Duivelsklauw (Harpagophytum procumbens)

Afbeelding

Duivelsklauw bevat o.a. het glycoside harpagoside (een ester van kaneelzuur), harpagide, procumbine, ontstekingwerende alkaloïden en suikers. Gebruikte plantendelen: de wortel.

Duivelsklauw kan worden toegepast bij chronische gewrichtsontstekingen en gewrichts­degeneratie (artritis, artrose, reuma, jicht), gewrichtspijn, tussenwervelschijfklachten (hernia), leverklachten, spijsverteringsstoornissen, zenuwpijn, nier- en blaasaandoeningen, allergieën, ziekte van Bechterew, fibromyalgie, slijmbeursontsteking (bursitis), verhoogd cholesterol en aderverkalking.
Inname: 3 x daags 20 druppels (of 3 x daags 3 tabletten Atrosan van Vogel).

Duivelsklauw heeft ontstekingsremmende en pijnstillende eigenschappen. Duivelsklauw werkt bloedzuiverend en verlaagt het urinezuurgehalte. Daarom wordt Duivelsklauw vooral toegepast bij jicht, artritis en artrose.

Bestellen?

Geef een reactie