Eieren en cholesterol

Het eten van vele eieren geen kwaad: ‘eieren zijn gezond, bij voorkeur biologische eieren, zodat er voedingsstoffen in zitten, waaronder het gezonde omega 3 vetzuur. Het is een fabel dat het vet van de dooier het LDL cholesterol verhoogt. Het tegendeel is waar. Een ei verlaagt het slechte LDL en verhoogt het HDL, het goeie cholesterol in het bloed. Verder zitten er vitamines A, B, C, D, E en K in. Ook zitten er in een ei stofjes die allerlei gezondheidsbevorderende eigenschappen bevatten zoals luteïne, zeaxanthine, tryptofaan en tyrosine. En toch maar zo’n 80 calorieën per stuk. Dus als je gewoon gezond bent en je eet gevarieerd dan mag je wel tot maximaal 10 eieren per week.’

 

1 thought on “Eieren en cholesterol”

Geef een reactie

Related Posts

ZinkZink

We hebben maar heel weinig zink per dag nodig maar zink is wel onontbeerlijk in de omzetting van meer dan 300 verschillende enzymen in het lichaam van de mens. Zink

Vitamine B-complexVitamine B-complex

Vitamine B-complex Natuurlijke bronnen: De rijkste bron van natuurlijke vitamine B is brouwersgist of edelbiergist (hierin zit geen pangaamzuur en latriel). Alle soorten groenten, onvermaalde granen, noten en zaden. Eigenschappen:

%d bloggers liken dit: