Taurine

IMG_0926

Taurine
Het aminozuur taurine heeft antioxidatieve en membraanstabiliserende eigenschappen, ondersteunt de detoxificatie van toxines en is noodzakelijk voor de galproductie. In de vorm van taurocholaten is taurine een belangrijk onderdeel van gal en is het van belang voor het vetmetabolisme. Taurine kan de activiteit verhogen van het enzym 7-alpha-cholesterol-hydroxylase.

Dit enzym zet cholesterol om in galzouten, waardoor de totale hoeveelheid cholesterol in de lever afneemt. Bij proefdieren die extra taurine kregen toegediend, was er een verlaging van het LDL- en VLDL-cholesterol en een stijging van het HDL-cholesterol waarneembaar. Bij (familiare) hypercholesterolemie en bij bepaalde vormen van atherosclerose kan taurine daarom een waardevol adjuvans in de therapie vormen.

Waarom en wanneer gebruiken?

Alie Wouda                                                                                               Natuurpraktijk Aurora

  • Vreedepeelweg 4
    5986 NW Beringe

Geef een reactie

Related Posts

Atriplex halimusAtriplex halimus

voorkomt hongergevoel doordat het de bloedsuikerspiegel normaal houdt helpt bij overgewicht Veel mensen zijn min of meer verslaafd aan chocolade en andere zoetigheden. Deze eetgewoontes be√Įnvloeden de bloedglucosespiegel en zorgen

LeverLever

Leverprobematiek Leverproblematiek Informatie interessant en wilt u meer weten? voeg me toe als vriend, dan kunnen we erover discussi√ęren https://www.facebook.com/natuurpraktijkaurora Functies van de lever 1)¬†¬†¬†¬† De Lever voorziet het organisme

SuikerSuiker

Suiker, hoofdzakelijk in de vorm van glucosefructosesiroop (HFCS), is vandaag de dag de grootste bron van calorie√ęn in Amerika. Het massale gebruik hiervan is sterk geworteld in verschillende culturen over

%d bloggers liken dit: