De Schildklier

De Schildklier     Afbeelding
Therapie Voor Lage Metabolische Energie.
Als Gevolg Van Onvoldoende Schildklier- En Bijnierwerking
Een Geheim Gehouden Feit
Door Bruce Rind, Md
Uit Wise Traditions, Zomer 2009
Nederlandse Vertaling Rob Hundscheidt.
  • Ben Je Vaak Moe Of Te Neergeslagen ?
  • Heb Je Problemen Met Slapen ?
  • Heb Je Problemen Met Je Lichaamsgewicht ?
  • Heb Je Het Altijd Koud En Kun Je Het Niet Warm Krijgen ?
  • Heb Je Een Droge Huid ?
  • Kun Je Soms Maar Moeilijk Iets Herinneren ?
Als Het Antwoord Op Een Van De Bovenstaande Vragen “Ja” Is, En Je Denkt Dat Het Gewoon Maar Iets Is Waar Je Mee Moet Leven, Dan Denk Daar Liever Nog Maar Eens Over Na.
Terwijl Al Het Bovenstaande Op Niets Meer Lijkt Dan Een Dagelijks Voorkomende Vervelendheden, Zijn Dit In Feite Alle Symptomen Van Lage Metabolische Energie. De Beste Manier Om Van Deze Symptomen Af Te Komen – En De Metabolische Energie Te Herstellen – Is Het Onderliggende Probleem Te Corrigeren. Wat Veroorzaakt Die Lage Metabolische Energie ?
De Meest Algemeen Voorkomende Oorzaak Is Slechte Schildklierfunctie, Slechte Bijnierfunctie, Of Meestal Een Mengsel Van Beide. Een Andere Erg Vaak Voorkomende Oorzaak Is Een Hormonaal Onevenwicht – Vooral Lage Progesteron Of Oestrogene Dominantie Bij Vrouwen Of Lage Testosteron Bij Mannen. Het Herstellen Van De Metabolische Energie Helpt Het Lichaam Zichzelf Te Helpen, En Laat Het Zelfreparatie-Mechanisme Weer Goed Functioneren En De Gezondheid Herstellen.
Wat Veroorzaakt Een Lage Metabolische Energie ?
Ieder Proces Dat In Ons Lichaam Plaatsvindt Vereist Energie – Vooral Metabolische Energie.
Als Je Lichaam Niet Voldoende Energie Heeft Om Goed Te Kunnen Functioneren Dan Zal Ieder Deel Van Het Lichaam Op Zijn Eigen Eigen Unieke Manier Slecht Of Verkeerd Functioneren. Zo Is Het Bijvoorbeeld Zo Dat Als De Hersenen Te Weinig Energie Krijgen, Dat Het Gedachteproces Zoals Herinnering En Concentratie Verslechteren.
Het Lichaam Heeft Energie Nodig Om Zichzelf Warm Te Houden; Daarom Wordt Een Lage Lichaamstemperatuur Gewoonlijk Begeleid Met Een Lage Metabolische Energie (Voor Meer Voorbeelden Kijk Op De Symptoomlijst). In Onze Cellen Is Makkelijk Te Gebruiken Energie Aanwezig In De Vorm Van Atp (Adenosine Triphosphate) Moleculen. Het Lichaam Converteert Vet En Koolhydraten In Atp Dat Dan Wordt Gebruikt Als Energie, Alhoewel Zijn Er Ook Andere Factoren In Betrokken Over Hoe Goed Ons Lichaam Deze Conversie Kan Maken.
De Schildklier Die Onderaan De Hals Zit Maakt Het Hormoon T4 (Thyroxine). T4 Converteert Tot T3 (Triiodothyronine) En Rt3 (Omkeren, Vertragen Van T-3). Het Is T3 Die De Atp-Machinerie In Iedere Levende Cel Aan Zet, Terwijl De Rt3 Het Vertraagt. De Productie Van Deze Schildklierhormonen Wordt Gecontroleerd Door Tsh ( Thyroid Stimulating Hormone) Wat Vrijkomt Uit De Hypofyse In De Hersenen. De Hypofyse Krijgt Zijn Orders Van De Hypothalamus (Ook Deel Van De Hersenen).
De Bijnieren Die Boven Op Iedere Nier Zitten, Helpen Het Lichaam Om Te Gaan Met Stress. Als De Metabolische Activiteit Te Hoog Is, Dan Zien De Bijnieren Dat Als Een Stressfactor. In Antwoord Op Deze Stress, Zal De Hypothalamus Aan De Hypofyse Doorgeven Om Minder Tsh Te Produceren, En Zo Wordt De Productie Van Tsh En De Schildklieractiviteit Verlaagd.
Gebaseerd Op De Bovenstaande Gegevens Zijn Enkele Oorzaken Van De Lage Metabolische Energie Als Volgt:
1. De Schildklier Kan Niet Voldoende T4 Maken (Hypothyroidisme).
2. De Adrenale Klieren (Bijnieren) Zijn Te Zwak Om De Stress Van De Normale Metabolische Energie-Behoefte Van Het Lichaam Aan Te Kunnen En Dwingen Een Afname Van De Energieproductie Af.
3. De Enzymen (Cellulaire Machinerie) Die Atp Maken Kunnen Teruggehouden Worden Als Gevolg Van De Chemische Tussenkomst Van Toxines, Gebrek Aan Of Geheel Ontbreken Van Ingrediënten (Vitamines En Mineralen), Of Niet Kunnen Functioneren Als Gevolg Van Een Auto-Immuunziekte Of Oude Virale Schade.
4. Een Onevenwicht Van Hormonen, Zoals Het Groeihormoon, Testosteron, Oestrogeen Of Progresteron.
5. Zware Calorieënrestrictie.
…………………………………………Gaat Verder Op:

2 thoughts on “De Schildklier

Geef een reactie