Slaapgedrag

Met de juiste behandeling wordt het op een gegeven moment beter. Belangrijk is de oorzaak van de slaapstoornis te kennen. Alleen op die manier is het mogelijk om de strijd effectief aan te gaan.

Voorbeeld uit mijn praktijk

Het werk van een client van mij gaf destijds veel stress. Ze werkte minstens 50 uur per week en zat vaak ook ’s avonds en in het weekend nog achter de pc om alles af te krijgen. De druk was enorm hoog omdat het niet goed ging met het bedrijf waarvoor ze werkte. Men vreesde ontslagen te worden. Wie kan met zo’n situatie ontspannen omgaan? Mijn client in ieder geval niet…Ik denk dat dit zeker deels de Psychische oorzaken van slaapstoornissen van haar slaapproblemen was. Het begon allemaal met niet goed meer in slaapvallen. Ze nam haar problemen, zorgen en angsten mee naar bed en kon geen rust vinden. Dit heeft ongeveer een maand geduurd. Vaak viel ze op de bank in slaap als ze tv probeerde te kijken, maar het frustrerende was dat zodra ze in bed lag, ze weer klaarwakker was. Het begon tot haar door te dringen dat ze toe was aan vakantie en ontspanning. Ze is toen twee weken naar Zuid-Frankrijk gegaan om uit te rusten. Eindelijk kon ze weer goed in slaap komen en ook langer uitslapen. Na haar vakantie kwam ze uitgerust op kantoor terug en ze voelde haar weer fit en beter belastbaar. Ze zag haar slaapproblemen als een dip die gelukkig weer voorbij was. Helaas bleek dit niet het geval te zijn, want na een jaar kwamen de problemen dubbel en dwars terug. De ‘dip’ bleek eigenlijk een waarschuwingsteken te zijn geweest en ze had het niet serieus genoeg genomen.

Op haar 40ste werden de slaapstoornissen ernstig

De werksituatie veranderde niet en de problemen werden steeds erger. Tot haar 44ste had ze te maken met zware slaapstoornissen, paniekaanvallen en stemmingswisselingen. Ze was niet langer baas meer over haar eigen lichaam en zat gevangen in een vicieuze cirkel:

schermafbeelding-2017-02-03-om-00-48-51

Ze kon zich geen nacht meer herinneren waarin ze meer dan 3 uur aan één stuk heeft doorgeslapen. Ze werd elke nacht rond drie uur wakker, ze hoefde niet eens meer op de klok te kijken. Ze deed dit natuurlijk toch, waardoor ze vervolgens met slechte en donkere gedachten in haar hoofd lag te woelen. Doorgaans lag ze tot vijf of zes uur ’s ochtend wakker. Daarbij had ze constant in haar achterhoofd dat ze om zeven uur weer moest opstaan en hoeveel uren ze dus nog ‘over’ had om te slapen. Overdag was ze doodmoe en niet vooruit te branden: kortom een wrak.

Dit had natuurlijk ook impact op haar werk. Tegenover haar collega’s gedroeg ze zich kortaf en ze kon haar nauwelijks op haar taken en werkzaamheden concentreren, ook al deed ze daarvoor veel moeite. Ook in haar privé leven begonnen haar slaapproblemen sporen na te laten. Een partner en kinderen had ze toen nog niet. Daarom was haar grote vriendenkring heel belangrijk voor haar. Het lastige was alleen dat ze steeds minder zin had om energie te steken in alle vriendschappen. Ze ging niet meer uit, deed niet meer aan sport en had ook geen zin meer om uitgebreid te bellen met mensen. Ze was ’s avonds gewoon kapot! De slaapstoornis beheerste haar leven.

Ze was bang dat ze nooit meer van haar slaapproblemen af zou komen

Ze kon zich niet voorstellen dat het ooit beter zou worden. Haar stemming werd steeds donkerder. Weliswaar was ze  overdag door haar werk afgeleid, maar ‘s avonds bekroop haar de angst voor de nacht. Ze wist dat ze weer slapeloze uren in bed te wachten stonden en de stress en onrust begonnen vanaf het moment dat ze thuis kwam. Zo was het natuurlijk onmogelijk om lekker in slaap te vallen. Ze leed voortdurend onder slaapgebrek.

Bijna drie jaar werd ze door deze slaapstoornissen gekweld

Het werd zo erg dat ze aan een depressie  of een burn-out dacht te lijden. Ook met terugwerkende kracht zou ze dat niet willen uitsluiten. Ze had destijds alle symptomen van een burn-out. Geen wonder bij al die werkgerelateerde stress. Er zijn talrijke vormen van depressies, ook een slaapstoornis kan onder depressie vallen. Hoewel het bij haar niet zo ver ging dat ze suïcidale gedachten of zelfmoordneigingen had.

De bekende slaapmedicatie heeft ze allemaal geprobeerd.

Melatonine voor het in slaapvallen, lavendel en valeriaan om te kalmeren en St. janskruid tegen de angst voor het slapengaan. Met deze middelen en nog vele anderen heeft ze het allemaal geprobeerd. Maar werkelijk geholpen heeft het niet. Ze heeft zelfs een klein zakje met kamille en lavendel onder haar kussen gelegd, omdat ze dat op internet gelezen had, dat het voor een goede nachtrust zou zorgen. Het mocht allemaal niet baten. U kunt hieruit misschien opmaken hoe wanhopig ze destijds was. Ze greep alles aan wat mogelijk zou kunnen helpen in haar strijd tegen de slaapproblemen. Gelukkig kwam ze bij mij in de praktijk en kon ik haar goed helpen.

Aminozuren was in haar geval de oplossing.

Mijn client: “Het woord “aminozuur” klonk in eerste instantie merkwaardig”. Zuren kunnen toch niets goeds zijn dacht ik. Ik zat wat dat betreft helemaal fout, aangezien aminozuren juist tot de meest natuurlijke en gezonde nutriënten behoren. Deze bevinding werd in 1998 zelfs met de Nobelprijs voor de Geneeskunde toegekend. Het ging daarbij voornamelijk om het aminozuur arginine. Samen met de aminozuren glutamine en carnitine vormt het een belangrijk wapen in de strijd tegen slaapstoornissen. Samengevat: de aminozuren zorgen er op een natuurlijke manier voor dat bepaalde afvalstoffen die medeveroorzaker zijn van slaapstoornissen (zoals ammoniak) beter worden afgebouwd. Dit natuurlijke ontgiftingsproces is volledig zonder bijwerkingen en bij Alie Wouda van Natuurpraktijk Aurora te verkrijgen.

Je staat er met je slaapproblemen niet alleen voor

Ik wens je een goede nachtrust toe….

Contact

img_2777

Alie Wouda van natuurpraktijk Aurora

Geef een reactie