Cosmetica zonder gifstoffen

imageAutoimmune schildklierpatienten (mensen met de ziekte van Hashimoto) hebben een defect afweersysteem. Voor hen is het extra belangrijk dat zij hun immuunsysteem niet onnodig extra belasten met de toxische stoffen die in gangbare cosmetica zitten, zoals parabenen en hun schadelijke vervangers, ftalaten, sulfaten, PEG’s, siliconen, EDTA, etc. Sommige van deze stoffen zijn zelfs hormoonverstorend.

Op heel veel makeup staan claims die vaak helemaal niet waar zijn, waardoor het lijkt dat deze natuurlijk en niet schadelijk zijn. Maar om onschadelijke, echt natuurlijke makeup te kopen, moet je goed de INCI ingredientenlijst lezen. Dat betekent de lijst met ingredienten in het latijn. Het kan daarom een hele zoektocht zijn om biologische make-up te vinden waar echt geen schadelijke stoffen in zitten.

Meer weten en een afspraak maken? app naar 0641979844

One thought on “Cosmetica zonder gifstoffen

Geef een reactie