Codex Alimentarius

VOEDING ALS WAPEN!
Als de grote industrie de voedselvoorziening totaal heeft overgenomen hebben ze ons sterk in hun macht. Zoals de grote bankiers de economie in handen hebben en een inflatie kunnen forceren, zo kan de levensmiddelenindustrie een schaarste of zelfs een hongersnood forceren. Maar niet alleen dat, ook kan er dan volop gerommeld worden met schadelijke toevoegingen, gevaarlijke bewerkingen, genetisch gemanipuleerde gewassen, gekloonde dieren en noem maar op.

Is voeding bruikbaar als instrument ter manipulatie van het volk? Jazeker! Wordt voeding gebruikt als instrument ter manipulatie van het volk? Jazeker! Zijn wij reeds onbewust beïnvloed door de voeding die we eerder tot ons genomen hebben? Nogmaals jazeker… Het klinkt wellicht radicaal om zulke beweringen te doen als je hierover nog nooit iets gehoord hebt, maar wereldwijd wordt voeding ingezet om mensen dom, ziek en afhankelijk te maken. Dit gebeurt in oorlogsgebieden om de bevolking te onderdrukken, in ontwikkelingslanden om de bevolking arm te houden, maar ook in de zogenaamde geciviliseerde wereld om de bevolking slaafs te houden. En dit is geen nieuw verschijnsel, het wordt al eeuwenlang ingezet. Omdat het te uitgebreid wordt om dit binnen mijn kader uitvoerig en gedetailleerd te behandelen, wil ik er slechts kort op ingaan. Daarom schets ik het even heel zwart/wit.
Natuurlijke voeding laat ons natuurlijk zijn; ze laat ons natuurlijk denken, voelen en handelen. Met natuurlijk bedoel ik zoals het in de natuur ook gaat, in kringlopen, in verbondenheid met de omgeving, intuïtief en organisch. Mensen die natuurlijk denken zijn bezield met wat ze doen. Ze vinden zichzelf belangrijk, maar ook hun leefomgeving en hun nageslacht. Zij willen zelf overleven, maar daarbij de wereld om hen heen niet onnodig veranderen. Zij kiezen voor een balans die ten goede komt aan allen. Zij laten zich leiden door denken en door voelen. Een hoger innerlijk weten (het geweten) is betrokken bij hun besluitvorming. Daarbij hoort bijvoorbeeld een levensinstelling van natuurvolkeren zoals Indianen. Zij gebruikten wat ze nodig hadden voor zichzelf en hun naaste omgeving. Ze namen van de natuur het nodige om te overleven en deden dit met respect en dankbaarheid. Het idee van recycling hoort hier ook bij. Je maakt iets wat zo duurzaam mogelijk is vervaardigd met zo min mogelijk aan vervuiling. Alle bijproducten zijn binnen een korte tijd biologisch afbreekbaar. Als het product kapot gaat probeer je het te repareren en anders gebruik je de onderdelen voor het maken van iets nieuws. Zijn er onderdelen onbruikbaar, dan smelt je ze om en zorg je ervoor dat ze gemaakt waren van een materiaal dat snel biologisch afbreekbaar is en juist als voeding dient voor andere wezens. Omdat je beseft dat je verbonden bent met je omgeving probeer je deze dus ook zo min mogelijk te vervuilen en vernielen. Je bent immers afhankelijk van die omgeving. Dus je houdt de lucht schoon, het water schoon en de bodem schoon. Zo blijf je zelf ook schoon.

