Aloe Vera

 1. Vitaminen : Bevat vitamine A (beta-caroteen), C en E, die antioxidanten. Het bevat ook vitamine B12, foliumzuur, en choline. Antioxidant neutraliseert vrije radicalen.
 2. Enzymen : Bevat 8 enzymen: aliiase, alkalische fosfatase, amylase, bradykinase, carboxypeptidase, catalase, cellulase, lipase, peroxidase en.Bradykinase helpt buitensporige ontsteking te verminderen bij toepassing op de huid topisch, terwijl anderen te helpen bij de afbraak van suikers en vetten.
 3. Mineralen: Het verstrekt calcium, chroom, koper, selenium, magnesium, mangaan, kalium, natrium en zink. Zij zijn essentieel voor de goede werking van verschillende enzymsystemen in verschillende metabole routes en enkele zijn antioxidanten.
 4. Suikers: Het geeft monosacchariden (glucose en fructose) en polysacchariden: (glucomannanen / polymannose). Deze zijn afgeleid van het bindmiddel laag van de plant en staan bekend als mucopolysacchariden. De belangrijkste monosaccharide mannose-6-fosfaat, en de meest voorkomende Polysacchariden glucomannanen genoemd [beta- (1,4) geacetyleerde mannan]. Acemannaan, een prominente glucomannan ook gevonden.Onlangs, een glycoproteĆÆne met anti-allergische eigenschappen, genoemd alprogen en nieuwe anti-inflammatoire verbinding, C-glucosyl chromon, is geĆÆsoleerd uit Aloe vera gel. 7 , 8
 5. Anthrachinonen: Het biedt 12 anthrachinonen, die fenolische verbindingen van oudsher bekend als laxeermiddelen zijn. Aloin en emodin fungeren als pijnstillers, antibiotica en antivirale middelen.
 6. Vetzuren: Het hotel biedt 4 plantaardige steroĆÆden; cholesterol, campesterol, Ī²-sisosterol en lupeol. Al deze hebben anti-inflammatoire werking en lupeol bezit ook antiseptische en pijnstillende eigenschappen.
 7. Hormonen: Auxines en gibberelline die helpen bij wondgenezing en anti-inflammatoire werking.
 8. Anderen: Het geeft 20 van de 22 menselijke vereiste aminozuren en 7 van de 8 essentiƫle aminozuren. Het bevat ook salicylzuur dat anti-inflammatoire en antibacteriƫle eigenschappen bezit. Lignine, een inerte stof, indien opgenomen in lokale preparaten, verbetert de dieptewerking van de andere ingrediƫnten in de huid. Saponinen dat de zeepachtige stoffen vormen ongeveer 3% van de gel en zijn reinigende en antiseptische eigenschappen.

Mechanisme van acties

aloevera

 1. Helende eigenschappen : Glucomannan een mannose-rijke polysaccharide en gibberelline, een groeihormoon, wisselwerking met groeifactorreceptoren de fibroblast, waardoor de activiteit en proliferatie, waardoor aanzienlijk verhoogt collageensynthese na topische en orale Aloƫ vera stimuleren. 9 Aloƫ gel niet alleen meer collageengehalte van de wond maar veranderde collageenpreparaat (meer type III) en verhoogde de mate van collageen verknoping. Hierdoor versnelde het wondcontractie en verhoogde de breuksterkte van het resulterende littekenweefsel. 10 Een verhoogde synthese van hyaluronzuur en dermatansulfaat in granulatieweefsel van een genezende wond na orale of topische behandelingen gerapporteerd. 11
 2. Effecten op blootstelling van de huid aan UV en gammastraling: AloĆ« vera gel is beschreven dat een beschermend effect tegen stralingsschade aan de huid. 12 , 13 is Exact rol onbekend, maar na toediening van aloĆ« vera gel, een antioxidant eiwit, metallothioneĆÆne, gegenereerd in de huid, die hydroxyl radicalen vangt en voorkomt onderdrukking van superoxide dismutase en glutathion peroxidase in de huid. Het vermindert de productie en afgifte van huid-keratinocyten afgeleide immunosuppressieve cytokinen zoals interleukine-10 (IL-10) en daardoor voorkomt UV-geĆÆnduceerde onderdrukking van vertraagd type overgevoeligheid. 14
 3. Anti-inflammatoire werking: AloĆ« vera remt de cyclooxygenase pathway en vermindert prostaglandine E2 productie van arachidonzuur. Onlangs werd de nieuwe anti-inflammatoire stof genaamd C-glucosyl chromon geĆÆsoleerd uit gel extracten. 8
 4. Effecten op het immuunsysteem: Alprogen remmen calcium influx in mestcellen, waardoor het antigeen-antilichaam-gemedieerde afgifte van histamine en leukotriĆ«nen uit mestcellen remmen. 7 In een studie op muizen die eerder geĆÆmplanteerd met murine sarcoma cellen acemannaan stimuleert de synthese en afgifte van interleukine-1 (IL-1) en tumor necrosis factor uit macrofagen in muizen, hetgeen weer immune aanval die geleid ingeleid necrose en regressie van de kankercellen. 15 Verscheidene laag molecuulgewicht verbindingen ook kunnen remmen de afgifte van reactieve zuurstof vrije radicalen uit geactiveerde humane neutrofielen. 16
 5. Laxerend effect: Anthrachinonen aanwezig in latex zijn een krachtige laxeermiddel. Het verhoogt de intestinale watergehalte, stimuleert de slijmafscheiding en verhoogt darmperistaltiek. 17
 6. Antivirale en antitumorale werking: Deze acties kunnen het gevolg zijn van directe of indirecte effecten. Indirect effect is het gevolg van stimulatie van het immuunsysteem en direct effect door anthrachinonen. Anthrachinon aloine inactiveert verscheidene omhulde virussen zoals herpes simplex, varicella zoster en griep. 18 In recente studies is een polysaccharide fractie aangetoond dat de binding van benzopyreen remmen primaire rat hepatocyten, waardoor de vorming van potentieel kanker initiƫren benzopyreen-DNA adducten voorkomen. Een inductie van glutathion S-transferase en een remming van tumor bevorderende effecten van phorbol myristinezuur acetaat is ook gerapporteerd die een eventuele voordeel van het gebruik aloe gel in chemopreventie suggereren. 19 , 20
 7. Hydraterende en anti-aging effect: Mucopolysacchariden hulp bij het binden van vocht in de huid. Aloe stimuleert fibroblast die het collageen en elastine vezels waardoor de huid elastischer en minder gerimpeld produceert. Het heeft ook cohesief effect op het schilferen oppervlakkige epidermale cellen door ze aan elkaar kleven, die de huid verzacht. De aminozuren ook verzachten verharde huidcellen en zink fungeert als een samentrekkend te scherpen poriƫn. De hydraterende effect is ook onderzocht bij de behandeling van een droge huid in verband met beroepsmatige blootstelling, waar aloƫ vera gel handschoenen een verbetering van de integriteit van de huid, vermindert verschijning van fijne rimpels en vermindert erythema. 21 Het heeft ook anti-acne effect.
 8. Antiseptische werking: Aloƫ vera bevat 6 antiseptische middelen: Lupeol, salicylzuur, ureum stikstof, cinnamonic zuur, fenolen en zwavel. Ze hebben allemaal remmende werking op schimmels, bacteriƫn en virussen.

Alie WoudaĀ img_2777

Afspraak maken? info@natuurpraktijkaurora.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s