Louis Pasteur en Antoine Bechamp

Enzymen

 Niet alleen fermentatie, maar bijna alle chemische reacties in het lichaam worden uitgevoerd of gecontroleerd door enzymen.  Enzymen zijn katalysatoren – stoffen die chemische processen ondersteunen.  Het zijn complexe eiwitten en misschien wel de meest verbazingwekkende lichaamsstoffen.  Ze bereiken snel complexe reacties op lichaamstemperatuur die dagen in een laboratorium met zeer speciale apparatuur zouden duren, of helemaal onmogelijk zouden zijn.  Volgens de ontdekkingen van Béchamp is het mogelijk dat enzymen micro-organismen creëren of zelf worden.  Het is bekend dat enzymen deelnemen aan het repareren van beschadigde genen – de elementen die onze definiëren en beheersen

  erfelijkheid en functie.  Béchamp suggereerde dat microzymen stollen om genetisch materiaal te worden.  Enzymen zijn dan ook vrij magische en mysterieuze stoffen.  Achter elk enzym zit een microzyme.  In zekere zin kan het gen worden gezien als het instrument van het microzyme.  Het reparatiemechanisme zou kunnen zijn dat enzymen reparatie-eiwitten maken of worden, die vervolgens in het gen worden gesplitst.  Er is een goede kans dat dit “virussen” zijn – eiwitten repareren of structuren die genherstel uitvoeren, geen vormen die symptomen veroorzaken.  De meeste virussen zijn gemaakt van een kern van genetisch materiaal omgeven door een eiwitmantel.

 Het herstelproces is door de reguliere biowetenschap verkeerd begrepen als een ziekte en de instrumenten ervan, de reparatie-eiwitten, worden virussen genoemd, met name retrovirussen.  Retrovirussen kunnen zichzelf in ons DNA opnemen.  Dit zou het hiv van het retrovirus zijn.  Waarnemers met een bepaalde vooringenomenheid kunnen gemakkelijk aannemen dat het ding er niet mag zijn.  Dit is het soort fout waarnaar de geconditioneerde wetenschappelijke geest kan worden geleid door de kiemtheorie.  Omdat virussen geen voortplantingsmechanisme hebben, moeten ze de gastheercel gebruiken om zich voort te planten.  Maar

 misschien is de reden dat ze zich niet buiten de cel kunnen vermenigvuldigen, dat ze niet zijn bedoeld.  Misschien produceert of wordt iets in de cel met een reden virussen.  Het is mogelijk dat een virus een complex van microzymen in het midden heeft.  En, net als bij bacteriën, biedt de monomorfe medische wetenschap geen verklaring waar deze vormen in de eerste plaats vandaan komen.  Pleomorfisme suggereert echter gemakkelijk een antwoord.

Wil jij je lichaam weer in balans? Maak een afspraak

Wil je me volgen op Facebook, voeg me dan toe of like een van mijn pagina’s Natuurpraktijkaurora of Orthomoleculaire geneeskunde

Geef een reactie