Kunstmatige voeding laat ons kunstmatig zijn; ze laat ons kunstmatig denken, voelen en handelen. Met kunstmatig bedoel ik volgens door de mens bedachte methodes en schema’s, met gebrekkig rekening houden met de omgeving, puur voor zelfbehoud en zelfverrijking. Het is een rechte lijn die dwars door ecologische systemen heen kan breken. En dit kan alleen als je de deelnemende mensen expliciet dwingt als slaven of door ze impliciet te dwingen. Door mensen af te leiden van hun gevoel en hun verbondenheid met de omgeving, krijgt je mensen die in hun hoofd getrokken zijn, totaal geïdentificeerd met hun ego. Als je mensen zo ver hebt gekregen, zullen gemakkelijk een systeem volgen, ja zelfs een systeem dienen die een uiteindelijk doel heeft ons tot slaaf te maken. En kijk om je heen hoe erg we afgeleid worden. Alles draait om uiterlijk vertoon, plezier, genot en zintuiglijke prikkels. Zowat de hele bevolking kijkt dagelijks meerdere uren televisie per dag. Maar bijna geen enkel programma voedt onze ziel, herinnert ons aan een gevoel van diepe verbondenheid. Bijna geen enkel programma is er op gericht om te laten zien waar de huidige mensheidsontwikkeling naar toe leidt. Zijn er programma’s die ons een spiegel voor houden en ons met onszelf in contact brengen? Welk programma sterkt ons in onze eigenwaarde, geeft ons een gelukkig gevoel en stimuleert ons om onze ware potentie naar buiten te brengen? Het is allemaal wel leuk, grappig, spannend en vermakelijk, maar weinig verrijkend. En tussendoor vliegen de reclames om je oren en zitten in vele programma’s boodschappen verborgen die ons leren dat we meer moeten kopen, meer moeten bezitten en meer moeten consumeren. Er wordt niet geadverteerd voor ware gezonde pure voeding. We worden niet gedoceerd in een ware gezonde levensstijl. Nee we worden gedoseerd in onszelf ziek maken. En dit gebeurt via de weg van gemakzucht en genotzucht. Gemakzucht en genotzucht zijn heden ten dage het manipulatiemiddel bij uitstek. Alles draait om snel en gemakkelijk te eten. Dat lijkt zo ideaal, want dan heb je veel tijd over om te werken, tv te kijken en nog meer te kopen. Dit dient de economie en de rijke elite, maar niet jezelf. Ook moet al het eten zo lekker mogelijk zijn. En je moet er zo sterk mogelijk naar gaan verlangen. Is het eten niet verleidelijk genoeg, dan gooien ze er kunstmatige smaakversterkers bij die een onbalans in je hersenen geven, zodat je meer en meer ervan gaat eten. Hele teams van psychologen en sociologen zijn bezig om te bedenken hoe ze voeding en verpakkingen zo kunnen maken dat ze ons zo snel mogelijk kunnen verleiden. Complete campagnes zijn ontworpen om ons zo ver te krijgen dat we ons met bepaalde merken en producten gaan identificeren zodat we er zo veel mogelijk van gaan kopen. Reclames spelen in op ons gevoel en proberen ons te laten geloven dat we wel wat lekkers voor onszelf verdienen. Ze leren ons dat we er bij horen door ook hun schadelijke, ongezonde producten te gebruiken. Ook allerlei programma’s en nieuwsuitzendingen stippen graag even aan hoe fijn het is om van een lekker ijsje in de zon te genieten, zonder daar bij te zeggen dat suiker een verslavend gif is dat maar twee dingen voedt: je genotzucht en je doodsdrift. De media staat bol van misleiding, afleiding en manipulatie; allemaal propaganda van en voor de industrie. Er zijn tegenwoordig zo veel ongezonde en schijngezonde lekkere producten op de markt, er zijn zo veel handige voorbewerkte ingrediënten en maaltijden op de markt; op deze manier worden we afhankelijk gemaakt van de industrie. En mensen die afhankelijk zijn kan je gemakkelijker controleren, manipuleren en domineren. Een drugsverslaafde gaat door het slijk om het middel te verkrijgen naar waar zijn geest zo hunkert. Zo schikken veel mensen hun leven ook in zekere mate naar de wensen van de industrie. En bereken maar eens wat de gemiddelde nederlander dagelijks uitgeeft aan nepvoeding. En overal waar mensen komen en gaan, overal willen ze consumeren, consumeren en nog eens consumeren. Als je puur leeft en een volwaardige maaltijd hebt gegeten, dan hoef je uren lang niet aan eten te denken. En dan heb je niet om de haverklap trek in een prikkelend drankje of tussendoortje. Dan zijn een paar slokken water tussendoor voldoende. Heel dit gebeuren van genotzucht bevredigen en gemakkelijk eten zorgt ervoor dat we minder bezig zijn met iets heel essentieels: levenskracht tot ons nemen via voeding. En deze levenskracht zorgt er nu juist voor dat we ons bewustzijn verruimen en ons verder ontwikkelen door creatieve processen aan te gaan in onszelf en in wisselwerking met onze omgeving. De vraag die ik zou willen stellen is: Mag je van jezelf nog veel tijd besteden aan het samenstellen en bereiden van een gezonde maaltijd voor jezelf of je gezin?

Een hele andere kant die er ook nog bij komt is dat we niet alleen afhankelijk gemaakt worden van de industrie en de supermarktketens die deze producten verkopen. We worden ook afhankelijk gemaakt van de farmaceutische industrie. We krijgen namelijk niet alleen een hoop onzinnige lege voeding binnen, we krijgen ook een flinke lading ongezonde stoffen binnen. Heel veel gezondheidsklachten die mensen tegenwoordig hebben verdwijnen als sneeuw voor de zon als diegene consequent meer dan een week gezond gaat eten en alle schadelijke producten laat staan. Omdat onze focus alsmaar wordt gelokt naar gemak en genot, hebben we veelal niet in de gaten hoe zeer we onszelf aan het vergiftigen zijn. Het lichaam van de gemiddelde westerling zou door de keuringsdienst van waren niet goedgekeurd worden voor consumptie, omdat het zo schandalig vervuild is.
De vorige alinea geeft een summiere illustratie van hoe we hiertoe verleid worden. We geven dus niet alleen heel veel geld uit aan ons gemak en ons genot; we geven daarmee tegelijkertijd ook heel veel geld uit aan het ontkrachten van ons immuunsysteem, aan de degeneratie van het DNA in onze cellen, aan de afbraak van vitale lichaamsweefsels en aan de vergiftiging van ons eigen lichaam. En indirect geven we door onze zucht naar gemak en genot ook veel geld uit aan de medische onderzoekskosten die ons te wachten staan wanneer we de rekening gepresenteerd krijgen van deze levensstijl. Begrijp me niet verkeerd. Ik ben een enorme levensgenieter en hou er van, ja streef er zelfs naar om dingen praktisch en gemakkelijk te maken. Maar hierin zo ver doordraven dat het voornamelijk om het genot en gemak draait, is in mijn ogen niet de bedoeling van het leven. Hoe meer je geniet van het ware natuurlijke leven, hoe beter. Hoe meer je het ware natuurlijke leven vergeet omdat je genot en gemak nastreeft, hoe slechter. En wat is nou meer waar en natuurlijk dan jezelf voeden met oorspronkelijke producten uit de natuur?

Waarom hebben we dan niet in de gaten dat we zo ongezond leven? Waarom voelt niet iedereen meteen of iets wel of niet gezond is? Het gevoel is een subtiel orgaan, een fijnstoffelijk zintuig. Voelen vraagt openheid, zuiverheid, concentratie en aandacht. En wat je nodig hebt is contact met dit gevoel. De media lijkt erop gericht te zijn om dit contact zo veel mogelijk te verbreken. Stress is de allergrootste verzuurder van ons lichaam. Een drukke, gejaagde levensstijl geeft een sterke verzuring van het lichaam. Kijken naar snelle, flitsende televisiebeelden is stress voor je lichaam, dus veel moderne programma’s, films en tekenfilms verstoren het contact met je gevoel. Ook geraffineerde voeding verzuurd je lichaam. Dus haastig een kant-en-klare maaltijd uit de magnetron voor de tv naar binnen schrokken is een ware zuuraanval op je lichaam. Maar naast geraffineerde voeding werken ook bijna alle reguliere medicijnen en genotmiddelen verzurend op je lichaam. Hoeveel mensen zijn wel niet de hele dag bezig om zich te verzuren? Ze lopen van hot naar her, jagen met hun voertuig door het verkeer en hebben agenda’s vol afspraken en activiteiten. Ze drinken dagelijks frisdrank en koffie, ze stoppen zich vol met zoute snacks, zoete tussendoortjes, fastfood, alcohol, giftige rook en noem maar op. Door deze verzuring verlies je het contact met je lichaam, waardoor je niet goed meer voelt wat er in je lichaam gebeurt. Je voelt niet goed meer hoe je lichaam bepaalde voeding ontvangt.

