Kenmerken voor mensen die een burn-out krijgen en wat te doen

Kenmerken voor mensen die een burn-out krijgen

Mensen die een burn-out krijgen zijn vaak perfectionistisch en hebben een te groot verantwoordelijkheidsgevoel. Ze zijn onzeker en bang om te falen. Ze willen graag overal controle over hebben en hebben moeite met het stellen van grenzen. Er is ook een verschil tussen mannen en vrouwen. Testosteron zorgt ervoor dat de man gaat vechten i.p.v. vluchten en dus meer “oplossend” werkt. De spiervezel van de man is beter in staat aerobe energie te produceren, deze aerobe energie is nodig bij een stressreactie. Stress heeft dus op vrouwen meer negatieve effecten. Door emancipatie willen vrouwen gelijk zijn aan mannen echter lichamelijk is dit niet het geval. Vrouwen stellen vaak te hoge eisen aan zichzelf hierdoor is de kans op burn-out is groter.

verder lezen?

Kenmerken voor mensen die een burn

Afspraak maken dat kan nu tegenwoordig online? 
Alie Wouda van der Tuin
info@natuurpraktijkaurora.nl

 

Geef een reactie