Verstopte neus

Neusspray

  • Mentholum heeft een antiseptische werking.
  • Myroxylon pereirea heeft een antiseptische en expectorerende werking bij chronische slijmvliesontstekingen van de bovenste luchtwegen. Het middel vermindert de hoestprikkel, vergemakkelijkt het ophoesten van verslijmingen en desinfecteert de secreties.
  • Camphora en Eucalyptus globulus werken op de slijmvliezen.
  • Hydrastis canadensis stimuleert de secreties van alle slijmvliezen waarbij ten gevolge van catarre een geelachtig en kleverig slijm geproduceert wordt.
  • Luffa wordt toegepast bij behandeling van allergische reacties van de ademhalingsorganen.
  • Arnica montana heeft een doorbloedingsbevorderend effect, waardoor de zwellig van de slijmvliezen afneemt en herstel van de slijmvliezen wordt bevorderd. Arnica bezit eveneens pijnstillende, ontsteking’s remmende en antiseptische eigenschappen.

Geef een reactie