Neurotransmitter profielbepalingen

Neurotransmitters-BalanceHet doel van deze profielbepaling is om een inzicht te krijgen in de kracht en verzwakking van het neurobiochemische systeem. Bij ieder neurotransmitterprofiel, ook wel natuur genoemd, hoort een reeks aan kenmerken. Door herstellen van één of meerdere verzwakte neurotransmitterprofielen kan in de basis het heelwordingsproces worden versterkt.

Neurotransmitters zijn boodschapperstofjes die via een elektrisch signaal van zenuw (neuron) tot zenuw worden getransporteerd (transmit). Deze stofjes zijn cruciaal voor ons algehele welzijn.

Belangrijke neurotransmitters zijn o.a.:

 1. Serotonine
  Serotonine is de stemmingsregulator van ons lichaam en is een voorstof van melatonine. Serotonine is vooral een kalmerende en regulerende neurotransmitter. Onbalans in serotonine is verantwoordelijk voor een groot aantal klachten zoals depressies, verdriet, eetstoornissen en slaapproblemen. Obsessief en compulsief gedrag hangt samen met een te veel aan serotonine in de hersenen.
 2. Dopamine
  De neurotransmitter dopamine is belangrijk voor gezonde assertiviteit, seksuele opwinding, een sterk immuunsysteem en een optimaal functionerend zenuwstelsel, belangrijk om angst te remmen. Het dopaminegehalte wordt snel verlaagd door stress of slaaptekort
 3. Acetylcholine
  Acetylcholine creëert activerende impulsen in het centrale zenuwstelsel waar het o.a. belangrijk is voor de geheugen- en intellectuele functies. Acethylcholine beïnvloedt ook het hart en de controle over de willekeurige skeletspieren. Een vermindering van acetylcholine leidt tot verminderde alertheid, aandachtsproblemen en moeilijkheden bij het onthouden van nieuwe informatie.
 4. GABA
  GABA is een neurotransmitter die andere zenuwcellen remt in hun activiteit en wordt voornamelijk geassocieerd met rust. De remmende werking op andere zenuwcellen neemt toe, waardoor je je ontspannen en rustig voelt.
  Een tekort aan GABA zorgt ervoor dat de spieren niet kunnen ontspannen, dat de hersenen blijven racen en dat het vermogen om rustig na te denken en te handelen ernstig verstoord raakt.

Serotonine en GABA zijn z.g. remmende neurotransmitters, dopamine en acetylcholine werken stimulerend.

Neurotransmitter profiel bepaling

Welke neurotransmitters zijn bij jou overactief en welke onder de maat?

De Braverman Neurotransmitter Profielbepaling geeft je inzicht in de kracht en verzwakking van het neuro-biochemische systeem. Bij ieder ‘neurotransmitterprofiel’, ook wel natuur genoemd, hoort een reeks kenmerken.

Om deze test te maken moet je wel even de tijd en rust nemen. De test toont je wat je dominante én je verzwakte ‘natuur’ is, waardoor je bewust kunt worden van je disbalans. Dat is de basis van het genezingsproces; door herstel van verstoorde neurotransmitter functies en en aangepaste leefgewoonten kan deze in gang worden gezet.

Wil jij weten hoe het zit met je neurotransmitters, klik hier op en vraag via whatsapp om het wachtwoord? 

 

5 thoughts on “Neurotransmitter profielbepalingen

 1. Pingback: Bravermantest | Natuurpraktijk AURORA

 2. Pingback: PNEI wat is het? | Natuurpraktijk AURORA

 3. Pingback: Mindfulness trainingen 2015-2016 | Natuurpraktijk AURORA

 4. Pingback: Is mindfulness iets voor u | Natuurpraktijk AURORA

 5. Pingback: Mindfulness | Natuurpraktijk AURORA

Geef een reactie