Mineralen

Mineralen zijn belangrijke componenten voor de gezondheid. Zonder de hulp van mineralen kunnen bijvoorbeeld vitaminen niet functioneren in ons lichaam. Mineralen (ijzer) transporteren zuurstof door ons lichaam. Ze spelen ook een belangrijke rol bij de groei, instandhouding en herstel van weefsels. Mineralen zijn ook betrokken bij het samentrekken van spieren, het functioneren van de zenuwen en bij de energie huishouding.
De mineralen zijn onder te verdelen in twee groepen: de micro en de macro mineralen. Macro mineralen of macro elementen zijn de groep mineralen die we met de dagelijkse voeding in een grote hoeveelheid nodig hebben. De micro mineralen worden ook wel sporenelementen genoemd, hiervan hebben we dagelijks maar een kleine hoeveelheid van nodig. Voor het goed functioneren van het lichaam zijn er 20 mineralen noodzakelijk.
Het lichaam kan wel vitamine D maken, maar het kan geen enkel mineraal maken. Praktijk Aurora adviseert iedereen een multi mineraal te slikken omdat we dit via de voeding niet voldoende binnen krijgen.

5 thoughts on “Mineralen

  1. Wat heel veel mensen niet weten is dat je door gebruik van medicijnen voor schildklier, diabetes, epileptische aanvallen en bv prednison, je lichaam geen Vit D meer kan maken, omdat het systeem kapot gemaakt is…………Ik had op 41 jarige leeftijd gewrichtsproblemen en pas veel later bleek dat ik zwaar Vit D3 tekort kwam! Geen dokter die er aan dacht!!!

  2. Dr. Verhagen die Internist was in Winschoten, denkt daar anders over. Die zegt dat we allemaal extra Vit D moeten nemen, want we zitten hier in Nederland te ver van de zon af. En door gebruik van medicatie gaat het systeem om vanuit de zon Vit D te maken al gauw kapot, zonder dat we het weten! En we zitten te weinig onbeschermd in de zon, die zonnebrandsmeersels doen eerder kwaad dan goed………….

Geef een reactie