nachten en van de verschillende seizoenen.Het doet ons beseffen hoe kwetsbaar we zijn, hoe klein we zijn in het grote geheel. Het maakt ons stil. Het is goed om stil te zijn, want dan kunnen we de stilte in onszelf horen en voelen we de beweging. En wie beweging ervaart, voelt leven.Laat dus alle woorden los, wees stil en leef! En open dan de deuren van je hart en kijk wat het is dat jou beweegt. Vind de stille plek op de bodem van je hart en ontdek waar je warm voor loopt, waar je blij van wordt, waar je van gaat stralen en ontdek zo je werkelijke verlangens.Eenmaal in contact met je werkelijke verlangens en wensen zet je de eerste stap door je wensen en verlangens te erkennen en te eerbiedigen. In de volgende stap geef je er richting aan, ongeacht wat anderen ervan vinden, want het vervullen van je wensen buiten jezelf zoeken is een dwaalspoor. Jij bent degene die het zaadje van je wens, van je idee, tot bloei kan brengen.Het kan soms klein beginnen. Iets wat je eigenlijk heel leuk vindt, maar wat je niet doet omdat het misschien niet zo past, omdat het iets is dat in jouw omgeving niet gewaardeerd wordt.Stel dat het je heerlijk lijkt om alleen in het bos te mountainbiken, maar thuis vinden ze dat maar niks, omdat ze sport associëren met het opbouwen van een sociaal netwerk. Het hele gezin tennist. Jullie hebben vrienden gemaakt bij de tennisclub. Van jou wordt verwacht dat je meedoet.Als je besluit je verlangen om te mountainbiken te volgen, doe het dan volhartig. Laat de halfslachtigheid achter je. Ga naar het bos en leg je hele passie, al je liefde, in het mountainbiken. Open je voor het genieten ervan. Ga er helemaal in op. Voel hoe je leeft, hoe je helemaal aanwezig kunt zijn bij het mountainbiken en ervaar wat het met je doet als je iets met heel je hart doet.Het volgen van dit verlangen zal je brengen bij andere verlangens die je meer nabij komen en uiteindelijk bij je verlangen met heel je hart mens te willen zijn, vanuit je volle leven. Alle halfslachtigheid achter je latend. Zo komt de energie van passie en hartstocht vrij; doordat je je verzet opgeeft tegen wat er diep binnenin je leeft. Je hebt je verlangen leren kennen, gewaardeerd en vertrouwd.

  1 comment for “Kwetsbaarheid en moed

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: