Suiker en Kanker: Is er een verband?

De feiten over suiker en kanker kan verwarrend zijn. Vaak wordt het op zo’n manier gepresenteerd die misleidend en angst inboezemt  bij mensen met kanker. Echter, als je je verdiept in de wetenschap achter de verbanden tussen wat we eten en het risico op kanker, kun je een verstandige voeding’s keuze maken voor een betere gezondheid.

Het gaat er niet om dat dat suiker kanker voedt, suiker voedt elke cel in ons lichaam. Ons lichaam heeft glucose, of eenvoudige suiker nodig voor de energie. Zelfs al zou je  een kleine hoeveelheid aan suiker  uit uw dieet halen, dan zal je lichaam suiker uit andere bronnen, zoals eiwitten en vet te maken.

Dus kankercellen hebben suiker nodig om te groeien, net zoals gezonde cellen dat ook nodig hebben.

Moet ik me zorgen maken over suiker zijn?  Het is een goed idee om de hoeveelheid eenvoudige suikers te beperken,  wanneer je veel suikers eet,  produceert je lichaam veel insuline.

Insuline is een natuurlijke stof die door het lichaam zelf wordt gemaakt. Insuline kan cellen laten groeien. In eenvoudige termen, kan insuline de celgroei bevorderen. Voor gezonde cellen is dit is een goede zaak. Dit komt omdat cellen in je lichaam moeten groeien, delen, sterven en worden vervangen, dit als een onderdeel van het natuurlijke proces van het leven. Echter, kunnen we kankercellen aanmoedigen tot groeien, wanneer ons lichaam te veel insuline krijgt. Conclusie: terwijl een deel van de insuline in het lichaam normaal is, kan overmatige insuline kankercellen stimuleren om te groeien, wat dus geen goede zaak is (1-6).

Samengevat, suiker is niet  het “voer” voor kankercellen. Maar kunnen te veel suiker ons lichaam  te veel insuline laten produceren wat dus niet goed voor de gezondheid.

Moet ik vermijden alle suiker?

Je hoeft niet elke bit van suiker in uw dieet te vermijden. Ook moet je voorkomen dat alle koolhydraten. In feite is de beste bron voor gezonde, complexe koolhydraten zoals groenten, fruit, volle granen en peulvruchten (bonen), zijn de zeer voedingsmiddelen die lijken kanker beste te bestrijden (7-17). Dus als je het niet nodig hebt om alle suiker en andere koolhydraten te vermijden, wat is het antwoord?

Er zijn drie andere dingen in het dieet dat kan helpen bij het verminderen van de hoeveelheid insuline geproduceerd door het lichaam wanneer je eet suiker en koolhydraten. Dit zijn eiwitten, vetten en vezels. Wanneer gegeten samen met zelfs de meest eenvoudige suikers, deze drie punten te helpen het lichaam om minder insuline te maken in reactie op eenvoudige suiker.

Als je suiker eet met wat eiwit, wat vet, of een vezel, zal je lichaam niet produceren zo veel insuline. Het eten van deze andere voedsel helpt je lichaam suiker proces langzamer, en dit betekent dat uw lichaam niet overproductie van insuline. Kortom, eiwitten, vetten, vezels en helpen je lichaam proces suiker in een meer gezonde manier.

Aanbrengen van de informatie voor u werken

Voor een voorbeeld van hoe dit werkt, na te denken over fruit en vruchtensap. De hoeveelheid insuline die uw lichaam maakt na het eten van een stuk fruit is veel lager dan de hoeveelheid insuline geproduceerd wanneer u vruchtensap drinken. Hele vrucht bevat vezels en dat vezels helpt evenwicht uit de suiker in fruit.

Voor een ander voorbeeld, na te denken over het eten van specifieke voedingsmiddelen samen aan een gezondere snack of maaltijd te krijgen. In plaats van twee stuks fruit als snack, probeer dan met een stuk fruit en een klein handvol noten. De noten bevatten eiwit, vet en vezels. Deze drie dingen helpen je lichaam insuline in evenwicht.

The Bottom Line

Het belangrijkste punt is dat suiker zelf is niet slecht. Echter, te veel suiker, zonder voldoende eiwitten, vetten en vezels om het uit evenwicht te brengen, kan ons lichaam veroorzaken te veel insuline aan te maken. Het is niet de suiker, maar de insuline dat problemen voor aansporen kanker celgroei (18-33) zijn. Om dit te voorkomen, moet u de eenvoudige suiker in uw dieet te beperken. Er is geen behoefte aan een streng dieet te volgen en afzweren elk dessert. De sleutel is matiging. Gebruik de volgende tips om jezelf te vinden van een gezond evenwicht met je eten keuzes:

Stick met natuurlijk voorkomende suiker, zoals de suiker die in fruit. Dit is een veel gezondere optie dan verwerkte suiker die wordt gevonden in snoep, gebak, desserts, taart en gebak.
Vermijd geconcentreerde bronnen van suiker, zoals frisdrank en vruchtendranken. Het is OK om 100 procent vruchtensap hebben met mate. Vasthouden aan een 6-ounce portie. Maar vermijd vruchtendranken dat geen echte vruchtensap bevatten.
Beperk uw “traktaties”, zoals dessert, om maar een paar keer per week. Hebben een bescheiden portie.
Focus op geheel, gezonde, onbewerkte voedingsmiddelen, zoals groenten, fruit, volle granen, peulvruchten (bonen, linzen en erwten), noten en zaden.
Wanneer u de wetenschap achter de krantenkoppen te begrijpen, kunt u ontspannen en concentreren op het eten van een gezond, goed uitgebalanceerd dieet dat u kunt genieten en dat zal u op de weg naar wellness.
References

