Louis Pasteur en Antoine Bechamp

Geschiedenis

 Rudolf Virchow, vader van de kiemtheorie, verklaarde in zijn latere jaren: “Als ik mijn leven opnieuw zou kunnen leven, zou ik het wijden aan het bewijzen dat kiemen hun natuurlijke habitat zoeken

ziek weefsels – in plaats van ziekten te veroorzaken. “Pasteur (1822-1895) en Paul Ehrlich (1854-1915) gaven gezamenlijk aan de beschaafde wereld de ziektetheorie-leerstellingen van de microbiologie en immunologie voordat vitamines, sporenelementen en andere voedingsstoffen zelfs waren ontdekt  Door hun inspanningen en dubieuze ontdekkingen werden vaccins in zwang en werden ze omarmd door vooraanstaande medische wetenschappers – die verlangen naar een solide en eenvoudige verklaring voor het onverklaarbare. Antoine Béchamp, MD, een van ‘s werelds meest vooraanstaande bacteriologen en Pasteur’s tijdgenoot, maakte grote successen  wetenschappelijke ontdekkingen en enkele van de grootste geesten van zijn tijd accepteerden zijn theorieën en bevindingen als vaststaande feiten. Béchamp behaalde zoveel prestaties dat het acht pagina’s van een wetenschappelijk tijdschrift kostte om ze op te sommen toen hij stierf. Onder andere redde hij de  Franse zijde-industrie tegen verwoesting door zijderupsen, onder de neus van Pasteur, die de opdracht had gekregen om het op te lossen. Hij beschreef duidelijk het proces o  f fermentatie voor wat het is: een verteringsproces door microscopisch kleine wezens.  Hij was de eerste die beweerde dat het bloed geen vloeistof is, maar een stromend weefsel.  Hij ontwikkelde;  een goedkoop proces voor de productie van aniline dat de basis vormde van de kleurstofindustrie.

 Wat de kiemtheorie zo gevaarlijk maakt, is dat het zo duidelijk waar lijkt.  Maar het is slechts secundair waar.  Bechamp zei: “Er is geen leer die zo vals is dat het geen waarheidsdeeltje bevat. Het is dus met microbische leerstellingen.”  Béchamp ontdekte Microzyma (nu bekend als micro-organismen) minuscule of kleine fermentlichamen – de basisstructuur van het celleven;  en dat ziektekiemen absoluut het resultaat zijn, niet de oorzaak van ziekte.  Door middel van zijn experimenten liet hij zien dat de vitale eigenschappen van cellen en ziektekiemen worden bepaald door de bodem waarin hun microzymen zich voeden, groeien en vermenigvuldigen in het menselijk lichaam.  Zowel de normale cel als de kiem hebben constructief werk te doen.  De cellen organiseren weefsels en organen in het menselijk lichaam.  Ziektekiemen reinigen het menselijke systeem en bevrijden het van opeenhopingen van pathogene en mucoïde materie.  We ademen constant zo’n 14.000 ziektekiemen en bacteriën per uur in.  Als ziektekiemen zo schadelijk zijn, waarom zijn we dan niet allemaal dood?

Wil jij je lichaam weer in balans? Maak een afspraak

Wil je me volgen op Facebook, voeg me dan toe of like een van mijn pagina’s Natuurpraktijkaurora of Orthomoleculaire geneeskunde

Geef een reactie