Onze voeding wat is er mis

De Nederlandse overheid stelt dat een gevarieerde voeding voldoende vitamines en mineralen bevat en heeft zelfs in de weAfbeeldingt vastgelegd dat dit op elke verpakking van voedingssupplementen moet staan. Grootschalig wetenschappelijk onderzoek toont echter het tegendeel aan. Onze voeding bevat volgens dit onderzoek te weinig Selenium, chroom, vitamine A, magnesium, B6 en zink. En voor bevolkingsgroepen ook weinig foliumzuur en ijzer. Dat is niet zo verwonderlijk. Tomaten worden bijvoorbeeld niet in aarde maar op piepschuim bolletjes gekweekt. Bovendien is de hoge productie, die van het boerenbedrijf vereist wordt om winstgevend te kunnen zijn, een aanslag op de bodemgesteldheid waardoor de bodem sterk verarmd is. Hierdoor is o.a. de hoeveelheid selenium in de Europese bodem de laatste 25 jaar schrikbarend terug gelopen. Dit Selenium tekort wordt in verband gebracht met de hogere incidentie van kanker. Bovendien is de balans tussen de verschillende essentiële vetzuren, door een jaren lange verkeerde voorlichting, ernstig verstoord.

Milieuverontreiniging veroorzaakt extra deficiënties

Als ook  rekening gehouden wordt met de toename in milieuverontreiniging dan is het plaatje compleet. We worden als Nederlander dagelijks blootgesteld aan luchtverontreiniging, bodemverontreiniging en verontreiniging in onze voeding. PCB’s dioxines, zware metalen en fijn stof zijn maar enkelen voorbeelden. Met de luchtverontreiniging is het in Nederland al zo slecht gesteld dat er op bepaalde locaties niet eens meer gebouwd mag worden. Dat zou gevaarlijk zijn voor de toekomstige bewoners.

Resumerend:

  1. De voeding is sterk verarmd in vitamines, mineralen en spoorelementen door over productie en bodemverarming
  2. Milieuverontreiniging vormt een extra aanslag op onze vitaminen en mineralen reserves
  3. De lifestyle keuze voor roken maakt de situatie alleen maar erger. Hierdoor ontstaan ook tekorten aan belangrijke nutriënten. Voor meerokers heb ik slecht nieuws: dat is bijna net zo schadelijk als roken.

 

De basis suppletie

De basis suppletie is op met behulp van wetenschappelijk onderzoek ontworpen om de tekorten in de voeding op een effectieve manier aan te vullen waardoor de kans op hart en vaatziekten, kanker en diabetes sterk wordt verkleind. Bovendien vergroot de basis suppletie de weerstand tegen infecties en wordt het lichaam gestimuleerd meer bio-energie te produceren zodat vermoeidheid minder snel kan optreden.

One thought on “Onze voeding wat is er mis

  1. Ze moeten toch wel zeggen dat onze voeding goed genoeg is als je het gevarieerd eet…………….
    Anders geven ze toe dat ze al die jaren slecht voor ons gezorgd hebben en dan kunen ze claimen verwachten!
    Ik gebruik la heel lang voedingssupplementen en als ik moe ben, is het omdat ik ook veel heb gedaan!

Geef een reactie