Vit C

 

 

 

 

 

 

Afbeelding

Vitamine C voorkomt hartritmestoornissen
Hartoperaties vergen veel van het hart, hartritmestoornissen zijn een frequente complicatie ervan. Vitamine C kan een eenvoudige remedie zijn, zoals dat aangetoond werd in een Iraans hospitaal bij patiënten die een overbruggingsoperatie moesten ondergaan.

Honderd patiënten namen deel aan de test, en twintig daarvan kregen last van hartritmestoornissen (boezemfibrilleren). Zestien van deze patiënten zaten in de placebogroep; terwijl slechts vier personen uit vitamine C-groep ermee te maken kregen. Bovendien waren de hartritmeproblemen sneller te remediëren dankzij vitamine C.

Patiënten moesten de volgende procedure volgen: twee gram vitamine C voor de operatie en dagelijks tweemaal 500 mg na de ingreep gedurende vijf dagen.

Boezemfibrilleren is een hardnekkige complicatie bij hartchirurgie, bij sommige ingrepen komen ze in 60 % van de gevallen voor. Uiteraard zijn ze ongunstig voor de prognose en verlengen ze de duur van hospitalisatie.

Referentie
Cardiol J. 2 dec 2013

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s