Goodwin PJ, Ennis M, Pritchard KI, Trudeau ME, Koo J, Madarnas Y, Hartwick W, Hoffman B, Hood N. Fasting Insulin and Outcome in Early-Stage Breast Cancer: Results of a Prospective Cohort Study. J Clin Oncol. 2002;20:42-51.
Goodwin PJ, Ennis M, Pritchard KI, Trudeau ME, Koo J, Hartwick W, Hoffman B, Hood N. Insulin-like growth factor binding proteins 1 and 3 and breast cancer outcomes. Breast Cancer Res Treat. 2002;74:65-76.
Sauter ER, Chervoneva I, Diamandis A, Khosravi JM, Litwin S, Diamandis EP. Prostate-specific antigen and insulin-like growth factor binding protein-3 in nipple aspirate fluid are associated with breast cancer. Cancer Detect Prev. 2002;26:149-157.
Baron JA, Weiderpass E, Newcomb PA, Stampfer M, Titus-Ernstoff L, Egan KM, Greenberg ER. Metabolic disorders and breast cancer risk. Cancer Causes Control. 2001;12:875-880.
Augustin LS, Dal Maso L, La Vecchia C, Parpinel M, Negri E, Vaccarella S, Kendall CW, Jenkins DJ, Francesch S. Dietary glycemic index and glycemic load, and breast cancer risk: A case-control study. Ann Oncol. 2001;12:1533-1538.
Toniolo P, Bruning PF, Akhmedkhanov A, Bonfrer JMG, Koenig KL, Lukanova A, Shore RE, Zeleniuch-Jacquotte A. Serum insulin-like growth factor-I and breast cancer. Int J Cancer. 2000;88:828-832.
Food, Nutrition and the Prevention of Cancer: a global perspective. Washington, DC: American Institute for Cancer Research; 1997.
Tamimi RM, Lagiou P, Adami HO, Trichopoulos D. Prospects for chemoprevention of cancer. J Intern Med. 2002;251:286-300.
Seaman DR. The diet-induced proinflammatory state: a cause of chronic pain and other degenerative diseases? J Manipulative Physiol Thera. 2002;25:168-179.
Messina M, Lampe JW, Birt DF, Appel LJ, Pivonka E, Berry B, Jacobs DR Jr. Reductionism and the narrowing nutrition perspective: time for reevaluation and emphasis on food synergy. J Am Diet Assoc. 2001;101:1416-1419.
Heber D, Bowerman S. Applying science to changing dietary patterns. J Nutr. 2001;131:3078S-3081S.
Greenwald P, Clifford CK, Milner JA. Diet and cancer prevention. Eur J Cancer. 2001;37:948-965.
Van Duyn MA, Pivonka E. Overview of the health benefits of fruit and vegetable consumption for the dietetics professional: selected literature. J Am Diet Assoc. 2000;100:1511-1521.
van’t Veer P, Jansen MC, Klerk M, Kok FJ. Fruits and vegetables in the prevention of cancer and cardiovascular disease. Public Health Nutr. 2000;3:103-107.
Weisburger JH. Approaches for chronic disease prevention based on current understanding of underlying mechanisms. Am J Clin Nutr. 2000;71:1710S-1714S.
Slavin JL, Martini MC, Jacobs DR Jr, Marquart L. Plausible mechanisms for the protectiveness of whole grains. Am J Clin Nutr. 1999;70:459S-463S.
Messina MJ. Legumes and soybeans: overview of their nutritional profiles and health effects. Am J Clin Nutr. 1999;70:439S-450S.
Wu Y, Cui K, Miyoshi K, Hennighausen L, Green JE, Setser J, LeRoith D, Yakar S. Reduced circulating insulin-like growth factor I levels delay the onset of chemically and genetically induced mammary tumors.
Cancer Res. 2003;63:4384-4388.
Potischman N, Coates RJ, Swanson CA, Carroll RJ, Daling JR, Brogan DR, Gammon MD, Midthune D, Curtin J, Brinton LA. Increased risk of early-stage breast cancer related to consumption of sweet foods among women less than age 45 in the United States. Cancer Causes Control. 2002;13:937-946.
McCance KL, Jones RE. Estrogen and insulin crosstalk: breast cancer risk implications. Nurse Pract. 2003;28:12-23.
LeRoith D, Roberts CT. The insulin-like growth factor system and cancer. Cancer Lett. 2003;195:127-137.
McCann SE, Freudenheim JL, Marshall JR, Graham S. Dietary glycemic index, glycemic load and ovarian cancer risk: a case-control study in Italy. Ann Oncol. 2003;14:78-84.
DeLellis K, Ingles S, Kolonel L, McKean-Cowdin R, Henderson B, Stanczyk F, Probst-Hensch NM. IGF1 genotype, mean plasma level and breast cancer risk in the Hawaii/Los Angeles multiethnic cohort. Br J Cancer. 2003;88:277-282.
Sinagra D, Amato C, Scarpilta AM, Brigandi M, Amato M, Saura G, Latteri MA, Caimi G. Metabolic syndrome and breast cancer risk. Eur Rev Med Pharmacol Sci. 2002;6:55-59.
Marshman E, Streuli CH. Insulin-like growth factors and insulin-like growth factor binding proteins in mammary gland function. Breast Cancer Res. 2002;4:231-239.
Martin MB, Stoica A. Insulin-like growth factor-I and estrogen interactions in breast cancer. J Nutr. 2002;132:3799S-3801S.
Muti P, Quattrin T, Grant BJ, Krogh V, Micheli A, Schunemann HJ, Ram M, Freudenheim JL, Sieri S, Trevisan M, Berrino F. Fasting glucose is a risk factor for breast cancer: a prospective study. Cancer Epidmiol Biomarkers Prev. 2002;11:1361-1368.
Moschos SJ, Mantzoros CS. The role of the IGF system in cancer: from basic to clinical studies and clinical applications. Oncology. 2002;63:317-332.
Augustin LS, Franceschi S, Jenkins DJ, Kendall CW, La Vecchia C. Glycmic index in chronic disease: a review. Eur J Clin Nutr. 2002;56:1049-1071.
Michaud DS, Liu S, Giovannucci E, Willett WC, Colditz GA, Fuchs CS. Dietary sugar, glycemic load, and pancreatic cancer risk in a prospective study. J Natl Cancer Inst. 2002;94:1293-1300.
Franceschi S, Dal Maso L, Augustin L, Negri E, Parpinel M, Boyle P, Jenkins DJ, La Vecchia C. Dietary glycemic load and colorectal cancer risk. Ann Oncol. 2001;12:173-178.
De Stefani E, Deneo-Pellegrini H, Mendilaharsu M, Ronco A, Carzoglio JC. Dietary sugar and lung cancer: a case-control study in Uruguay. Nutr Cancer. 1998;31:132-137.
Slattery ML, Benson J, Berry TD, Duncan D, Edwards SL, Caan BJ, Potter JD. Dietary sugar and colon cancer. Cancer Epidemiol Biomarkers Prev. 1997;6:677-685.

Geef een reactie