polisvoorwaarden 2014

Hallo allemaal

Vooruitlopend op de bekendmaking van de polisvoorwaarden 2014 door de zorgverzekeraars is onderstaand bericht al in de pers verschenen, goed om de cliënten die bij Interpolis verzekerd zijn hier alvast van op de hoogte te brengen.

Interpolis schrapt acupunctuur en homeopathie
Ziektenkostenverzekeraar Interpolis gaat komend jaar fiks schrappen in de aanvullende verzekeringen. Zo verdwijnen de vergoedingen voor alternatieve geneeswijzen als acupunctuur en homeopathie. (overigens staan ook Natuurgeneeskunde, Fytotherapie en Shiatsu niet meer in de lijst van vergoedingen 2014)
Ook antroposofische en homeopathische geneesmiddelen worden niet langer vergoed. Bovendien verdwijnen vergoedingen voor brillen, kraampakketten, inentingen voor verre reizen en plaswekkers uit de aanvullende verzekering.
Meerwaarde
De verzekeraar wil vooral investeren in vergoedingen die meerwaarde hebben, zoals een betere buitenlanddekking en fysiotherapie, zaken waarbij volgens Interpolis ‘torenhoge rekeningen’ kunnen ontstaan.
“Het is niet zo dat we geen heil zien in alternatieve geneeswijzen”, zegt Interpolis-directeur Arné van de Boom in het AD. “Vergelijk het met winkelen in de Albert Heijn. Alles wat je in je karretje gooit, moet worden betaald. Ook spullen die in de kast blijven staan en nooit worden opgegeten.”
Concurrentieslag
De basisverzekering van Interpolis wordt volgend jaar 102,50 per maand, behalve voor Rabo-klanten (die betalen 92 euro per maand).
Zorgvergelijker ZorgKiezer.nl denkt dat de concurrentieslag tussen verzekeraars dit jaar keihard zal worden. “Premies dalen met meer dan 100 euro. Verzekeraars moeten echter nog de premie van hun budget- en internetpolissen bekend maken en wij verwachten dat die premie nog forser gaat dalen. Goed nieuws voor de consument die dit jaar echt fors kan besparen op zijn zorgverzekering.”
RTL Nieuws / ANP

NATUURPRAKTIJK AURORA

Alie Wouda-van der Tuin
Vreedepeelweg 4
5986 NW Beringe

0641979844 of mail naar  info@natuurpraktijkaurora.nl

In dit blog schrijft Alie Wouda van Natuurpraktijk AURORA veel tips over ziekte en gezondheid, wat weer automatisch gekopieerd wordt naar haar Facebook account

 (voeg haar toe als vriend dan krijg je direct alle informatie)

 
 
 

One thought on “polisvoorwaarden 2014

Geef een reactie