Koolhydraten en dementie

Koolhydraten en dementie

geen-brood-135x135
Veel ouderen consumeren vaak complexe koolhydraten. Hierdoor kunnen zij een verhoogde bloedsuikerspiegel krijgen. De insulinewaarden in de pancreas veranderen. Er kan sprake zijn van prediabetes ofwel hypoglykemie en later zelfs diabetes. Bij diabetes is er 2 keer zo veel kans om dementie te ontwikkelen. Granen onttrekken ook zink, ijzer en kalk aan het lichaam. Bovendien hebben granen een verzurende en slijmvormende werking. Er kan sprake zijn van glucosylatie, hierdoor treedt atrofie ofwel verschrompeling van de hersenen op. Bovendien kan er een teveel aan het eiwit amyloïde zijn die plaque veroorzaakt in de bloedvaten (atherosclerose ofwel aderverkalking), vooral door overmatig gebruik van alcohol, complexe koolhydraten en suikers. Koolhydraten verhogen het cholesterolgehalte. Om dit gehalte te verlagen is een nul-koolhydraten voedingspatroon noodzakelijk. Hiervoor in de plaats kun je kiezen voor groenten en suikerarm fruit, deze bevatten de makkelijk verteerbare koolhydraten. Een glutenvrij en graanvrij voedingspatroon i.p.v. statines te gebruiken is zeker aan te raden. Statines zijn schadelijk voor de hersenen.

Conclusie: Paleolifestyle

cropped-alie2.jpg

Alie Wouda

Wilt u een afspraak maken? Dat kan online

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: