Resveratrol

Wat we al wisten van Resveratrol

Niet te geloven, ik val van mijn stoel; een arts doet voorzichtig concluderen dat resveratrol de leptine (Leptine is een peptidehormoon dat van nature in het menselijk lichaam aanwezig is en een rol speelt bij de regulatie van verzadiging) doet verlagen. Mensen/ mannen met overgewicht hebben meer leptine en het virus zou leptine nog verder verhogen. Met alle ernstige gevolgen van dien.

Meer weten over het programma?

Resveratrol
Resveratrol is het best onderzochte salvestrol. Salvestrolen zitten in groenten, fruit en kruiden, en dan vooral in biologisch geteelde gewassen. Salvestrolen zijn afweerstoffen (fytoalexinen) die de plant moeten beschermen tegen schimmels en vraat. Het gebruik van bestrijdingsmiddelen vermindert de noodzaak van de plant om salvestrolen aan te maken. Salvestrolen zijn daarnaast door plantenselectie en plantenveredeling merendeels uit groenten en fruit verdwenen of worden tijdens voedselraffinage verwijderd. Groenten en fruit bevatten tegenwoordig naar schatting 80% minder salvestrolen dan zo’n zestig jaar geleden. Een supplement met resveratrol of salvestrolen is dan ook een belangrijke aanvulling op de voeding, wat ik mijn klanten adviseer.

Vaak hebben deze overwichtige mannen leptine resistentie, later meer hierover en is intermittent fasting een oplossing, ook daar later meer over!

Resveratrol helpt bij of tegen:

 1. Hart problemen
 2. Hoog cholesterol
 3. Menopauze
 4. Ziekte van Parkinson
 5. Ziekte van Alzheimer
 6. Kanker
 7. Pancreaskanker
 8. Diabetes type 2
 9. Hoge bloedsuikerwaarden
 10. Hoge insulinewaarden
 11. Ontstekingen
 12. Diabetes
 13. Resveratrol helpt organen en systemen:
 14. Hart
 15. Bloed
 16. Lever

Voedingsbronnen van resveratrol:

 1. Rode wijn
 2. Pinda’s
 3. Wijn
 4. Druiven (schil)
 5. Japanse duizendknoop
 6. Druiven
 7. Druivenpitten
 8. Moerbeibes (schil)
 9. Cacao

Resveratrol is een Flavonoïden zeer krachtigere antioxidanten zoals we nog veel meer daarvan hebben, kijk op mijn site:

Appen?

Wil je een afspraak maken? 🗣

Alie Wouda Natuurpraktijk Aurora

Geef een reactie