Louis Pasteur en Antoine Bechamp

In de primaire ontstekingsstadia (pusvorming) zijn de aanwezige bacteriën streptokokken maar naarmate bloedcellen en weefsels verder uiteenvallen, veranderen de “streptokokken” in de staphylococcus – en veranderen in vormen die eigen zijn aan hun nieuwe omgeving van dode weefsels.  Bacteriën werken niet op levende cellen;  alleen dode cellen.  Ze zijn niet de oorzaak van ziekte, maar het resultaat daarvan.  Dat is waarom in veel gevallen van longontsteking;  de pneumokokken verschijnen pas 36 tot 72 uur na het begin van de ziekte.  Zijn biologische werk zou dan een revolutie teweeg kunnen brengen in de geneeskunde met diepgaand inzicht in de aard van het leven.  Maar in een politieke wereld stond hij tegenover een bekwame politicus met rijke connecties – Louis Pasteur.  Antoinne Béchamp was een wetenschapper, terwijl apotheker Pasteur een scheikundige zonder levenswetenschappenopleiding was, en een adverteerder plagieerde het onderzoek van Béchamp, vervormde het en legde het voor aan de Franse Academie van Wetenschappen!  En door deze voorbarige onderzoeksresultaten openbaar te maken, had Pasteur een toegewijde aanhang – mensen die hem een ​​wetenschappelijk genie noemden.  Pasteur was grotendeels verantwoordelijk voor de aanval van dierproeven in medisch onderzoek.  Pasteur gebruikte preparaten gemaakt van de zieke weefsels van eerder zieke dieren, waardoor de geïnjecteerde dieren ziek werden.  Dit gaf de

 het lijkt erop dat een kiem een ​​ziekte veroorzaakte, terwijl deze preparaten in feite buitengewoon giftig waren.  Dit is geen wetenschappelijke procedure, maar toont gewoon aan dat je iemand ziek kunt maken door zijn of haar bloed te vergiftigen.  Op basis van zijn theorie over microzymen waarschuwde Béchamp nadrukkelijk voor een dergelijke directe en kunstmatige invasie van het bloed.

 De Duitse bacterioloog Robert Koch heeft regels opgesteld op grond waarvan micro-organismen als oorzaak van een ziekte kunnen worden gereguleerd of als niet-pathogene (goede) ziektekiemen kunnen worden beschouwd.  Hij leverde zijn beroemde Postulaten van Koch om te helpen bij het maken van de differentiatie.  Het enige probleem was dat geen van de micro-organismen in de praktijk kon voldoen aan de vereisten die nodig waren om ze te bevestigen als oorzaak van een bepaalde ziekte.  Helaas, toen deze eisen van oorzakelijk verband een bacterie niet kwalificeerden als de verantwoordelijke boosdoener, bleef er een grote leegte achter in de filosofie van de meest gekoesterde fantasie van de medische wetenschap – de microbe THEORIE van het veroorzaken van ziekten.  Toen de inconsistenties van de ziektetheorie van bacteriën het uitgangspunt van bacteriën / ziekten bedreigden, versterkte Eli Metchnikoff (1845-1916) de wankele kiemtheorie van het veroorzaken van ziekten door nieuwe concepten te onthullen over leukocytische fagocytose (hoe bepaalde witte bloedcellen vreemde stoffen in de bloedsomloop overspoelen).  bloed en weefsels), waarmee de ontembare THEORIE van immunologie wordt gestart.

  De nieuw ontwikkelde concepten van Metchnikoff wisten de voor de hand liggende tekortkomingen van de kiemtheorie weg: waarom iedereen die aan dezelfde microbe werd blootgesteld, de ziekte niet ontwikkelde.  Theoretische immunologie per Ehrlich, Pasteur en Metchnikoff zouden nu het waarom en waarom kunnen verklaren.

Wil jij je lichaam weer in balans? Maak een afspraak

Wil je me volgen op Facebook, voeg me dan toe of like een van mijn pagina’s Natuurpraktijkaurora of Orthomoleculaire geneeskunde

Geef een reactie