Miljarden besparingen in de gezondheidzorg

Miljardenbesparingen liggen voor het oprapen, als we eens anders kijken naar de gezondheidszorg. Jaarlijks sterven in Nederland ongeveer 7000 mensen onnodig aan medisch handelen en het voorschrijven van medicijnen*). Stijgende kosten en verminderde resultaten, wie stopt deze negatieve spiraal? In 2008 zijn er 425 nieuwe medicijnen geregistreerd voorSchermafbeelding 2018-10-12 om 19.52.33.png vergoeding door de verzekering. Bij analyse bleken het slecht 12 echt nieuwe te zijn, de rest bestond uit andere namen, andere doseringen, nieuwe verpakkingen en bovenal veĢeĢl hogere prijzen.

De overheidsorganen die zich bezighouden met goedkeuringen van medische middelen en methoden, hebben vaak financieĢˆle banden met de industrie. Neem bv. De Gezondheidsraad, een instituut bestaande uit 185 professoren, die voor onderzoeken (vrijwel) altijd afhankelijk zijn van fondsen uit de industrie. De besluiten van deze raad zijn dan ook niet vrij van belangen (zie bv. Mexicaanse griep en inkoop van veel te veel vaccins).
Welke politicus durft het gezonde verstand weer voorop te zetten en vermindert het lijden van de bevolking, zowel in medisch als in financieel opzicht?

*) rapport van de Nederlandse Inspectie voor de Gezondheidszorg 2008

Alie Wouda Natuurpraktijk Aurora

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s