Valeriaan

 

Valeriaan

Valeriaan

 

Snel overzicht

rustgevendRustgevendverwarmendVerwarmend

 

Product omschrijving

Effect:Valeriaanwerkt (sterk)kalmerend enslaapondersteunend.Smaak: Dit kruid heeft een krachtige en zeer typische smaak.

Gebruik: Valeriaan heeft een wetenschappelijk bewezen kalmerend effect. Niet alleen is valeriaan slaaprustopwekkend, maar ook is dit kruid op allerlei andere manieren kalmerend. Zo kan het behulpzaam zijn bij gespannen spieren, bij pijn door nervositeit in bijvoorbeeld maag of hoofd, en bij stress. Je kunt valeriaan warm en koud drinken. Warm drink je het als een gewone thee: doe ongeveer 2 gram in een mok en laat het 2 tot 5 minuten trekken. Als je valeriaan liever koud drinkt, dan neem je 1 a 2 gram en laat dit een nacht (6 tot 8 uur) staan. Je kunt valeriaan een half tot een heel uur voor het slapengaan drinken voor het slaapondersteunende effect. Je kan er ook voor kiezen 2 a 3 kopjes valeriaan gedurende de dag te drinken voor het algemeen kalmerende effect.
Valeriaan los wordt over het algemeen als niet lekker ervaren en derhalve is het prettig dit kruid te mixen met andere kruiden. Wij hebben reeds twee smakelijke mixen gemaakt: slaap zacht en slaap zoet. Beide hebben naast valeriaan als tweede bestanddeel citroenmelisse. Slaapzacht heeft daarnaast lindebloesem als aanvulling en slaapzoet heeft in plaats van lindebloesem kamille toegevoegd gekregen. Zelf idee-en over hoe een lekkere slaapmix te brouwen? Laat je recept achter op ons blog en inspireer anderen!

Hoeveelheid: 30 gram

Let op: Wij raden aan de kopjes thee/aftreksel over de hele dag te verdelen, en niet een hele pot valeriaan op te dinken in een keer. Voor het slapengaan is 1 kopje prima voldoende om slaapondersteunend te zijn.

Info: Kijk ook op over kruidenthee voor meer uitleg en tips over het gebruik van kruidenthee.

 

Geef een reactie