Ten tweede merken we deze vergiftiging niet op omdat we niet direct ziek worden. Veel giffen werken cumulatief. Ze stapelen zich op en veroorzaken op de langere termijn ziektes. Een mensenlichaam kan wel tegen een stootje. Van veel giffen wordt je echt niet zo maar meteen ziek. Van een keer roken krijg je ook geen longkanker. Daar dien je een paar jaar aan te werken. Onze generatie kinderen zijn van jongs af aan al bezig om hun lichaam te beschadigen door de vele geraffineerde voeding die ze voorgeschoteld krijgen. Onbewust zijn zo nu al bezig om het fundament te leggen voor de latere ziektes. En de cijfers liegen er niet om. Diabetes is de snelst groeiende aandoening is Nederland en komt bij steeds jongere mensen voor. Dit komt voornamelijk door het consequent aanjagen van de bloedsuikerspiegel waardoor de alvleesklier en de bijnieren overbelast raken en uitputten. En dit wordt veroorzaakt door de dagelijkse dosis aan geraffineerde suikers in frisdrank, snoep, koekjes en geraffineerde graanproducten. Eén op de vier Nederlanders krijgt tegenwoordig in zijn levensloop een of andere vorm van kanker. Kanker is daarmee op weg naar doodsoorzaak nummer 1. Zelfs onze huisdieren krijgen tegenwoordig al net zo veel kanker als hun baasjes omdat ze troep uit de fabriek te eten krijgen in plaats van echte voeding. Een lichaam trekt dat gewoon niet oneindig. Na 30, 40 of als je geluk hebt 50 jaar ongezond eten scheidt je immuunsysteem er mee uit en krijg je ziektes waarvan ze zeggen dat die erfelijk zijn, omdat de dokters het niet kunnen verklaren waarom iemand ineens zo ziek wordt. Maar doktoren krijgen in hun opleiding nauwelijks kennis over voeding mee. Ze krijgen ziekteleer, maar geen gezondheidsleer. Ze hebben daarom ook niet geleerd om een verband te zien tussen voeding en ziek worden. Als je dit verband niet ziet, bestaat die voor jou ook niet. De remedie die wordt toegepast is dus de patiënt tevreden maken met het bestrijden van de symptomen. De farmaceutische industrie heeft voor ieder kwaaltje een ander chemisch middeltje bedacht die je lichaam nog verder vervuild en vergiftigd. En voor iedere bijwerking is weer een ander middeltje bedacht. En zo zijn er veel zieke mensen die dagelijks een handvol medicijnen gebruiken. En vergis je niet, in de farmaceutische industrie gaan vele, vele miljarden om. De macht van de farmacie reikt tot in de politiek, de media, de universiteiten, de bonden, de dokters, het wereldbeeld van het volk en dus ook de opvoeding. En weer geldt het principe van afhankelijkheid. Zo lang je het volk zwak en ziek houdt zijn ze gemakkelijk te controleren, te manipuleren en te domineren. Een sterk, gezond en zelfbewust mens is veel gemakkelijker in staat om zijn eigen gang te gaan. En als deze mens optimaal in balans is met zichzelf, dan zal die vol vertrouwen in het leven staan en vanuit liefde handelen. Afhankelijkheid is mijns inzien altijd gebonden aan angst, angst voor een gebrek, angst voor een gemis, angst voor het verlies. Een afhankelijk mens heeft iets of iemand nodig en daarin schuilt altijd een vorm van zelfzucht. Je wilt en moet daardoor iets hebben voor jezelf en dit kan gemakkelijk ten koste van iets of iemand gaan.

DenniS

Geef een reactie