Uitzending van Radar over BPA

Radar: o.a. Chemische stoffen in eten. De Europese commissie moet nu echt maatregelingen nemen tegen hormoonverstorende stoffen, zo oordeelde het Europees Hof van Justitie onlangs. Bisfenol A is zo’n hormoonverstorende stof. Bisfenol A zit onder meer in blzwangerschapik, plastic en kassabonnen. Radar zoekt uit of het chemische stofje ook in voedselproducten is te vinden.

Meer lezen? Ga naar een ander artikel op dit Blog

kort verslag: TNO onderzocht voedingsstoffen op bisfenol A. Het zit in knakworstjes, Mais appelsap en tonijn. In de gezondheidszorg, bevinden in flexibele buizen; ftalaten, (dat zijn weekmakers) Veel gebruikt bij  nierdialyse patiënten, een toch al toch kwetsbare groep. Bij Baby’s wordt al gefaseerd om PVC vrije producten ingevoerd en toegepast. In oostenrijk gebruiken ze dat al en in Zweden ook. (non-toxic healthcare. ) Alleen het West-Fries ziekenhuis in Hoorn is het enigste ziekenhuis waar ze PVC vrije producten gebruiken . Toxicoloog zegt dat het allang bekend is wat de gevolgen zijn van deze stoffen. Bij het europese hof is geklaagd. Minister schippers als bestuurslid zou allang wat gedaan moeten hebben.  Economische belangen? Braafste jongentje van de klas? Waarom is er geen fabrikant die zegt ik stop er mee?

facebook-button

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s