Autisme een herstelbare metabole stoornis

autismeAutisme werd lang beschouwd als een mysterieuze ziekte van de hersenen die genetisch bepaald was en waar men niets aan kon doen. Onderzoek heeft ondertussen aan het licht gebracht dat autisme geen ‘hersenziekte’ is, maar een metabole stoornis in heel het lichaam als gevolg van onder anderen spijsveteringsstoornissen, een verstoorde darmflora, allergie, auto-immuunziekte, infecties, ontstekingen, gebrek aan energie in de cellen, te veel giftige stoffen, een slechte ontgiftiging en een gebrek aan bepaalde nutrienten.

Sommige kinderen zijn genetisch vatbaarder voor deze metabole problemen, maar dat betekent niet dat autisme genetisch  vastligt. Al deze metabole stoornissen die samen de hersenfuncties beschadigen kunnen namelijk hersteld worden met voeding, leefstijl en voedingsstsupplementen.

Meer weten? info@natuurpraktijkaurora.nl
Alie Wouda
Natuurpraktijk Aurora
Vreedepeelweg 4 Beringe
0641979844

One thought on “Autisme een herstelbare metabole stoornis

  1. Pingback: Autisme behandelbaar? - Voor en door moeders in Peel en Maas

Geef een reactie