Louis Pasteur en Antoine Bechamp

Virus

 Het onvermogen van de kiemtheorie om de POSTULATEN VAN KOCH te bevredigen … de virustheorie kan de basisvereisten van wetenschappelijk onderzoek niet overleven om een ​​theorie te blijven, laat staan ​​een wet te worden.  Dorland’s Illustrated Medical Dictionary vertelt ons dat een VIRUS een minuut, infectieus agens is dat niet is opgelost (afzonderlijk te onderscheiden door de lichtmicroscoop).  Het is zonder onafhankelijk metabolisme en kan alleen repliceren (zichzelf reproduceren) binnen een levende gastheercel.  Een virion wordt gedefinieerd als een compleet viraal deeltje dat buiten de gastheercellen wordt gevonden en in kristallijne vorm kan overleven en een levende cel kan infecteren.  Met andere woorden, het meest intelligente virus (geen hersenen of zenuwstelsel) verschalkt een celmembraan (de bewaker van het cytoplasma), komt in het inwendige van de cellen, sluipt langs de lysosomen die normaal intracellulair bedorven of vreemde materie binnenkrijgen en verteren.  ribosomen en polysomen om te geloven dat het virus een vriendelijk aminozuur is, de aminozuurpolypeptideketen van aminozuurresten binnendringt, de ribosomale controle overneemt (coup d’etat), zichzelf vele malen reproduceert en vervolgens een virion uitschakelt (  kristallijn) om de aangrenzende cel aan te vallen!

 De Russische bacteriejager Dimitri Iwanowski, die vocht verzamelde van zieke tabaksplanten, bereikte in 1892 de eerste isolatie van een virus. Hij liet deze vloeistof fijn genoeg door een filter gaan om bacteriën vast te houden;  maar tot Iwanowski’s verbazing maakte het bacterievrije filtraat gemakkelijk gezonde planten ziek.  In 1898 erkende een Nederlandse botanicus, Martinus Willem Beijerinck, die het experiment herhaalde, ook dat er een onzichtbare oorzaak was en noemde hij het infectieuze agens

  “tabaksmozaïekvirus.”  In hetzelfde jaar als Beijerinck, rapporteerden twee Duitse wetenschappers een vloeistof die filterbare virussen bevatte die mond- en klauwzeer veroorzaakten bij vee (virussen werden ooit filterbare virussen genoemd, maar kwamen uiteindelijk alleen voor virussen en werden verwijderd)  ).  Walter Reed volgde in 1901 met een filtraat dat verantwoordelijk was voor gele koorts, en al snel werden tientallen andere “ziekteverwekkende” virussen gevonden.  In 1935 ging een andere Amerikaan, Wendell M. Stanley, terug naar het begin en creëerde pure kristallen van het tabaksmozaïekvirus uit een gefilterde vloeibare oplossing.  Hij bevestigde dat deze kristallen gemakkelijk planten konden infecteren en concludeerde dat een virus geen levend organisme was, omdat het als zout kon worden gekristalliseerd en toch besmettelijk blijft.  Vervolgens begonnen bacteriologen over de hele wereld te filteren op virussen en werd een nieuw gebied van de biologie geboren: virologie.  Historisch gezien aarzelde de medische wetenschap over de vraag of een virus leeft.  Oorspronkelijk werd het beschreven als niet-levend, maar tegenwoordig wordt er gezegd dat het een uiterst complex molecuul of een uiterst eenvoudig micro-organisme is, en het wordt gewoonlijk een parasiet genoemd met een levenscyclus.  Gewoonlijk samengesteld uit DNA- of RNA-kernen met eiwitbedekkingen en zonder inherente eigenschappen

 reproductievermogen, virussen zijn afhankelijk van de host voor replicatie.  Ze moeten de nucleïnezuren van levende cellen die ze infecteren gebruiken om hun eiwitten te reproduceren, die vervolgens worden geassembleerd tot nieuwe virussen zoals auto’s op een lopende band.  Theoretisch is dit hun enige middel om te overleven en nieuwe cellen of gastheren te infecteren.

Wil jij je lichaam weer in balans? Maak een afspraak

Wil je me volgen op Facebook, voeg me dan toe of like een van mijn pagina’s Natuurpraktijkaurora of Orthomoleculaire geneeskunde

Geef een reactie