Louis Pasteur en Antoine Bechamp

Deze ziekelijk ontwikkelde organismen eten ons letterlijk levend op en vervuilen ons.  Het punt is dat we onszelf eerst vervuilen en zo de enige fysiologische ziekte creëren: pH-onbalans / toxiciteit in ons biologische terrein.  Gifstoffen en een zuurvormend dieet verstoren de lichaamschemie, en dit verlies aan evenwicht verstoort op zijn beurt het centrale evenwicht van het microzyme.  Voedingstekorten kunnen hetzelfde effect hebben, maar kunnen ook ontstaan ​​door verzuring.  Tenzij dodelijk of permanent schadelijk, zal een acute toxiciteit op een gezond terrein de zaken slechts tijdelijk verstoren en de microzymen minimaal verstoren, met een snelle terugkeer naar evenwicht.  Anders volgt in de chronische situatie de ene ziekte: de evolutie van microzymen in bacteriën en uiteindelijk in een schimmelinfectie.  Gist en schimmel kunnen het bloed en elke cel of weefsel besmetten, wat resulteert in een breed scala aan symptomen.  Het primaire dieet van gist en schimmel in ons lichaam is glucose voor energie, plus vetten en eiwitten (zelfs onze genetische nucleïnezuren) voor ontwikkeling en groei.  Terwijl deze organismen zich voeden, produceren ze afval, net als jij.  Hun ‘urine en ontlasting’ worden mycotoxinen genoemd (myco = schimmel; toxine = gif), en ze zijn

  zeer giftig voor mensen!  Deze vergiftiging van het lichaam door mycotoxinen wordt mycotoxicose genoemd.  Omdat ze zelf zuren zijn, verergeren mycotoxinen de zuurgraad veroorzaakt door voeding aanzienlijk.  Ze komen zowel in het bloed als in de cellen vrij.  De bloedvergiftiging resulteert in meer cel- en weefselvergiftiging en dit alles verstoort de microzymen verder, waardoor we ziek en moe worden.  Omdat veel van deze vergiften zuren zijn, vernietigen of breken ze onze cellen en weefsels chemisch af.

 De ziektesymptomen komen voor in twee primaire modi: (1) een poging van het lichaam om giftige vergiftiging aan te pakken, en (2) een gevolg van de werking van gifstoffen op lichaamschemicaliën, cellen en weefsels.  Een combinatie van deze twee primaire modi is ook gebruikelijk.  De meeste gifstoffen zijn het metabole afval van gist en schimmel, en dit omvat een groot aantal chemische gifstoffen waaraan we worden blootgesteld.  Primaire mycotoxinen worden rechtstreeks door de organismen geproduceerd en secundaire mycotoxinen zijn afbraakproducten of producten die het resultaat zijn van combinatie.  Hoewel gist en schimmel het grootste deel van de verwoesting in het lichaam veroorzaken, kunnen de eerdere of bacteriële stadia zelf aanzienlijke effecten veroorzaken door hun metabole afval (exotoxinen) en chemische inhoud (endotoxinen).  Bacteriële vormen evolueren niet altijd tot schimmel, en schimmel wordt ook niet altijd schimmel, de vorm van het eindstadium.  Het hangt af van de specifieke vorm en de toestand van het terrein.  Naast ons eigen vermogen om verschillende microformulieren te genereren, laten we ze ook de luchtwegen en het darmkanaal binnendringen vanwege onze blootstelling aan de wereld in het algemeen.  Béchamp zag dat in planten bacteriële “indringers” in de gastheer lijken te groeien zoals in een laboratoriumcultuur.  Maar hij concludeerde dat wat er echt gebeurt, is dat hun aanwezigheid een vergelijkbare ontwikkeling initieert in de eigen bacteriële / schimmelvoorlopers van de plant.  Hij suggereerde dat hetzelfde bij mensen gebeurt en dat beide gevallen afhankelijk zijn van eerdere gevoeligheid.  We kunnen dus al dan niet een dergelijk resultaat ervaren van deze ‘indringers’.  Men kan een gist- en / of schimmelinfectie oplopen, zoals voetschimmel, vaginale schimmelinfectie, keelontsteking of ringworm op de huid.  Maar hij / zij moet er intern vatbaar voor zijn.  Aan de andere kant is de persoon met aids, die wordt geconfronteerd met een grote, levensbedreigende infectie door schimmels en schimmels vanwege een sterk aangetast terrein.

Wil jij je lichaam weer in balans? Maak een afspraak

Wil je me volgen op Facebook, voeg me dan toe of like een van mijn pagina’s Natuurpraktijkaurora of Orthomoleculaire geneeskunde

Geef een reactie