Boter in plaats van margarine

Boter wordt vaak bekritiseert, omdat dierlijk vet word beschouwd als ongezond. Maar dit natuurlijk product, moeten we niet verschuilen achter margarine. Integendeel: Boter is natuurlijker en zinvoller dan margarine. Als een natuurlijk vet, zo heeft ze  haar plaats veroverd in een gezond dieet omdat ze aan koude en warme gerechten een unieke smaak geeft.

boter

Boter smaakt goed. Of het nu op de plooi, de Gugelhupf of geklaarde boter voor de opgebakken aardappels. Dat boter is gezond, weten we nu ook. Of liever: opnieuw. Lange tijd was dierlijke vetten, en derhalve boter ongezond. Maar decennia vertoonde geen enkele studie die boter heeft een negatieve invloed op de cardiovasculaire gezondheid.

Op een vlecht in een tulband of geklaarde boter voor rösti, boter is heerlijk. Bovendien weten we nu dat het gezond is, of liever gezegd moeten we zeggen: we weer weten.Inderdaad, voor een tijd, dierlijke vetten, zoals boter, werden problematisch beschouwd. Maar voor tientallen jaren, heeft geen enkele studie geslaagd aan te tonen dat de boter  negatieve effecten had op het cardiovasculaire systeem.

 

Boter ist ein Schweizer wertvolles Landwirtschaftsprodukt.

Boter is een Zwitsers waardevol landbouwproduct.

De boter is een product van hoge kwaliteit, geboren uit de Zwitserse landbouw. Natuurlijk, het is uitsluitend gemaakt van melkvet (room). De weg tussen onze velden en onze borden is kort: goed, dankzij de eerste Zwitserse kwestie, boter is milieuvriendelijker dan plantaardige vetten, zoals margarine, geproduceerd met geïmporteerde ingrediënten uit de hele wereld, met behulp van energie-intensief proces. Het maken van boter op zijn beurt vereist geen complexe energie-intensief proces. Unlike margarine, boter bevat geen additieven of adjuvans niet reeds in de melk, zoals emulgatoren, stabilisatoren, kleurstoffen en smaakstoffen. De Zwitserse boter is natuurlijk, gewoon.

 

Swiss product voordeel: het pad tussen de weilanden en het brood is kort.

Swiss product voordeel: het pad tussen de weilanden en het brood is kort.

Op het eerste gezicht, boter en margarine zijn vergelijkbaar met dat verkeerd: beide bevatten veel calorieën en vet. Maar andere aspecten van elke vet heerst? Boter of margarine, plantaardige zijn concurrent? Beslis voor jezelf! Wij kunnen punten toekennen aan de natuurlijkheid, oorsprong, behoud van het milieu en de traditionele look:

  • De boter is natuurlijk, terwijl margarine is een laboratorium product met veel kunstmatige toevoegingen.
  • De Zwitserse boter wordt gemaakt van Zwitserse room.De meeste olie wordt gebruikt om margarine te produceren wordt ingevoerd.
  • Boter is milieuvriendelijker. Transportroutes zijn korte en eenvoudige productie.
  • Butter is rond mannen werken de melk. Margarine werd opgericht als een goedkope vervanger.

Daarnaast wordt de boter gemaakt van hoge kwaliteit voedingsstoffen, biedt een unieke smaak en helpt banen te houden in de Zwitserse landbouw. Dus het is de grote winnaar van deze wedstrijd, denk je niet?

Is margarine minder calorieën dan boter? Ja. Maar 10g margarine bevatten slechts 0,6kcal minder dan 10 g boter, die niet veel verschil maakt in termen van sommige 2000kcal we elke dag nodig hebben. Of is het verstandig om hun consumptie van vetten te controleren, we moeten nog steeds vet. Idealiter onze dagelijkse energieopname bestaan ​​uit ongeveer 30% vet. Meer ze zijn natuurlijk, ze zijn meer waard. En natuurlijk boter zeker is.

 

Beboterde een boterham en waterkers: een gezonde snack en verfijnd.

Beboterde een boterham en waterkers: een gezonde snack en verfijnd.

Het feit dat boter bevat cholesterol is niet voldoende reden om op te geven dat plezier. Cholesterol is inderdaad geen gif, maar een stof van vitaal belang.Ons lichaam produceert naast zich; cholesterol door voedsel heeft derhalve weinig invloed op het cholesterolgehalte in het bloed. 10g boter niet meer dan 24 mg cholesterol bevatten. Het lichaam slaat in tweeën, waarbij, gezien de aanbevolen dagelijkse inname van ongeveer 300mg, werkelijk verwaarloosbaar. Dus laat je niet misleiden bij de bespreking van cholesterol: boter is onderdeel van een gezonde en evenwichtige voeding.

 

Bron

Geef een reactie