Eieren en cholesterol

Het eten van vele eieren geen kwaad: ‘eieren zijn gezond, bij voorkeur biologische eieren, zodat er voedingsstoffen in zitten, waaronder het gezonde omega 3 vetzuur. Het is een fabel dat het vet van de dooier het LDL cholesterol verhoogt. Het tegendeel is waar. Een ei verlaagt het slechte LDL en verhoogt het HDL, het goeie cholesterol in het bloed. Verder zitten er vitamines A, B, C, D, E en K in. Ook zitten er in een ei stofjes die allerlei gezondheidsbevorderende eigenschappen bevatten zoals luteïne, zeaxanthine, tryptofaan en tyrosine. En toch maar zo’n 80 calorieën per stuk. Dus als je gewoon gezond bent en je eet gevarieerd dan mag je wel tot maximaal 10 eieren per week.’

 

One thought on “Eieren en cholesterol

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s